Hlavní navigace

Názory k článku Novela vymáhá povinné očkování pokutami pro lékaře i školky

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 8. 1. 2015 0:49

    Jan Vavrečka (neregistrovaný)

    V souvislosti s tímto problémem a novelou zákona jsem se pokoušel zjistit, jaké je vlastně % imunologicky nechráněných dětí, které do školek a dětských skupin bez potíží mohou a které do nich z rozhodnutí našich politiků nesmí (nebo nebudou smět).

    Čtenáři si musí uvědomit, že proočkované dítě a imunologicky chráněné dítě - to je něco úplně jiného. Rizikové nejsou pouze neočkované děti, ale všechny imunologicky nechráněné děti.

    Sám profesor Prymula v pořadu Máte slovo 14. 9. 2014 prohlásil, že všechny současné vakcíny samozřejmě nejsou dokonale účinné a zanechávají po provedeném očkování 4-5% nechráněných dětí (proočkovaných, ale nechráněných). Česká vakcinologická společnost oficiálně na svých stránkách přiznává 3% tzv. non-respondentů na očkování. Očkování v prvních letech života poté samozřejmě začne postupně vyprchávat. (Proto ostatně také později přeočkováváme.) Ve věku 3-6 ti let by podle mých zdrojů měl vyprchat efekt očkování u cca 2-6% dětí. To docela odpovídá a určitým úhlem pohledu to není zase až tak moc. Analyzoval jsem poté několik dokumentů, které se nazývají "Administrativní kontrola proočkovanosti" a které v ČR zpracovávají Krajské hygienické stanice. Tyto dokumenty vydávají informaci, že dnes 2-4% dětí má trvalou nebo dočasnou zdravotní kontraindikaci k očkování. Do školky tedy mohou nastoupit a přitom nejsou řádně imunologicky chráněny proti všem 9ti infekčním nemocem.

    Pokud přiměřeně dobře počítám, % imunologicky nechráněných dětí, které se běžně vyskytují ve školkách a dětských skupinách do 6ti let věku v ČR bude kolem 8-14%.

    Zajímalo mne poté, kolik je vlastně % dětí, které nenechali úplně naočkovat jejich rodiče, a proto nejsou chráněné? Nejlepším zdrojem byla opět administrativní kontrola proočkovanosti, ale mám i jiné dílčí zdroje z více vědeckých prací. Velikost této skupiny v ČR do roku 2013 by neměla podle dat přesáhnout 2%, maximálně 2,3 %. V této skupině ale nejsou jen uvědomělí "odmítači očkování". Jsou tam započítané také děti rodičů, kteří žijí dostatečně svérázně na to, aby je očkování nezajímalo vůbec. (Své by k tomu mohli povyprávět kolegové, kteří se zabývají rómskou otázkou na východním Slovensku apod.)

    Takže mi to vychází tak, že naši politici na čísi návrh chtějí dát pořádně do držky dětem 2-3% rodičů, kteří nedůvěřují našim lékařským autoritám a zdravotní politice. Celých 8-14% imunologicky nechráněných, a proto zdravotně rizikových dětí, si zůstane dále klidně běhat ve všech školkách a v dětských skupinách.

    Řeknu vám, co si o tom upřímně myslím. To je totiž úmyslný trestný čin PORUŠOVÁNÍ CIZÍCH PRÁV dle Trestního zákoníku spáchaný veřejným činitelem. (Zatím je ve stádiu přípravy.) Těm zcela nevinným dětem bude totiž mj. odepřeno právo na předškolní vzdělání zaručené dle čl. 2 dodatkového protokolu č. 1 Úmluvy o ochraně lidských práv a základních svobod a budou diskriminovány v rozporu s čl. 14 téže Úmluvy. Takto omezit základní práva dětem je totiž možné, pouze pokud je to nezbytně nutné pro celou populaci.

    Nu, považujete vy osobně za NEZBYTNĚ nutné pro naši pozemskou populaci exkomunikovat na Mars 2-3% modrých avatarů, když 8-14% stejně modrých avatarů zůstane s vámi tady na Zemi?

    To, jaká jsou naši politici vepřová stvoření, to všichni víme. Bude mne ale velmi mrzet a byl bych opravdu velmi zklamán, pokud by se k nim kdokoliv ze slušných lidí zde přidal... Raději to sem prosím ani do diskuse nepište. Respektive raději si to sem ani nepřijdu přečíst...

  • 8. 1. 2015 7:33

    Zákony ignorující (neregistrovaný)

    Někde je zásadní pochybení. Dnes lékaři nesmí nikoho (vyjma soudem nařízené zproštění mlčenlivosti) informovat o zdravotním stavu pacienta. Oni mají pouze povinnost nahlásit koho a proti čemu, případně čím, naočkovali. Vše co dělají dnes nad tento rámec je žalovatelné a minimálně úřad pro ochranu osobních údajů je měl dávno a automaticky sankcionovat.

  • 8. 1. 2015 8:04

    Blanci (neregistrovaný)

    Pokud hrozí pediatrovi pokuta 3mil. za neočkování a další 2mil. za neohlášení tohoto strašného zločinu, je tedy pokuta dohromady 5 mil.? A to za každého pacienta, nebo je to částka za celý soubor pacientů???

    ... to snad i STB měla humánnější tresty za nebonzování ...

    Anebo naši pediatři vydělávají miliardy, nějaký ten miliónek na pokutě je nezabije?

  • 8. 1. 2015 18:34

    Zákony ignorující (neregistrovaný)

    Oni to Blanci v titulku a způsobem mluvy docela překroutili. Jde o dvě věci.

    První věcí je, že stát nechce aby existovali lékaři, kteří (například kvůli svému vnitřnímu přesvědčení) se rozhodli že nebudou očkovat vůbec, nebudou očkovat děti, nebudou očkovat citlivé děti,... Proto je tam ten špatně přehledný dovětek, že odmítnou očkovat přestože je o to rodiče požádali. Prostě stát chce aby licencovaný doktor měl povinnost aplikovat vakcínu, pokud s tím rodiče souhlasí.

    Druhou věcí je opět nesprávně podané a bohužel i běžně nesprávně chápané podávaní hlášení. Již jsem to ve svém prvním příspěvku rozebíral, teď to udělám více po lopatě.
    Jde o to, že lékaři mají povinnost hlásit kontraindikace, a koho proti čemu zaočkovali. Což si bohužel mnohé komise posuzující neočkovače vysvětlují a vynucují používat tak, že lékaři jim hlásí lidi odmítající očkování. V podstatě ale všichni zůčastnění porušují zákon a zodpovědně vedené soudní líčení by měli všichni, včetně státu, vždy prohrát. Další věcí je, že lékař tím prakticky porušuje pacientovo právo na soukromí a poskytují neoprávněné informace. Chtělo to již před mnoha lety pár pořádných žalob a žádostí o odškodnění, aby alespoň ti pitomci doktoři dostali rozum a začali konečně i chápat zákony a to že jsou manipulováni.

    Jak je vidět, těžko se tyto dvě situace sejdou u jednoho pacienta. Leda snad: rodiče na očkování trvají, dítě odmítne, lékař se rozhodne neočkovat.

  • 8. 1. 2015 21:06

    bez přezdívky

    Ano, děkuji tímto za podrobný a logický rozbor, nikdy není na škodu ;)

    Přiznávám, že v této oblasti se neorientuji, proto by mne zajímalo - ale to jen tak pro zajímavost, jestli lékař může dostat pokutu 3mil. za neočkování dítěte "A" z vlastního přesvědčení a další pokutu ve výši 2mil. za nenabonzování dítěte "B", pak další pokutu za neočkování dítěte "C", další za neočkování a zároveň nenabonzování dítěte "D" ... a případně další varianty ... kolik že to již máme těch miliónů?

    Je zarážející, že může pediatr dostat pokutu v těchto astronomických číslech, bože, existuje ještě jiné zaměstnání, kde jednotlivec dostává pokuty 2mil a výše???

  • 9. 1. 2015 12:24

    Zákony ignorující (neregistrovaný)

    Ještě k tématu školek a těch pitomostí nazvaných dětské skupiny.

    Paní Candigliota, den před původním projednáváním zákona, uvedla v rozhovoru pro Parlamentní Listy (http://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Pravnicka-Ligy-lidskych-prav-Stat-diskriminuje-neockovane-deti-Mame-tu-perverzni-system-Je-za-tim-korupce-ci-presvedceni-352935) jeden důležitý detail. Nemusí být důležitý pro každého a nevrhá ani žádné méně ošklivé odporné a hnusné světlo na stát, přesto může někdo zmlknout se svou kritikou, protože se ho problém zrovna teď nedotkne (pokud je to tak jak to paní Candigliota popsala a zůstane to tak).

    Uvedla, že vše se týká pouze dětí do tří let věku!

    P.S.
    Pro naivky. Dopadne to s vaším starším dítětem beztak podobně jak to dopadá v zákonem nepovoleném udávání neočkujících. Papír snese vše, ale pokud se podvoluje společnost tlaku úředníků kteří pro svůj tlak nemají žádnou podporu... Pokud vůbec je veřejnost ochotna akceptovat příkazy kohokoli, které jdou proti základu lidství...

    P.P.S.
    Tak se držte jediného a nestvořeného Boha se nebojící hloupí zbabělci (bojíte se jeden druhého). Tímto vás opět zdraví váš soused a spoluobčan, terorista a extrémista, ten co vám vyhlásil občanskou válku.

    A nezapomeňte, že i teď o vás váš Stvořitel pečuje (bez jeho milosti se budete chovat hůře zvířat, protože zůstanete zcela napospas mocnostem a démonům, i vlastnímu zlu) a čeká na ty co prozřou nebo alespoň na ty co jsou hodni dostat šanci prozřít a Boha nalézt. Ale zkuste zkřivit vlas někomu kdo mu náleží...!

  • 9. 1. 2015 13:45

    Zákony ignorující (neregistrovaný)

    Tak mne tak napadlo. Školky zřizují obce, městské části. Je-li vás v okolí dostatek, stačí zablokovat schválení rozvoje, financování, dotování,... vaší místní školky za vám nevyhovujích podmínek. Jde to z vašich daní a rozhoduje se na lokální úrovni, tak jaké pak cavyky se státem a jemu do prdele lezoucím místním úředníkům.

