Hlavní navigace

Podpora nezaměstnaným zpřísní. Klesne skoro všem

28. 12. 2010

Sdílet

Pravidla pro podporu v nezaměstnanosti budou od 1. ledna 2011 přísnější, upozorňuje server Aktuálně.cz.  Novinky se dotknou téměř každého, komu končí pracovní poměr na dobu neurčitou – nezávisle na tom, zda s výpovědí nebo návrhem na dohodu přišel zaměstnanec či zaměstnavatel. Samotná výše podpory a délka čerpání se sice v základní variantě nezmění, rozšíří se však okruh případů, kdy uchazeč o práci získá menší nebo dokonce nulovou podporu.

Pravidla pro podporu v nezaměstnanosti budou od 1. ledna 2011 přísnější, upozorňuje server Aktuálně.cz. 

Novinky se dotknou téměř každého, komu končí pracovní poměr na dobu neurčitou – nezávisle na tom, zda s výpovědí nebo návrhem na dohodu přišel zaměstnanec či zaměstnavatel.

Samotná výše podpory a délka čerpání se sice v základní variantě nezmění, rozšíří se však okruh případů, kdy uchazeč o práci získá menší nebo dokonce nulovou podporu.

Škrtům se zcela vyhne jen ten, kdo už podporu čerpá. Nebo ten, kdo o ni požádá ještě do konce roku 2010 – pracovní poměr mu ale musí skončit dříve než 31. prosince, aby stihl osobní návštěvu úřadu. Přísnější pravidla totiž platí jen pro žádosti podané po 1. lednu 2011.

Celý článek najdete na serveru Aktuálně.cz.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).