Hlavní navigace

Poukaz na vylepšení chlapa jsem ještě nevystavoval, říká plastický chirurg

2. 12. 2019

Sdílet

 Autor: Vitalia.cz / Karel Choc
Každý rok se najdou zájemci, kteří kupují coby dárek k Vánocům některý ze zákroků estetické medicíny. Se Svatoplukem Svobodou jsme se bavili o tom, zda a kdy jsou obdobné dárky vhodné.

„Miláčku, koupil jsem ti nová prsa!“ Jakkoli mohou dárky v podobě „ňader dmoucích“ či mladistvých očních víček na někoho z nás působit podivně, mezi lidmi je o ně občas zájem. Svatopluk Svoboda se plastické chirurgii věnuje více než čtyřicet let, a setkal se tak již s různými případy.

Estetické zákroky pod stromeček? Ano, nebo ne?

Ale ano, pročpak ne! Ježíšek přece může přinést cokoliv. Jen je důležité, aby přání, splněné pod stromečkem, bylo skutečně přáním obdarovávaného. Každý z nás jistě už někdy našel pod stromečkem dárek, který mu nebyl zrovna po chuti a přijímal ho s velkými rozpaky, jen si vzpomeňte! A takovému dárku, zejména týká-li se estetického zákroku, je určitě dobré se raději vyhnout.

Jinými slovy: přeje-li si vaše krásná polovička větší prsa, poukaz na operaci ji jistě potěší. Jestli je ale se svým poprsím zcela spokojená a takový poukaz pod stromečkem najde, nechtěl bych být ve vaší kůži.

Je časté, že si lidé dávají k Vánocům estetický zákrok?

Úplně časté to není, ale každý rok se najde několik zájemců o poukaz na operaci.

Předpokládám, že obdarované jsou spíše ženy. Nebo se pletu?

Váš předpoklad je správný. Za celá léta, která se věnuji plastické chirurgii, jsem ještě žádný poukaz na vylepšení chlapa nevystavoval.

Obdarovávají tedy jen muži své partnerky, nebo třeba i děti rodiče, rodiče děti apod.?

Estetický zákrok věnují svým drahým polovičkám převážně muži, není ale neobvyklé, že takovým dárkem obdarují dospělé děti své stárnoucí rodiče.

Jak to probíhá, člověk dostane zadání a koupí poukaz? Nebo pořídí poukaz bez konkrétní představy, aby druhého potěšil?

Prakticky jsou dvě možnosti. Buď poukaz na operaci plastické chirurgie dle vlastního výběru v hodnotě … (a zbytek si třeba obdarovaný doplatí), nebo poukaz na konkrétní operaci – například plastiku očních víček – bez uvedení ceny, kterou dárce zaplatí při jejím provedení.

Přijdou k vám třeba ženy, že dostaly „na nová prsa“?

Jistě, přijdou. A když z takového dárku mají radost a hovoří o tom, že se jim konečně splní dlouholeté přání a na operaci se těší, je radost na obou stranách.

O co je největší zájem?

To se asi liší podle toho, čím je pracoviště vyhlášené. U nás jsou to krásná prsa a modelace genitálu a samozřejmě nejčastější plasticko-chirurgický výkon – plastika očních víček.

Galerie: Nejžádanější zákroky plastické a estetické medicíny

Kdy je vhodné obdarovat někoho poukazem na estetický zákrok a kdy je to nesmysl?

Je to vhodné jedině v tom případě, když si obdarovaný ten estetický zákrok výslovně přeje. Jinak je to velký nesmysl a se zlou se potážete.

Na co si dát pozor při výběru zařízení? Co si předem ověřit?

Říká se, že nejtěžší na celé operaci plastické – estetické – chirurgie je správný výběr operatéra. Tady je každá rada drahá, ale často odpovídám slovy Písma – podle skutků jejich poznáte je.

Kliniky estetické medicíny lákají i na „vánoční slevy“. Vyplatí se koupit si „krásu v akci“?

To fakt nevím. Já jsem nikdy slevové akce nepořádal a ani jsem se žádné takové neúčastnil. Jen si myslím, že každý obchodník poskytne slevu tehdy, když něco nemůže prodat.

Může takový dárek přinést radost i zklamání?

Každý z plastických chirurgů se jistě snaží, aby jeho zákrok přinesl ve výsledku jen a jen radost. Ale medicína a chirurgie zvlášť je občas nevyzpytatelná a přihodit se může cokoliv. Ale pevně věřím, že se nikomu z nás ani z vás nic nepředpokládaného nestane, a naleznete-li pod stromečkem tento trochu neobvyklý dárek, udělá vám ve výsledku radost třeba na celý život. Krásné Vánoce!

MUDr. Svatopluk Svoboda

Plastický chirurg, zaměřuje se především na oblast plastické, estetické a kosmetické chirurgie. Je vedoucím lékařem a provozovatelem 1. kolínského sanatoria, v Praze vede soukromou ordinaci plastické chirurgie.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Redaktorka, editorka, dlouholetá šéfredaktorka serveru Vitalia.cz (do června 2022)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).