  • 9. 1. 2015 14:45

    Zákony ignorující (neregistrovaný)

    No, ale například zmíněná paní Candiglio v mnou odkázaném rozhovoru se vůbec nesnaží uvést na pravou míru to co pravděpodobně zákon chtěl sdělit (pokud jeho autoři vůbec mají ucelenou představu čeho chtěli dosáhnout, nemám na mysli to že plní něčí objednávku) a naopak svým způsobem vyjadřování utvrzuje v některých situacích případné čtenáře v tom, že lékař by měl vždy očkovat (i bez souhlasu rodičů) a vždy mu hrozí 3 milionová pokuta.

    Prostě stále stejné kolečko chyb a pomýlení. Takže kdo ví jak ono to bude s těmi třemi lety věku dítěte. Obzvláště pokud jsou zmiňovány (například Vitalií) dětské tábory a podobné věci.

    Ale berte mne s rezervou, opravdu se o zákony způsobem jako většina z vás nezajímám. Vy se o ně také v zásadě nezajímáte, skončili jste u strachu co vše by vám mohlo hrozit pokud se nepodříte kdejaké hovadině co někdo napsal na papír (ani to ne, jen co se o té hovadině vykládá ve společnosti mezi stejně vystrašenými lidmi).

  • 9. 1. 2015 21:53

    Zákony ignorující (neregistrovaný)

    V reakci na mylnou mediální interpretaci některých dopadů vládního návrhu zákona o ochraně veřejného zdraví považujeme za nutné uvést na pravou míru, že tento zákon nezavádí žádnou novou sankci vůči těm lékařům, kteří odmítnou provádět povinná očkování dětí. Znění normy zůstává v tomto ohledu stejné. Navrhovanou změnou je o jeden milion vyšší možná pokuta, nikoli podmínky pro její udělení.

    Pokud zákon v této podobě bude schválen, změní se tedy pouze horní hranice výše pokuty, a to z dosud platných maximálně dvou na maximálně tři miliony Kč.

    Vyšší maximální hranici pokuty chce norma zavést proto, že povinnost se týká lékařů, kteří si mají být vědomi významu pravidelného očkování. I Česká lékařská komora označila postupy lékařů, kteří odmítají provádět povinná očkování, či podávají zákonným zástupcům informace v rozporu se zákonem, za postupy non lege artis. Takový postup lékaře ohrožuje zdraví nezletilého pacienta a může ve svém důsledku vést až ke vzniku epidemického výskytu nákazy.

    Pokuta za neprovedení pravidelného očkování hrozí poskytovateli zdravotních služeb, který nesplní povinnost provést pravidelné očkování, ač o ně zákonný zástupce dítěte žádá. Pokud jde o odpírače očkování, nemůže za odepření očkování ze strany zákonného zástupce dítěte nést odpovědnost poskytovatel zdravotních služeb, neboť tím, kdo porušil zákon, není poskytovatel zdravotních služeb, ale zákonný zástupce dítěte.

    Zdroj: http://www.parlamentnilisty.cz/zpravy/tiskovezpravy/Nova-sankce-za-neockovani-deti-se-vuci-lekarum-nechysta-353556

  • 12. 1. 2015 9:54

    Bob (neregistrovaný)

    To je sice hezke, ale vyklad zakonu tu neprovadi ministerstvo, ale pouze soud. A nebylo by to poprve, co y si navzajem nerozumeli. Vy byste to na miste lekare riskoval?

  • 8. 1. 2015 21:27

    Kybernet (neregistrovaný)

    Lekar ma stale moznost neockovat na zaklade vyhrady svedomi. Samozrejme by to melo byt opet zdokumentovane a zduvodnene (napr. z duvodu viry nebo podobne jako u rodicu na zaklade svedomi), ale obecne za to nemuze byt postihovan.

  • 8. 1. 2015 21:51

    bez přezdívky

    Kybernete,

    jj, nechtěla jsem to zbytečně rozvádět v předešlém příspěvku, ale mohla by nastat situace, kdy pediatr sám podvědomě vytuší nějakou nianci, aniž by jí měl podloženou vědeckým důkazem (sláva takovým lékařům!). Radikální rodič - typu některých zdejších přispěvatelů - pak může být jednáním pediatra dotčen natolik, že se obrátí na všechny instance světa ...

  • 8. 1. 2015 22:23

    bez přezdívky

    ... koukám, že můj předchozí příspěvek nelze nijak upravit či doplnit, takže bych ráda dodala, že "radikální rodič z mého příspevku v 21:51 hod" vůbec nemusí mít zlé úmysly. Může to být rodič, který již od narození potomka vytouženě čeká na spásonosné datum zázračného očkování, aby jeho potomek byl tzv. chráněn. Prostě, hlavně aby přežil prvních 9 týdnů, pak to již bude v pohodě - to ho již očkování ochrání od všeho zlého a dožije se vysokého věku. Do té doby si tento rodič okousal všechny nehty nervozitou až do masa a pokud mu lékař v tom červeně zakroužkovaném datu sdělí, že by raději počkal do příštího úterý, bude rodič v troskách - co když do úterý chytne ten černý kašel??? Svině doktorská, ostatním zdraví píchne, a mému děcku nee??

  • 8. 1. 2015 8:42

    SB (neregistrovaný)

    Sdělení je jasné - zákon říká: „Necháte si do sebe napíchat, cokoli vám nakážeme, a nebudeme o tom diskutovat.“ Rozsahem pokut se zákon dostává do oblasti šikany. Netuším, zda příčinou vzniku zákonu je vzrůstající korumpovatelnost poslanců nebo jejich vzrůstající vymaštěnost.

  • 8. 1. 2015 11:45

    jehovista (neregistrovaný)

    Myslim, ze existuje konsenzus, ze povinne ockovani je pro spolecnost prospesne. Muzes s tim nesouhlasit, ale budes v mensine. Kdyz budes vedome sirit nemoci, tak te taky zavrou a nikoho nebude zajimat, ze treba veris tomu ze viry jsou dulezitejsi nez lide.

  • 8. 1. 2015 12:24

    Kybernet (neregistrovaný)

    Konsenzus existuje nanejvys v tom, ze ockovani je pro spolecnost prospesne. Ale povinne? To urcite ne. Take v mnoha zemich v takovem rozsahu povinne neni (kdyby tam takovy konsenzus platil, tak by to vypadalo jinak).

    Navic byt neockovany neznamena sirit nemoci.
    Ostatne treba cerny kasel podle studii siri vic ockovani nez neockovani.

  • 8. 1. 2015 14:13

    JV (neregistrovaný)

    Ty studie opravdu existují a není vůbec jenom jedna. Ale existence izolovaných studií stejně nic moc neznamená, pokud neznáme obsahy jiných existujících. Důležitejší než odkaz an jednu studii jsou již přehledové materiály zpracováné někým alespoň částečně důvěryhodným.

    Dohledejte si tohle: FDA study helps provide an understanding of rising rates of whooping cough and response to vaccination. FDA News Release. 2013, Nov 27.

    Je to přímo od Federal Drug Administration v USA. Jejich hlavní orgán kontroly léčiv. (Takový náš hodně vytuningovaný SÚKL :-) )

  • 8. 1. 2015 15:09

    jehovista (neregistrovaný)

    Jako koukam na to, ale
    1) nikde se tam netvrdi, ze za vyssi vyskyt muze vysoka proockovanost: "multiple factors are likely involved, including diminished immunity from childhood pertussis vaccines, improved diagnostic testing, and increased reporting"
    2) i kdyby to byla pravda, ze za to muze vysoka proockovanost, tak je to jen o duvod vic nechat dite ockovat(pise se tam, ze ockovany sice mozna muze byt prenasecem, ale nemoc se u nej nerozvine)

  • 8. 1. 2015 16:28

    Kybernet (neregistrovaný)

    A proc by to mel byt duvod proti ockovani? Ja jsem tim chtel jen rict, ze argumentovat, ze neockovani jsou pro ostatni nebezpecni, je zradne, protoze v nekterych pripadech to pak lze rict i o ockovanych (ti jsou nebezpecni pro ty, kdo nemuzou byt ockovani proti cernemu kasli).

  • 8. 1. 2015 15:24

    MoB (neregistrovaný)

    Ne. Existuje maximálně shoda v tom, že některá povinná očkování jsou pro společnost prospěšná. Některá. Ne všechna.

  • 8. 1. 2015 12:31

    bez přezdívky

    Tak nějak to vidím taky. Žádná diskuze, nečekejte žádné odůvodnění, prostě očkujte. Vedle vzrůstající korumpovatelnosti bych zařadila i vzrůstající vymaštěnost - omezenost/jed­nostrannost odborníků - lékařů. Třeba tady je paní doktorka očividně jednostranná http://poradna.zena.centrum.cz/proc-se-malo-informuje-o-onemocnenich-vyvolanych-ockovanim/ - "možné nežádoucí reakce jsou výjimečné, s neuvěřitelně nízkou pravděpodobností". Jen čekám, kdy se zavede i další povinné očkování (klíšťová encefalitida, chřipka, rakovina děložního čípku aj.).

  • 8. 1. 2015 9:04

    Anna (neregistrovaný)

    Vždyť je to celé absurdní, pokud se nad tím zamyslíme. Neustále se teď řeší, jak může neočkované dítě ublížit jiným. Ale už se někdo zamyslel, že v tom případě by dítě nemohlo komunikovat ze svým rodičem, neboť většině z nás už vypršela očkovací ochrana. Ze škol by museli dát do karantény kuchařky, učitelky, uklízečky. Pokud je naproti škole obchodák, tak i ten. Vždyt všude tam jsou neočkovaní jedinci. Potom bychom také museli uzavřít hranice, protože třeba ze sousedního Německa k nám může dorazit neočkovaný kamarád....

  • 8. 1. 2015 9:31

    Blanci (neregistrovaný)

    Velice ráda bych ještě poukázala na novinku - v letošním daňovém přiznání si můžete ponížit daň (až do výše 8500,- Kč) za to, že máte dítě ve školce. (více např. zde: http://www.novinky.cz/finance/354296-rodice-mohou-zadat-o-danovou-slevu-za-skolku.html )

    Stát vlastně říká: když dáte své dítě do školky, máte vystaráno - nemusíte se o něj v té době starat, můžete klidně vyrazit třeba na nákupy a dáme vám za to 8500,- Kč. Chcete 8500,- Kč za "nicnedělání"? Tak zaočkujte! Neočkované dítě totiž do školky nesmí a vy nejenom že přijdete o tuto lákavou nabídku, ale ještě budete muset celý den o svého potomka pečovat ...

    Jasná a do očí bijící metoda cukru a biče! Uráží mne, že se mnou stát takhle jedná. Vám to nevadí?

  • 8. 1. 2015 11:41

    jehovista (neregistrovaný)

    Stupidni demagogie. Nemas to za nicnedelani, ale je to jen snizeni zdaneni tve prace. Navic 8500 ti nezaplati skolku ani na jeden mesic. Nakupy jsou uplny blabol.

  • 8. 1. 2015 12:43

    Viktor (neregistrovaný)

    Tohle je svinstvo největšího kalibru.

    Navíc ti kašpaři ani neví, o čem budou hlasovat, protože by museli pořádně prostudovat toto: http://www.psp.cz/sqw/text/tiskt.sqw?O=7&CT=270&CT1=0

    Ještě že to nějaká dobrá duše udělá za obyčejné lidi a to podstatné vytáhne na alternativní servery, protože masmedia mlčí jako vždy.

    Doufám, že se to bude praktikovat i na tenatovku u dospělých, protože je povinné přeočkovávat po max 15. letech. Jsem zvědavý, jak to chtěj doktůrci obvoďáci dělat :-)))

  • 8. 1. 2015 13:47

    tsd (neregistrovaný)

    100% řidičů jezdí vpravo, pravda není to úplně bezpečné, protože, na silnici se umírá každý den. Nejsme proti tomu tedy všichni imunní.
    Což tak povolit těm 2-3% modrýCH AVATARŮ jezdit v protisměru.
    Myslíte, že to bude lepší???

  • 8. 1. 2015 14:22

    JV (neregistrovaný)

    Vy jste filuta. Ten příklad má znít jinak, aby to byla akceptovatelná analogie:

    Pokud Vám 10-17% Avatarů jezdí na silnicích v protisměru, je nezbytně nutné vzít 2-3% Avatarů jejich základní právo na automobil?

    A to prosím musíme uvažovat, že zatímco jízda v prostisměru na silnici je hodnotitelná veřejným rizikem R. V našem příkladu jsou jízdy Avataru v protisměru nebezpečné tak v poměru R/1000.

    Vy to umíte hezky zakoulet :-)

  • 8. 1. 2015 15:03

    tsd (neregistrovaný)

    Myslím, že je to nezbytně nutné.
    Leda by vám nezáleželo ne tom, že se zvýší riziko nehodovosti, jenom proto, že ty dvě-tři procenta chtějí jezdit vlevo úmyslně a odvolávají se na to, že ti ostaní, kteří jezdí vlevo z jiných důvodů, tak jezdí.
    tsd
    P.S. Jak říkáme my epidemiologové : nemusí pršet, stačí když kape.

  • 8. 1. 2015 20:14

    JV (neregistrovaný)

    Ta analogie nebyla správná ani ode mne. Tak ještě jednou a přesně:

    Žijeme v dopravním provozu. Jezdíme (modelově) nejbezpečněji rovně a vpravo - podle pravidel. 10-17% Avatarů jezdí po cestách jak se jim zachce. Všemi směry. Ohrožují tím trošku nás v pravém pruhu ale především sami sebe navzájem. 8-14% avatarů jezdí v autech od státu. 2-3% avatarů jezdí v autech od svých rodičů. A my zakážeme pouze a právě 2-3% avartarů jezdit v autech od jejich rodičů, a to především proto, aby neohrožovali těch zbylých 8-14% avatarů, kteří si to tady pořád krásně drtí v autech všemi směry - tedy v autech od státu. Dokonce existuje skupina avatarů úplně mimo cesty, kteří v autech od rodičů jen sedí a vůbec nejezdí. Ti neohrožují vůbec nikoho jiného. I těm ale sebereme auta (základní právo na auto), protože ho dostali od rodičů. (To jsou ti neočkovaní proti tetanu.)

    Víte ono to je podle mne právě tím, že jste epidemiolog. Podívejte se na psychologické principy lidské stability a vnitřní konzistence. Lépe se sám názorově pochopíte.

    Glosoval bych Váš postřeh tímto: Nepovažuji za nezbytně nutné zastavovat kapky, když venku zjevně prší.

    Jednu věc jsem ale neuvedl na pravou míru: Především neexistují žádní chroničtí non-respondenti na očkování. (Ta skupina je mizivě malá a nedosahuje ani 0,3%. Použitím jiných vakcín a oščkováním s odstupem lze ochránit i ty, kteří napoprvé "nezabrali".) Problém majority očkovaných ale nechráněnácýh dětí je řešitelný a velmi dobře to všichni víme. Jen je najít :-) mezi očkovanými - ale to bychom museli hledat. Jednak bychom našli místy i něco, co najít vůbec nechceme, a jednak na to nejsou peníze. Možná to nevíte, ale nedostatkem peněz je v principu nemožné odůvodnit porušování základních lidských práv a svobod.

    Jste rozumný člověk, do tohoto sporu bych na Vašem místě nechodil. není to rozumné. Rozumné podle mne je odborně obhajovat obhajitelná očkování. (některá z té naší devítky by to mohla být.)

  • 8. 1. 2015 21:01

    Zákon ignorující (neregistrovaný)

    Nechci vám do toho kecat, ale to že dopravní provoz založený na pohybu v levé či pravé části vozovky je srovnatelný s tím že většina považuje či nepovažuje očkování za zásadní přínos pro zdraví si myslí tak zhruba tři lidé na celém světě. Je to celé, od základu, kravina až na půdu a zabývat se tím je kravina ještě větší.

    Ovšem svádět do podobné diskuse a myšlenkové stopy ostatní je velmi nezodpovědné a podle mých měřítek i trestné. Tváří v tvář bych vás na tak závažné téma nenechal diskusi vůbec rozvinout. Zavádíte, ohrožujete nás všechny - bohužel, ti pitomci politici se mohou zabývat i vašimi nesmyslnými konstrukcemi! Když už nic hodnotnějšího, doporučuji zůstat u prvního téma, které předložil pan Vavrečka.

    Ještě účelnější ale vidím, protože skauti se brzy stanou spolkem oočkovaných mrzáků, nasrat na stát a zahájit masivní občanskou neposlušnost a veřejně (ne tak inkognito jako to bylo doposud, nejlépe s transparenty a výsměšnou písní na rtech) pořádat každý víkend párty a výlety pro všechny neočkované děti (i ty oočkované chudáky, co jim zdraví neselhalo) co je jen rodiče pustí s nezodpovědnými individui hanobícími stát v každé větě v které stát vezmou do úst (výchova je důležitá, ale jsem proti extrémní frustraci ještě nedospělých jedinců - kór když vydím stav běžně dospěvších "dospělých", evidentně zakřiknutých duševních mrzáčků).

  • 9. 1. 2015 8:29

    tsd (neregistrovaný)

    Nechci vám brát iluze, ale to co se kolem očkování děje, máte také z velké části na svědomí i vy. Už se vám podařilo "zblbnout" dost velké množství lidí a proto má stát snahu to takovým lidem náležitě osladit a bojí se uvolnění povinného očkování na dobrovolné, protože tuší co by následovalo. Jako kdybyste chtěl vyhlásit, že od zítřka si všichni (nejen Avatarové) mohou jezdit jak chtějí a máme tady chaos jak v arábii a půjde o život.
    Zkrátka čím víc budete tlačit na pilu, tím máte menší šanci něco změnit.
    Chápu, že s tím nemůžete souhlasit, ale pokuste se na situaci podívat realisticky a zvážit své možnosti.
    tsd
    P.S. Chcete odborně obhajovat jednotlivá očkování, přitom ale jako hlavní protiargument používáte lidská práva, která ovšem s tou odborností nemají vůbec nic společného. Z odborného hlediska je totiž úplně jedno, jestli do vás doktor píchne povinnou nebo dobrovolnou vakcínu. Není ale vůbec jedno jestli ji píchne do 10% nebo 100% dětí.

  • 9. 1. 2015 9:56

    Kybernet (neregistrovaný)

    Poslyste, pozadujete tu odborna hlediska, ale sam se ohanite pojmy jako "zblbli lide". Mozna vas to prekvapi, ale i z odborneho hlediska je zrejme, ze pribuzensky altruismus je ucinnejsi nez statni. Proste zapominate, ze rodice chteji pro sve deti vzdycky zdravy zivot a co nejmensi poskozeni - at uz vedlejsimi ucinky vakcin, nebo nemocemi. A ze jsou schopni se sami rozhodnout, maji-li ovsem na zaklade ceho, co je pro jejich deti nejlepsi.

    Samozrejme, za dane situace ty informace k rozhodovani chybi, protoze stat misto pozitivni motivace a informovanosti saha k cim dal vetsim represim. Takze to, co se vam zda jako "zblbnuti", je celkem racionalni reakce na tento tlak. Pokud by kazdy mel moznost rozhodnout se svobodne, tak jako tak vetsina lidi ockovani podstoupi - zvlast, pokud by meli zaruky, ze v pripade problemu stat prebere odpovednost za nasledky. Jestli o tom mate pochybnosti, staci se podivat prave do jinych zemi, kde v takovem rozsahu neni ockovani povinne.

  • 9. 1. 2015 12:35

    tsd (neregistrovaný)

    Máte pravdu v tom, že stát by měl převzít odpovědnost za nežádoucí účinky očkování. V praxi to má ale několik háčků.
    1) Jak prokázat, že se jedná o příčinnou souvislost.
    2) Jak prokázat, že chybu udělal výrobce.
    3) Jak prokázat, že chybu udělal distributor.
    4) Jak prokázat, že chybu udělal lékař.
    5) Jak prokázat, že chybu udělal pacient.
    Stát může převzít odpovědnost a zaplatit odškodné a pak vymáhat peníze na tom, kdo to zavinil. Chápu, že se do toho nikomu nechce, protože to prokazování je hodně obtížné, ne-li nemožné.
    Byl byste vlastně sám proti sobě, když budete požadovat dobrovolnost očkování a za svoje rozhodnutí ponesete odpovědnost. Protože v případě, že se něco stane, budete to vy, kdo se bude soudit. A budete se soudit s nadnárodními korporacemi a velkými podniky. Pokud nebudete milionář, jste bez šance.
    Já si myslím, že zachování povinnosti a převzetí odpovědnosti státem je nejlepší řešení. Doufám, že již brzy vznikne státní fond na hrazení případného odškodnění.
    Myslím, že něco podobného již funguje pro platbu výživného.
    tsd

  • 9. 1. 2015 13:18

    Zákony ignorující (neregistrovaný)

    Prosím vás ta vaše polemika je úplně k ničemu. Vemte si jen třeba to jak to probíhá v nespokojených (nespokojenost je mnohem větší než se dozvíte z tisku a televize) státech Amerických.

    Vy si musíte najmout drahého (logicky již jen z principu popsaného dále) právníka a bojovat proti právníkům placeným státem (placených z ohromného balíku daní všech daňových poplatníků) abyste si něco vybojoval. To co lidé vybojují není zpravidla nic moc a trvá to roky.

    U nás je situace ohledně skupin navázaných na státní rozpočty občas ještě horší, o mafii soudců, právníků, lékařů nemá cenu mluvit protože budete stejně tvrdit že je to jen můj názor a výplod mé choré představivosti.

    Prostě tohle je téma jen pro hlupáky, kteří si nechtějí svoje práva patřičným způsobem udržet a hledají způsob jak mít alespoň naději na cosi lepšího, i když o ní ví že je falešná a dokonce i to že si to nechtějí sami sobě připustit.

  • 9. 1. 2015 13:22

    Radush (neregistrovaný)

    http://www.rozalio.cz/images/PDF/ockovani-nemecko.pdf

    Naše zákonná úprava má být v souladu s požadavky EU, kde je uvedeno, že sankce mají být přiměřené a odrazující. To co je v návrhu, je určitě odrazující, ale přiměřené? Částky jsou mnohonásobkem průměrného měsíčního příjmu v ČR.....přinejmenším dost divné.

  • 9. 1. 2015 14:02

    tsd (neregistrovaný)

    Jsou to limity. Tak pochybuji, že by je někdo někdy použil. Při prvním případu vás určitě budou šetřit. Když to nebude jako výstraha stačit, pak vám to určitě "osladí"
    tsd
    P.S.
    Koukal jsem jako blázen, když jsem náhodou zjistil jaké jsou max. pokuty pro občany za znečišťování prostředí, nebo povrchových vod. Takže už se ani nedivím.

  • 9. 1. 2015 14:06

    Kybernet (neregistrovaný)

    To zase není takový problém, stačí převzít model, který je třeba v Německu. Jestliže NÚ následuje ve stanovené době po očkování a není známý jeho jiný důvod, je uznána jako příčina očkování. A jestli udělal v řetězci chybu ten nebo onen, je jedno, očkování nařizuje stát, takže on nese odpovědnost za chyby a dál ať si to řeší s jednotlivými subjekty on. Prosté, fér a funkční.

  • 8. 1. 2015 15:35

    Zákony ignorující (neregistrovaný)

    To chce klid. To je jen jistě jen narychlo dohodnutá zakázka s bratrskou USA (jakých bude do budoucna mnoho), která nutně potřebuje každý dolar. Vypadly jim tam teď narychlo miliony dávek vakcíny proti chřipce (i když se snaží lidem prodat jiný lék, který není vakcínou), které prohlásili pro tento rok za neúčinné (pravděpodobně po zahájení prošetřování těch 19 mrtvých lidí v Itálii a protože tuší že jejich lidé jsou na tom se zdravím ještě hůře).

    Otázka je lidi co uděláte. Necháte si kálet na hlavu, nebo podobně?

    K té školce a úlevě na dani. Opravdu si myslíte, že když vás stát každého okrade minimálně o 70% z toho co vytvoříte a zbytek vám laskavě dovolí užít dle vlastního uvážení, že byste na tu školku, bez buzerace a takovou jakou chcete, ze svého neměli? I tak se vás stát pokusí okrást zase o něco více aby na podobné zhovadilosti měl finance.
    Jediným rozumným řešením je, nenechat se okrást a vmanipulovat do hovadin co pro vás stát připravil.

    Jinak by to stát měl zavést konečně i na školy. Tím by konečně padla povinná školní docházka, která je zoufalá a s tím co chystají pro sexuální výchovu asi stejně podřežu ředitelku a stát mi půjde po krku. Takže to chce klid a připravit si pořádný kyj a kašlat na stát. Až se stát opravdu ozve, ať ss tím kyjem máte všichni pořádně natrénováno.

    Opravdu to chce ale klid. Fašisti nalevo, napravo. Otevřený válečný konflik může nastat kdykoli. Měli byste se chlapci (to jsou takové neškodné děti, které umí zatím jen pištět), zavčas vzpamatovat, protože teď se vám někdo snaží nařizovat pitominky, na které stačí dotyčnému důrazně vysvětlit že to tak nebude. Až nastoupí opravdová šikana (kterou i tímto uhýbáním přiživujete) a někdo vás postaví před skutečnost že buďto vezmete kvér a půjdete střílet tím správným směrem, nebo si rovnou můžete jít kopat hrob... Nepřeháním. Vše souvisí se vším. Nestačí ani poslat dotyčné k šípku (český zvyk jak se neangažovat a připadat si hrdině), když už přistoupíme k reakci, agrese, fyzické řešení je jediné akceptovatelné, je nutné zajistit neopakování podobné situace (přinejmenším na úrovni každého postiženého jednotlivce) a to za každou cenu.

    Zpět k dětem, nebojte se instruovat děti jak se sebrat a odejít, nenechat se zastavit, klidně zkopat doktora či učitelku, ale do té doby než se dokáží ubránit sami je to jen na vás.
    Já to například zvládal i bez školení již v předškolním věku, takže na tom nemůže být nic složitého (děti to mají v sobě a pokud cítí nebezpečí... dokáží pořádně "kousat"). Přitom jsem slušný člověk a nikdy jsem nikoho nenapadl bezdůvodně.
    Pochopitelně musíte jít svým dětem i příkladem a být jim oporou, tedy je chránit když si budou na chování konkrétních dospělých stěžovat. Čím dříve děti poštvete, zcela oprávněně, proti státu a vysvětlíte jim co je svoboda, tím dříve se můžete dočkat změny, možná až budete prababička či pradědeček... A dožijí se takového věku i vaše děti či vnoučata, pokud projdou očkováním. Povinost bránit svobodu máte vy, teď a tady!

  • 8. 1. 2015 14:35

    Kybernet (neregistrovaný)

    Jistě, ale s malou opravou: ti avataři nepojedou v protisměru, ale půjdou pěšky. A až pokud některý z nich zakopne a spadne do silnice, ohrozí ty jedoucí vpravo. Ti ovšem reálně nebudou ohrožení, protože jsou chráněni kapotou auta.

  • 8. 1. 2015 23:13

    Argoran (neregistrovaný)

    Nádherná ukázka toho, v jaké totalitě žijeme. Neustále slyšíme kecy o demokracii a svobodě, přitom tady máme komunistickou represi. Pardon, mocní estébáci a komunisti vyměnili procesem velké vítězné listopadové revoluce svoji masku, ačkoliv vlastně nemuseli, když vše řídili z pozadí, a stali se z nich mocní kapitalisté – a opět vše řídí z pozadí. Dnes to již nejsou kapitalisté, ale korporátní fašisti, takže tady máme estébácko-korporátně-fašistikou represi v podobě povinného očkování mocně podporovanou užitečnými idioty, kteří si říkají lékaři. Fuj odporná mafie, která udržuje lidi ve stavu stádních zvířat. Probuďte se, lidé, každý z vás má moc to změnit.

  • 9. 1. 2015 0:01

    Adam (neregistrovaný)

    Dobrý večer všem diskutujícím,

    mám jen takový dotaz. Nemám všechna povinná očkování ze zdravotních důvodů - některé naočkované látky by se prý prokazatelně ,,smíchali" a vyvolali u mě alergickou reakci. Očkování mám zakázáno od 5ti let, kdy jsem na oč. látku proti záškrtu chytnul právě záškrt - prý díky alergické reakci na oč. látku a dlouho jsem pak ležel ve vážném stavu v nemocnici (prý pravděpodobnost tak agresivní reakce je 1: 1 000 000). Naštěstí bez následků a jediné co mně poté povolili byl tetanus - na který mám také alergickou reakci, ale není to nějak vážné a nepříčí se to s léky, které užívám, ani to prý nějak nemůže zhoršit nebo jinak ovlivnit můj zdravotní stav oproti výše a níže jmenovaným očkováním, které by prý můj zdravotní stav ovlivnit mohli.

    Nemám tedy očkování na dětskou obrnu, černý kašel, hepatitida B (a jiné druhy pokud byli?) a ani na meningitidu. Nemám jen alergie na očkování, ale také na mnoho druhů léků (například na látky penicilin, ibuprofen etc.)

    A jak to se mnou vypadá? žiju i bez očkování. Je tedy pravda, že jsem nebyl v normální školce, ale v lesní nebo jak se jim dnes říká, protože do normální mě díky nekompletnímu očkování odmítli vzít. V lesní s tím problém vůbec nebyl. No a jak to proběhlo ve škole už si nepamatuji. Přecijen je mi 20, tak je jasné, že si už toto nebudu moc pamatovat.

    Jo a teď ta moje otázka na Vás - byl by s tímhle problém na VŠ nebo to tam už tolik neřeší? A porušuji tedy teďka nějak zákon, když nemám, a ani ze zdravotních důvodů mít nemohu všechna povinná očkování? Děkuji Vám za odpověď

  • 9. 1. 2015 8:00

    JV (neregistrovaný)

    Milý Adame,

    neporušujete nic. Chyby systému a nedokonalosti vakcín jsou samozřejmě plně tolerovany tam, kde cílem je pouze odpíchat co nejvíce vakcín do co nejvíce dětí. Překvapuje mne jen, proč Vás nevzali do té školky normální? Se zdravotní kontraindikací byste se v poklidu zařadil mezi 8-14% imunologicky nechráněných dětí v normální školce a vůbec nic by se nikomu nestalo. (Jen by někdo bohatý přišel o trošku zisku a někdo bílý o lesk své barvy...)

    Dnes to již neřešte, nehrozí Vám už nic. Zatím...

  • 9. 1. 2015 8:46

    tsd (neregistrovaný)

    Milý Adame,

    neporušujete nic....

    bla bla
    bla bla
    bla bla
    balast k ukojení svého světonázoru
    bla bla....

    Dnes to již neřešte, nehrozí Vám už nic.

    tsd
    P.S. Pokuste se o racionální a nezaujatou odpověď. Přeci už jste to nezapomněl. Nebo ano?

  • 10. 1. 2015 15:23

    Adam (neregistrovaný)

    Vážený/á pane/paní tsd,

    ne, nezapomněl, jen na tu dobu nejen já, ale hlavně rodiče - kterým škola pěkně zatopila - velice neradi vzpomínáme. A ne, nejde o můj světonázor - i když musím říci, že ČR má stále daleko od demokracie - narozdíl od sousedních zemí Rakouska, Německa, ale třeba i Švýcarska, kde je očkování dobrovolné a dále nechápu očkování na nemoci, které se zde už desítky let nevyskytují.

    Rodiče se s ředitelem školy tenkrát snažili nejdříve nějak rozumně domluvit, což ale nebylo možné, škola neustále na naše argumenty reagovala jen tím, že jedná v souladu se zákony. Škola (nebudu uvádět název nevím, zda je to v souladu s pravidly) rodiče nejdříve obvinila ze zanedbávání péče - a následně to nahlásila na krajskou higienickou stanici a na sociálku - a to i po předložení lékařských zpráv z FN Motol a FN Královské Vinohrady, které jen potvrdily naše argumenty.

    Tehdy jsme ještě spadali do Královéhradeckého kraje, takže krajské město HK bylo od nás 85 km daleko místo 42 km vzdáleného Liberce, kam jsme začli spadat o rok později. Sociálka žádné pochybení v péči nenašla - zkoumali to opravdu podrobně a hygienická stanice nás tenkrát několikrát poslala do HK k jejich specialistům, aby se testy potvrdila tvrzení praktického lékaře - který s tím měl do doby než se jeho tvrzení potvrdila také pěkné starosti - a odborných pracovišť z Vinohrad a Motola.
    Vše se vyřešilo v náš prospěch a ve prospěch praktického lékaře - který do toho díky té škole také spadl - jelikož i jejich odborný lékař napsal do zprávy že díky kontraindikacím na některé očkovací látky se trvale nedoporučuje jejich aplikace a udělil výjimku.

    Tímto tedy ještě jednou chci moc poděkovat FN v Motole a FN Královské Vinohrady za jejich trpělivost a shovívavost a dále také odbornému pracovišti hygienické stanice v HK.

  • 10. 1. 2015 18:18

    tsd (neregistrovaný)

    Adame omlouvám se, ale to byla reakce na odpověď pana doktora JV.
    V té odpovědi na váš dotaz bylo totiž víc balastu než toho, na co jste se ptal.
    TSD
    P.S. Plně chápu vaše peripetie, ale na blbce můžete narazit vždy a všude.V tom jste měl smůlu ale nemyslím si, že váš případ spadal mezi ty běžné a typické. A není nic horšího než pilný blbec a srážka s ním. Úřední šiml řehtal napříč historií a bude řehtat i nadále.

  • 11. 1. 2015 12:59

    Zákony ignorující (neregistrovaný)

    Dokud ti něco takové příjde normální a budeš děkovat každému kdo ti ze šlamastiky pomůže bude to v místě tvého bydliště stále totálně v prdeli!

    Ty by jsi dnes postupoval podobně (v rámci dnešních mantinelů, zas tak moc se toho nezměnilo)? Co když tvé děti ti už sociálka odebere? Ty jim vůbec dovolíš zasahovat vám do rodinného života, navíc kvůli podobné kravině?

  • 11. 1. 2015 18:54

    tsd (neregistrovaný)

    Jak vidím na blbce lze narazit i v této diskuzi. Je až k závidění takové jednoduché vidění světa. Zákon, politika,doktoři, očkování..... = zlo.
    Moje velké JÁ .....JÁ = dobro. (možná tak ještě JÁ A BŮH)
    tsd

  • 9. 1. 2015 8:09

    tsd (neregistrovaný)

    Žádný "papírový" problém vás na VŠ nečeká. Povinná očkování pro dospělé neexistují, Jediný problém by mohl nastat, pokud se rozhodnete odejet např. na stáž do USA, kde jsou očkování striktně vyžadována.
    Ale i to by se dalo zřejmě protlačit, protože kontraindikace očkování je i pro amerického úředního šimla akceptovatelná.
    tsd

  • 9. 1. 2015 8:53

    Magda (neregistrovaný)

    No, "hezky" si tu novelu zakonodarci uvarili, jen co je pravda. A co ma ted delat clovek, ktery ma doma nekompletne ockovane dite (ockovani odmitnuto po 3.hexe kvuli nezadoucim ucinkum, trvalou KI samozrejme nikdo nepodepise a to, ze priste nezadouci ucinky odezni bez nasledku take ne), konci mu rodicovska a potrebuje chodit do prace??? 20tis na soukromou osetrovatelku fakt nema...

  • 9. 1. 2015 12:49

    Argoran (neregistrovaný)

    Ještě něco zajímavého. Za druhé světové války jsme zde měli udavače a donašeče nacistům, během komunismu donášeli často tentýž konfidenti a kolaboranti či stejný typ lidí komunistům a estébákům, nyní tuto funkci převzali lékaři - udavači rodičů odmítajících očkování svých dětí. Doposud bylo udavačství dobrovolné, brzy by to mohlo být povinné. Vždycky nás učili, že lékaři pomáhají lidem, ale vždycky nás také učili, že donašeči a udavači byli nejzrádnější lidské zrůdy. Nyní svůj charakter odhalují i zákonodárci, to už musí sakra někdo tahat za nitky. Co dodat? Po ovoci poznáte je!

  • 9. 1. 2015 13:38

    tsd (neregistrovaný)

    Myslím, že to celkem hodně překrucujete a zjednodušujete. Pokud totiž jste svědkem trestného činu v každém i tom nejdemokratičtějším režimu máte občanskou povinnost to oznámit. Taky by se vám mohlo v určitých případech stát, že můžete být obžalován jako spolupachatel.(a to jby mohl být i případ lékaře nebo školky)
    Teď je jen otázka, jestli odmítnutí očkování lze označit tak drsně jako trestný čin (asi ne), ale přečin je to zcela určitě. Všechno záleží na tom jak to páni zákonodárci vyhodnotí.
    Alkohol za volantem je ukázkou toho, že hranice mezi trestným činem a přestupkem je čistě administrativní a hodně ohebná záležitost.
    tsd

  • 9. 1. 2015 14:32

    Zákony ignorující (neregistrovaný)

    Pravdu dí, po ovoci poznáte je! Netřeba nic dodávat. Dokonce i ta vaše snaha o vysvětlení, a apel na kdo ví koho, působí až neuvěřitelně směšně a hlavně hloupě.

  • 11. 1. 2015 9:04

    tsd (neregistrovaný)

    Co ostatně chtít od člověka, který kašle na zákony. Doufám, že už si brzo naběhnete.
    tsd

  • 9. 1. 2015 15:39

    Argoran (neregistrovaný)

    Když už se tady v diskusi tolik píše o dopravě, a v předchozím příspěvku o alkoholu za volantem. Jak je možné, že každý den porušují desítky tisíc řidičů zákon, a nic vůbec nic se jim nestane, zatímco s každým rodičem odmítajícím očkování je zacházeno téměř jako s teroristou. Ani případy teroristů se nedostávají k nejvyšším soudům.
    A rozdíl v riziku? Arogantní řidič může zavinit rozsáhlou havárii se smrtí desítek až stovek nevinných lidí, zatímco nenaočkované dítě nemůže ohrozit nikoho očkovaného, pokud ano, tak očkování nefunguje. Vyjímaje samozřejmě nonrespondery a jiná selhání očkování, kontraindikované a ostatní nenaočkované děti, kterých je ve vysoce proočkovaných populacích jako šafránu.

    K tomu "oznámení". Lékaři jsou vázáni povinnou mlčenlivostí. Jakmile někam něco oznamují, porušují mlčenlivost. Nejedná se o nic jiného než udání, které bylo dosud dobrovolné. Nyní je snaha o uzákonění. Neudáš? "Tak mi tě brutálně znásilníme, pak roztavíme olovo, potom dáme palečnice a nakonec železnou panenku." – říkali ve středověku. Neudáš? "Tak zaplať dva miliony." – říkají dnes. Pak peníze rozkradou, jdou do bordelu, kde znásilní prostitutku, ano znásilní, jak jinak, když je tam držena proti svojí vůli, pak se nechají svázat a mrskat bičíkem a důtkami zcela dobrovolně. To jsou ti páni zákonodárci.

  • 12. 1. 2015 8:02

    Inkvizitor (neregistrovaný)

    Akorát tak kulový. Povinnost oznámit trestný čin je (na rozdíl od názoru polovzdělaných lidových mudrců z Internetu) pouze u některých závažných a explicitně vyjmenovaných zločinů, ne u všech. Je otázka, zda neočkováni lze srovnávat např. s vraždou.

  • 9. 1. 2015 13:04

    Zákony ignorující (neregistrovaný)

    Přesto že mne zákony nezajímají, respektive se jimi nehodlám řídit...

    Jak je to přesně s tou povinností hlášení lékařů? Kontraindikace není technicky ani náhodou to stejné co nežádoucí účinky. Lidé zabývající se právem, já sám jsem se neobtěžoval zákon číst, tvrdí že lékaři mají povinnost hlásit i kontraindikace. Nemají ale náhodou povinnost hlásit jen nežádoucí účinky, což stejně nedělají?!

  • 9. 1. 2015 13:35

    JV (neregistrovaný)

    Právě se s kolegy pokoušíme vůbec poprvé zmapovat jak je to vlastně s povinným očkováním v 31 státech Evropy (28 EU + Island, Norsko, Švýcarsko.)

    Sledujeme povinnost očkování (a kterých) a zejména represe, které jednotlivé státy uvalují ve svých právních řádech na neočkované děti.

    Musím se přiznat, že to jsou pro mne průběžně šokující zjištění, která jsem ani nepředpokládal, a to v mnoha ohledech. Tato data připravujeme pro potřeby soudních sporů a budou široce poskytnuta i médiím. Takže věřím, že se k nim přiměřeně brzy také dostanete.

    Pouze ochutnávka:

    1) Lotyšsko je zemí, ve které je nejvíce povinných očkování, a to celkem 14. Všechny neočkované děti, tam ale mohou do školky a úplně kamkoliv. Za nepodřízení se povinnosti očkovat může sankcionován a postižen pouze rodič, který to má na svědomí a ne nevinné dítě. (Takovou hloupost jako ochranu neočkovaných před neočkovanými právě v dětských kolektvech nezavedli ani v jinak "extremistickém" Lotyšsku.)

    2) V Belgii mají povinné pouze jedno očkování (proti dětské obrně). Povinné není proto, že by bylo vysoce přínosné. Je povinné právě proto, že žádný rozumný rodič by toto očkování dítěte spíše nepodstoupil "pro své dítě". Belgie však plní plán "eradikace polio viru dle WHO" a povinností očkovat tedy kompenzuje de facto absenci rozumných důvodů k tomuto očkování na úrovni jednotlivce. (Zajímavé viďte?) V Belgii - Vlámsku mohou neočkované děti kamkoliv. V Belgii-Valonsku se někdo konkrétní zbláznil a nepustí tam do školek děti neočkované snad proti 6 nebo 8mi nemocem. (Přestože povinné je očkování pouze jedno.) Belgie je tedy zcela schizofrenní stran obsahu lidských práv a svobod dětí na svém území. Je to přímý důkaz toho, že s očkováním a lidskými právy si dělá kdo chce, co chce, zejména poté lékařská veřejnost, zaštítěná navenek svou odborností....

  • 9. 1. 2015 13:50

    tsd (neregistrovaný)

    Výborně kolego a jste zase jen u lidských práv, ale kde je ta odbornost?
    Jen mne zaráží, že se něco takového snažíte zmapovat vůbec poprvé, když se na stav očkování v Evropě odvoláváte ve svých článcích a diskuzích již několik let a bravurně s tím pracujete.
    Myslel jsem, že to máte v malíčku a situaci začínáte teprv mapovat.
    tsd
    P.S. Budiž vám omluvou, že se situace stále mění. Nemění se ale kvůli právům člověka, ale protože se mění epid. situace.

  • 11. 1. 2015 23:28

    Viktor (neregistrovaný)

    Průměrná mzda X počet povinných očkování

    Dánsko - 121278,- / 0
    Lucembursko - 121065,- / 0
    Nizozemsko - 110081,- / 0
    Belgie - 107116,- / 1
    Německo - 103354,- / 0
    Švédsko - 98944,- / 0
    Velká Británie - 98279,- / 0
    Finsko - 97231,- / 0
    Rakousko - 95391,- / 0
    Francie - 84627,- / 3
    Irsko - 74083,- / 0
    Itálie 67960,- / 4
    Španělsko - 59558,- / 0
    Kypr - 48600,- / 3
    Řecko - 47146,- / 4
    Portugalsko - 39678,- / 0
    Estonsko - 26690,- / 0
    Česko 25500,- / 9
    Slovensko 22928,- / 10
    Polsko 22643,- / 10
    Maďarsko 21753,- / 10
    Lotyšsko - 17200,- / 14

    ( nejsou tam všechny státy EU, jen co jsem našel info, zase tolik práce si s tím dávat nebudu...ale je to zajímavé, že .... )

  • 10. 1. 2015 10:29

    Anna (neregistrovaný)

    Potřebovala bych naočkovat proti alergii na stádo tupců co se snaží z lidí udělat stejné stádo, kdy i tadyk nám má přístupují jak ke stádu prasat a očkovat nás plošně jen kvůli byznysu farmaceutických firem.
    Lidi, doufám, že si sebe budeme i v tomto dál vážit a i přes jejich tupé jenom zákony na papíře, si půjdeme a budeme stát za jediným zákonem na který ty jejich nemohou...
    Anna

  • 18. 1. 2015 22:29

    Seti (neregistrovaný)

    Důvod vůbec není třeba uvádět. A velice silně pochybuji, že nějaký uveden bude. Pravý důvod, tedy zisky farma firem a potažmo "malou domů" nikdo z těch přikazovačů nepřizná, a žádný racionální důvod nelze nijak obhájit. Teze, že v případě dobrovolného očkování by klesla proočkovanost a začaly by epidemie a podobné nehorázné nesmysly, které třeba zde prezentuje demagog TSD, lze vyvrátit jednoduše pohledem na země, které povinné očkování nemají. Takže je to prostě jasné, důvodem jsou peníze, nic jiného to být nemůže. Ještě bych byl možná ochoten jako částečný důvod akceptovat obyčejnou hloupost, zřejmě bude také hrát nějakou roli, užitečných idiotů je i v řadách poslanců dost.

  • 21. 1. 2015 2:08

    Viktor (neregistrovaný)

    ..takto bych to videl, pane Seti, ... dalsi priklad > chemoterapie, Takřka vsichni po chemoterapii umiraji do 5. let. Jedna davka i 30.000,-

    ..prirodni, overene medikamenty se ignoruji, zatracují, zakazují, kriminalizují...i kdyz funguji, a zadarmo. Mnohem lépe, nez chemohnoje.

    outkovka pestra
    cannabis
    Anona ostnita-graviola
    Vitamín B-17
    Vit "C"
    Kurkumin

    a další...a další...a další ...

  • 22. 1. 2015 10:39

    Seti (neregistrovaný)

    Zákaz používat slova jako "lék, léčí" u tzv. "potravinových doplňků" (a tím je myšleno vše, co není schváleno jako oficiální "lék" nějakou sebrankou pomazaných hlav (u nás je to SÚKL)), a vysoké pokuty za porušení, vypovídá o mnohém.

  • 22. 1. 2015 8:49

    TSD (neregistrovaný)

    Vážený VOLE
    Když se podíváte do zemí, kde povinné očkování nemají v takovém rozsahu, jedná se o zaběhnuté demokracie, kde přitroublí řvouni nezakládají občanská sdružení, aby si mohli vydobít "lidská práva" .
    Tam totiž se lidé rozhodují na základě jiných argumentů než je svoboda, oni to totiž nikdy řešit nemuseli.
    A v mnoha případech mají dokonce vyšší proočkovanost než u nás. Kdyby se jednalo o zisky firem, nevidím jediný důvod proč by ty firmy nepodporovaly dobrovolnost očkování, když by se podle vás vlastně zvýšil odbyt. Neprotiřečíte si náhodou?
    Většině realisticky myslících lidí je jasné, že by proočkovanost klesla, protože takoví jako je doktoroprávník JV , případně jedna agilní právnička z ligy s prapodivným italským jménem by přišli o výnosný chlebíček a vavřínový věnec bojovníka - hrdiny i o zástupy zblblých ovcí, které je následují.
    tsd

  • 22. 1. 2015 10:51

    Seti (neregistrovaný)

    Nevážený VOLE, vy jste nejen troll, lhář a demagog, vy ještě navíc pohrdáte občany ČR, když si myslíte, že potřebují od vrchnosti přikazovat, jak mají žít své životy a bez těchto příkazů, které jsou jistě pro jejich "dobro", by se snad ani nevys*ali. Ovce z nich děláte vy. To, že lidi, kteří nedrží hubu a krok a snaží se domáhat svých práv, označujete za řvouny, vypovídá o mnohém. Ostatně téměř všichni, co navštěvují zdejší diskuze, to vědí.

    Prozradím vám tajemství, které těm chytřejším tak nějak dojde samo: kdyby u nás nebylo očkování povinné pod hrozbou pokut a jiných, falešnými záminkami ospravedlňovaných sankcí (zákaz vstupu do školek apod.), a necpaly se do několikaměsíčních kojenců mnohonásobné jedy, nikdo by nemusel zakládat žádná občanská sdružení.

    Dál s vámi a s vašimi žvásty nemíním ztrácet čas.

  • 22. 1. 2015 11:47

    tsd (neregistrovaný)

    Vy se můžete chytit za ruce se zdejším pánbíčkářem a založit si anarchistickou republiku. Moc by mne zajímalo jak byste fungovali.
    Odhaduji to tak na dva-tři dny a pak byste se opojeni svobodou buď pozabíjeli navzájem, nebo vyhynuli podobným způsobem.
    A byl by klid.
    Klidně si kašlete na zákony, kašlete na doktory kašlete na lidi, kterým nesaháte po kotníky, ale někde jinde.Tady v té republiceo vás nestojíme a určitě je nás většina.
    tsd
    P.S. Bohužel každá vesnice má svého Pepka Vyskoče nebo Otíka

  • 22. 1. 2015 13:23

    Zákony ignorující (neregistrovaný)

    To je jen první krok ty škodící nemoudrý (co si myslíš žes na to vyzrál) mezi ostatními poškozovanými nemoudrými.

    Dalším požadavkem bude, kromě finančního vyrovnání zainteresovaných osob (očkující, očkovaný), bez vměšování státu a soudobé justice (prostě se udělají pevná pravidla založená na statistice, podkladů je i dnes bez hlášení lekařů dostatek - mimochodem bych sebral licenci každému kdo nenahlásil alespoň jedno problematické očkování za deset let) to že lid této země bude profitovat (obdrží 100% zisku, patologové budou pracovat za minimální mzdu) z takových novodobě připravovaných chuťovek jako zisk za prodej orgánů lidí přinucených k eutanazii, dětí odebraných zlodějským státem které zemřou (a to vše bez ohledu na zemi kde se občané Česka budou nacházet a problémy je zastihnou).

    Vynucování těchto i dalších pravidel, s kterými vás jakožto občan mající právo určovat svému státu jaký má být a jaký ho požaduji, včetně vyhlášení nepřítelství a války, nebo alespoň pozastavení spolupráce a uvalení embarg na země poškozující práva našich občanů.
    Jestliže ty si myslíš, že máš právo žádat po státu něco a žádáš to, je na místě legitimní hovořit o občanské neshodě, jejímž vyústěním bude jednou, pokud nedojde ke změně, občanská válka.

    Píši to jen proto, že očkování je pro mne naprosto marginální problém (pokud stát - vlastností horších jako prodejná děva, odpudivá a nezdravá - zůstane "blahoskloný", k mému nepodrobení se a celkově k mému nezájmu o jeho nařízení a zcela ignorující jeho ubohý aparát vytvořený kolem) o kterém vůbec nehodlám diskutovat; ale milion podobných problémů a znásilnění již dohromady marginálními nejsou a rozhodně by je nikdo neměl přehlížet.
    Každý ať si najde co příjde problematické jemu samotnému, i když se pravděpodobně shodneme a kde komu profitujícího z dnešního uspořádání se to nebude líbit. Každý ať si uvědomí jak systém funguje a že kde nejsou problémy dnes, mohou být zítra a jaké má mechanismy na změnu. Prostě chci abyste si uvědomili že občanská válka bude, a pochopili to co nejdříve protože to zminimalizuje škody a možná nebudou ani ztráty na životech. je nás tu více táborů, záměrně stojích proti sobě i některé i proti státu a z každé koruny co státu odvete je vám ubližováno více a jste více stavěni zdánlivě proti sobě.

    Dospějte a prohlédněte. Bůh vám pomáhej a stůj při vás.
    Věřící v jediného a nestvořeného Boha, Stvořitele všeho a všech, uvědomte si, že to vůbec není jen problém světský, ale pozadí je mnohem temnější.

  • 24. 1. 2015 8:16

    Seti (neregistrovaný)

    "Klidně si kašlete na zákony, kašlete na doktory kašlete na lidi, kterým nesaháte po kotníky, ale někde jinde.Tady v té republiceo vás nestojíme a určitě je nás většina.
    tsd"

    LOL to je jak z nějakého projevu XXIII celostátního sjedzdu KSČ. TSD nestojí ve státě o svobodné občany s vlastním názorem. on stojí o vovce, které drží hubu a krok. Republiku si rozvracet nedáme! V demagogii, překrucování, lhaní a pohradání svobodou vám nesahám ani po kotníky. Chvála Bohu za to.

  • 22. 1. 2015 12:08

    tsd (neregistrovaný)

    Cituji z vašeho duchaplného příspěvku:
    "a necpaly se do několikaměsíčních kojenců mnohonásobné jedy, nikdo by nemusel zakládat žádná občanská sdružení."

    Můžete mi tedy vysvětlit proč tedy v zemích kde do dětí ty "jedy" nemusejí píchat, to dělají dobrovolně a někdy i častěji než u nás?
    Asi nevíte, protože jinak byste takový argument nikdy nepoužil.
    Já vám to lehce vysvětlím. Škodlivost těch "jedů" ve vakcínách je tak zanedbatelná, že s tím prostě nemají problém. Ten problém si u nás vycucali z palce různí Vavrečkové, Strunecké, Elekové ......atd.
    Pak se toho chopili různé Candiglioty a podobní bojovníci, kteří bojují a ani nevědí proti čemu protože odborně na to nemají. Právníci si vymyslili problém a teď ho s nadšením řeší. Za hranicemi se jim kolegové jenom smějí.
    Předpokládáte tedy, že na západě žijí samí blbci, ke kterým jaksi ty vaše zaručené informace ještě nedorazily a nebo těm informacím (světe div se) nevěří.
    tsd

  • 22. 1. 2015 14:43

    Viktor (neregistrovaný)

    Janda, ten velitel pediatrů nebo co to je, veřejně říká, že rodiče v ČR nemají na to se sami rozhodnou jak a co očkovat. Janda tedy říká, že rodiče v ČR jsou méněcenní, než rodiče ve většině států EU. Jelikož většina dospělých se stanou ve svém životě rodiči, Janda defakto říká, že občané v ČR jsou méněcenní, než většina občanů EU. Pan Janda, TSD a ostatní, kterým systém nadobro vymazal mozek z kebulí zapomínají, že tímto o méněcennosti mluví i o sobě.

    Já na ně na všechny kašlu :-))

  • 22. 1. 2015 15:25

    tsd (neregistrovaný)

    A teď se pokuste bez emocí vysvětlit ten paradox, že v některých západních zemích je proočkovanost na některá očkování srovnatelná nebo i větší i když je to na základě dobrovolnosti.
    Že by byli občané západních zemí EU méněcenní, když nechápou jak očkování jejich dětem škodí a jak je zabíjí?
    A nebo jsou trochu někde jinde, když chápou, že se bez očkování jejich děti neobejdou?
    Nikdo ani Prof. Janda, ani moje maličkost netvrdí, to co tvrdíte vy.(totiž, že by rodiče všech dětí se nedokázali správně rozhodnout).
    Ona se naštěstí většina rozhoduje dobře. Špatně se rozhodují jenom ty tupé ovce, které věří JV, Strunecké apod. Bohužel těch tupounů máme u nás víc než na západ od hranic. Uhodnete o kom asi tak píšu?
    tsd

  • 22. 1. 2015 15:55

    Zákony ignorující (neregistrovaný)

    Tak podle toho co jsem se doslechl jen v loňském roce je například pro cizince pobývající v Anglii prakticky nemožné odmítnout očkování dětí, protože by jim je sociálka ukradla.

    To stejné, ale i platí to i pro domorodce, je v Norsku a v Německu se o to pokoušejí také...

    Toto já následovat nehodlám, kdybych měl pár lidí zabít. Pokud Bůh někoho z těch, kdo by mi měli podlehnout bude chtít zachovat má mé svolení mne zastavit.
    Nebo je lepší jen sekat ruce? Kterou držíte stříkačku? Pokud vás to neučí jednotně, všechny stejně, spolu s těmi kravinami?!

  • 26. 1. 2015 21:12

    Zveřejnil Laďa (neregistrovaný)

    Stali jsme se obětí Juvenilní justice
    Dopis neštastného člověka.

    Dobrý den scháním naléhavě pomoc. Má dcera potřebovala pomoc s výslovností, proto jsem jí našla novou logopedku v Klatovech. Tato mladá paní je velmi ambiciozní, svou ordinaci si otevřela teprve v říjnu, dělá bez pojišťovny, dává si inzeráty do místních novin. Když jsem zavolala v pondělí tak ve středu měla hodinu čas. Jiní logopedi v Klatovech mají plno, neberou ani na pořadník. Paní logopedka vyšetřuje děti bez přítomnosti rodičů, že pak prý dítě líp spolupracuje. Vždy si tam vzala dceru, a mě řekla, ať se jdu někam projít. Když tam šla dcera po třetí , byl tam s ní tatínek, taťka se šel podívat po městě a když přišel pro dceru na logopedii, tak tam na něj čekala policie, s tím, že je zadržený, a vše mu vysvětlí, ptal se co je s dcerou, řekli mu, že je o ní postaráno.

    Na policii mu stělili, že dcera řekla, že s ním ráda spí v naší posteli a že jí táta myje a utírá do ručníku, že se s ní rád mazlí a prdí pusou jí na bříško. Dceru prý na policii prošetřil znalec. Dostala tam velkou panenku a spoustu dárečků. To bylo tento čtvrtek. Také pro mě přijeli a byla jsem u výslechu. Ptali se mě na partnera a na dceru.

    V pátek mi volali za sociálky. Že děti do konce vyšetřování nesmí být ve společné domácnosti. Proto jsem sama navrhla, že je odvezeme k mé sestře, která se s nimi dobře zná. Paní ale přijeli k nám domů, proto jsem ihned kontaktovala mou sestru a ta pro dcery přijela, zaručila se že děti budou u ní a že se neuvidí s otcem. Vzhledem k tomu, že si nejsem vědoma nějakého divného vztahu mezi dcerami a partnerem a tak ho nevidím jako nebezpečného, holky ho mají rády, je to takoví klidný rozmazlovací tatínek.
    Tak vzhledem k tomu , že za svím partnerem stojím, mě sociálka vyhodnotila jako nedůvěryhodnou , prý jsem přecitlivělá a beru to moc emotivně. Z tohoto důvodu mi děti nesvěří ani kdyby se můj partner z domácnosti odstěhoval a také prý s nimi nesmím jet ani sama na výlet. To musí zajistit sestra nebo pujdou mé děti do pěstounské rodiny (prý aby měli domáčtější prostředí)
    V pondělí a dnes jsme hledali právníka, sedm jich odmítlo na místě a tři nám pomoc přislíbili , ale pak se z podivných důvodů ozvali, že nemůžou.

    Ta situace trvá od pátku a já ztrácím trpělivost! Má starší dcera má jít 8.února k zápisu k nám do města, kde má své kamarádky. Na sociálce nám řekli, že to může trvat i půl roku. A tak ať dceru přihlásíme do ZŠ ve městě kde bydlí sestra. Druhá tříletá dcerka se prý na nás pořád ptá. Prý se včera večer spolu objímali a plakali, že chtějí domů.
    Přítel musí na sexuologický vyšetření a dcery na gynekologii. Já se prý na výpověď dcery podívat nesmím.
    Dnes jsem se dozvěděla o Juvenilní judikatuře je mi špatně. Jsme zoufalí. Celá rodina. Proč my? Kdo nám pomůže? Holky nás mají moc rády, máme skvělí reference rodiny, okolí i školky nebo doktorky. Pomůžete nám?? Jsme z klatovska. (za chyby se omlouvám)

    http://www.rodina.cz/nazor17994728.htm
    - odkaz smazán

    pokračování
    Chtěla bych důrazně varovat před logopedkou Mgr. **********, která svým nesmyslným udáním na policii dohnala skvělého tátu od dvou maličkých dcer dnes k sebevraždě. Tato Mgr. na základě toho, že tento otec koupe svou pětiletou dceru ( pro normální lidi naprosto normální činnost ) udala na policii za podezření na pohlavní zneužití své dcery, tímto rodičům byly odebrány obě maličké dcery, to nejcennější co měli. Tohoto člověka jsem velmi dobře znala, vím jak krásně a láskyplně pečoval o své děti a byl i úžasným celoživotním partnerem mé sestře. Týden trvající nátlak, obvinění od Mgr. *************** že je pedofil, kterou významně podpořila psycholožka Mgr. *************, jednání sociálky, která oba rodiče označila za nebezpečné pro děti a vzala jim je aniž by se vůbec alespoň obtěžovala ty děti vidět a ne jen koukat do těch jejich papírů a jen mávat s nima namyšleně před nosem nešťastným rodičům a hrozit jim vším co jim zákon umožňuje - ukradnout lidem jejich děti, je jim dobře jasné, že v tomto místě lidem ublíží nejvíce a nemohu opomenout jejich větu - VŠE SE DĚLÁ V ZÁJMU DĚTÍ,které oni v životě neviděli!!! Po týdnu tohoto svinstva co na něj *************** *a úřady házeli byl tento člověk naprosto vyřízený, vzal si dnes provaz a šel se raději oběsit, týden jim stačilo aby zničili do té doby šťastnou rodinu, která měla budoucnost, zničila dětem do té doby šťastné dětství a udělala z milující partnerky matku samoživitelku!! Hned po sebevraždě tohoto člověka najednou sociálka záhadně odvolala, že je matka nevhodná pro výchovu dětí a HODLÁ jí je vrátit - to se musel vážně jeden hodný člověk zabÍt-0ostál spravedlnosti?? Rodinou už nikdy nebudou, tatínka dohnal tento systém k sebevraždě, maminka dětí nyní samoživitelka musí dát v práci výpověď a přestěhovat se, aby mohla své dcery vodit do a ze školky a k tomu uplatila veškeré výdaje, děti tyto Mgr. a sociální úřad připravil o milovaného tatínka.. Děkujeme Mgr. *************, Mgr. *********** a celému sociálnímu úřadu v Klatovech, především sociální pracovnici **********, která s touto rodinou tak "vlídně" jednala za to, že se jim podařilo ochránit děti před nebezpečím - jejich úžasnými rodiči, a tím dětem zajistili nyní pohádkovou budoucnost, tím že se jejich tatínek zasebevraždil.

    DĚKUJEME, TEĎ UŽ JE TO SNAD V OČÍCH ZÁKONA V POŘÁDKU!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!

  • 29. 1. 2015 13:40

    Seti (neregistrovaný)

    To nevíte, že koupat děti nahaté, případně se jich jakkoliv dotýkat, z dotyčného rodiče dělá nebezpečného pedofila a teroristu, se kterým je nutno bez milosti zatočit? A chraň vás pámbů dělat nějaké fotografie spoře oděných vlastních potomků, to už jste rovnou výrobce dětské pornografie.

  • 22. 1. 2015 17:11

    Viktor (neregistrovaný)

    Ale houby. Tady to máte řečeno: http://video.aktualne.cz/dvtv/pokuty-kvuli-neockovani-a-ma-byt-povinne-duel-dvtv/r~e3e416609cd911e4a10c0025900fea04/

    Právě je to o tom, co píšete. Tady krucinál fagot nejde o to neočkovat vůbec, ale o tu dobrovolnost, možnost odložení, individuální plán, odškodnění za nežádoucí účinky atd. A tohle v EU funguje. U nás je jen ten bič. Tady není debata. Tady se zavede novela, kde se z biče udělá devítiocasá kočka. Tak už to proboha pochopte chlape.

  • 23. 1. 2015 8:07

    tsd (neregistrovaný)

    Vy pochopte, že to není problém pro právníky, ale pro odborníky.
    Byl jsem na rande s odpůrci očkování v poslanecké sněmovně.
    Tam se sice měla řešit dobrovolnost či nedobrovolnost, místo toho se řešily otázky odborné. Podívejte se např. na argumentaci pana Setiho a ostatních. "Ve vakcínách jsou jedy, vakcíny škodí, doktoři to neumějí, očkování je zlo, chceme rozložit očkování, protože sami dobře víme jak se to má dělat".
    Nezlobte se, ale z toho je mi smutno a úzko, kam to až může dojít.
    Když už se to nepodaří přes "odbornost" ( o které nelze u ekonomů, strojařů a ortopedů vůbec mluvit), povolají se na pomoc advokáti a lidská práva.
    Odvoláváte se na to jak to chodí na západě, ale v mnoha případech ( Norsko) to není nic jiného než pokrytectví. Mají svobodu, ale oni je stejně donutí.
    Znám pár kolegů z Rakouska a Německa a oni nám tu povinnost docela závidějí. Nemluvím o tom, že některé státy to potichu zavádějí, protože zjistily, že očkování nelze účinně provádět podle toho, jak si ten který rodič umane.
    tsd

  • 23. 1. 2015 13:31

    veronika (neregistrovaný)

    A vy pochopte, že pokud bude mít moje dítě v důsledku očkování nějaké následky, budu o něj pečovat do konce života já, ne žádný doktor a stejně tak žádný odborník mu nebude chodit plakat na hrob, jestli po očkování umře. Místo slova "očkování" si klidně dosadte i "nemoc, na kterou se očkuje." Nikdo neví, jestli konkrétně mému dítěti očkování víc prospěje nebo ublíží, takže by si "odborníci"neměli hrát na bohy.

  • 23. 1. 2015 15:44

    TSD (neregistrovaný)

    A vy pochopte, že pokud bude mít vaše dítě v důsledku NEočkování nějaké následky nebo zemře , dopadnete úplně stejně. Jediný nezanedbatelný rozdíl je, že pravděpodobnost toho neštěstí je řádově vyšší při neočkování.
    tsd

  • 23. 1. 2015 15:59

    Viktor (neregistrovaný)

    ...nějaký příklad úmrtí dítěte v ČR na nemoc, proti které nebylo očkováno z posledních let ???

    Příkladů trvalého poškození zdraví a úmrtí dětí několik hodin po očkování si najdete stovky.

  • 23. 1. 2015 20:07

    veronika (neregistrovaný)

    Přečetl jste si třeba knihu od Martina Hirteho "Očkování pro a proti"? Napsal ji německý pediatr, očkující!!!, vše je podloženo studiemi a odkazy a rozebírá tam jednu nemoc po druhé dopodrobna. Není to tedy "laik", snad by se Vám mohl líbit jeho styl psaní a argumenty.

  • 24. 1. 2015 8:21

    Seti (neregistrovaný)

    Jistě, že nečetl, něco takového nezapadá do jeho světonázoru. Vakcíny přece žádné vedlejší účinky nemají a když se nějaké objeví, tak přece nesouvisí s vakcinací a proto je není třeba hlásit. Za to je třeba pokutovat rodiče, kteří z jakýchkoliv důvodů odmítli očkování poly-jedy, a jejich děti vyřadit z kolektivu těch "uvědomělých". Vedlejší účinky jsou pindy ;-)

  • 24. 1. 2015 17:05

    tsd (neregistrovaný)

    Ne celou to fakt nejde. V podstatě se jedná o guláš pravd, polopravd, omylů a lží a přiznám se, že jsem se pokoušel oddělit zrno od plev, ale ono to nejde. Začátek věty pravda, dovětek lež. Není to sice takový škvár jako čtení článků homeopatky Elekové, spíš na úrovni článků JV.
    S odbornou a vědeckou literaturou to nemá nic společného. Taky je to psáno pro lidi a lidi mají rádi senzace a akta X.Pak se to dobře prodává.
    Ostatně podobný názor na to má např. kolega Petráš.
    http://www.vakciny.net/AKTUALITY/akt_2010_05.htm
    tsd

  • 27. 1. 2015 13:27

    veronika (neregistrovaný)

    hmm..a co říkáte té studii, podle které jsou naočkované děti pětkrát víc nemocné než nenaočkované? Náhoda nebo povod? Možná tedy opravdu platí věta "Nevěř žádné studii, kterou jsi osobně nefalšoval" :)

  • 29. 1. 2015 13:35

    Seti (neregistrovaný)

    To jsou falešná, falešná slovíčka a kacířské myšlenky, které absolutně neodpovídají "pravdě". Takové uvažovaní bude nutno zakázat nějakým tím zákonem a děti takto uvažujícím rodičům odebrat a dát do ústavní péče, kde se jim dostane řádného vzdělání pro jejich dobro a kvalitní budoucí život.

  • 23. 1. 2015 14:44

    Zákony (světské) ignorující (neregistrovaný)

    Ty si ale také uvědom (podle mne si to uvědomuješ a jsi za to rád), že lidé v Česku se k "odborné" (lze li tak vaše poznání vůbec nazvat) argumentaci uchylují jen pro to, jakou mají historickou zkušenost, kvůli tomu jak je utlačena jejich duše, a jakou si dovolují mít ještě naději (v co si dovolují doufat) při své neochotě bojovat (potřebným způsobem) za to co by pro každého z nich mělo být svaté - a oni to vnitřně cítí a není v silách kohokoli, ani stana, tento cit utlačit (což opět jen utlačuje jejich již dostatečně soužené duše, pro vás zlé co chodíte v těle jediná a nestabilní ochrana před jejich pomstou).

    Prostě a jasně. Ti lidé se bojí, jsou předposraní, že kdyby naplno řekli co chtějí tak neuspějí, že už si dovolili příliš. Mají dostatečnou historickou zkušenost a cítí se těmi posledními z posledních jenž jsou podřízeni jakési pochybné vrchnosti. Ti lidé si neuvědomují, že každý politik i každý státní úředník, a osoba placená z jejich (jakoukoli oklikou, fíglm přerozdělením - tedy naprosto všichni) je váš zaměstananec, jsou to lidé placení i živení z práce v potu vaší tváře, navíc samozvaní a každou chvíli nějaký přibude!. A ty to ty prostitutko (vzkaz pro redakci: Tohle není sprosté slovo, ale normální, dokonale výstižný, termín. Dával jsem si záležet.), manipulující jejich vědomím a dále je zastrašující, moc dobře víš, na jejich zotročení jsi přímo životně závislý a dnes už se za to ani nestydíš.

    Vy lidé utíkáte sami před sebou, snad si chráníte cosi jako důstojnost. Prostě něco co vám má umožnit dále sami se sebou žít. Neodsuzuji to ani se nedivím, prostě jsem díky Bohu a jeho milosti jiný a uvědomuji si, že je to jen jeho zásluha. To ale neznamená, že se kolem vás má chodit jako kolem horké kaše, nebo přecitlivělých mrzáků, protože i ve vás je síla se tomu vzepřít. Bůh nám tu sílu vzdorovat zlu dal každému a každého nás také chrání i když si to neuvědomujete.

    Uvaž sám logicky, ty co jsem tě nazval prostitutkou. Co jiného by mohli ti lidé udělat, když by vznesli, podle jejich ustrašeného vědomí, přílišné nároky a neuspěli by.
    Stáhnou se a strpí další křivdu? Strpí ji i ti co si myslí, že je ohrožujete na životě? Nechají si to jen pro sebe? Budou chránit jen sebe? Jak dlouho dokáží sami vzdorovat? Kdo jim zaručí, že očkování bude jediný případ státem nařízené zvůle kde koho? Není jedno kolika zvůlím podlehnou, je jedna méně hrozná než dvě, a pro každého? Uvědomí si že to není jediná věc ve které sami sebe obelhávají a že existuje určitá hranice, kterou již překročili a že čím dále se vzdálí tím je jasnější že jsou mrtví (ve všech smyslech které vás napadají, nemám sílu to rozebírat, bylo by to na celý článek) a ztrácejí schopnost se navrátit?

    Uvědomí si, že je smrtelné použít osvědčenou metodu (ke které jsou mimochodem puzeni řádem tohoto světa, kterému mají moc se vzepřít) čekání na lepší časy (vhodnější podmínky k životu, podobně jako to dělá celá řada životních forem na zemi, když prostě jen přežívá), protože tu šanci v tom koloběhu nekonečného čekání na lepší podmínky k životu právě promarňují a po celém světě ubývá ostrůvků, kde lidé tuto reálnou šanci mají? Co když už to nebude nikdy lepší?

    Ty odpadlý, kdo to čteš, si myslíš, že hrozba sankcí či vězením, nebo i vražda, jsou (pro ty napomáhajací zlu) natolik dobrá a stabilní ochrana, že by mohli zastavit i Bohem vyvolé, a nebo že přestanou platit Boží zákony? Dovolím si vyzdvihnout, že co zasejeme to sklidíme, a že pokud půjdou lidé Bohu libou cestou Bůh je ochrání ještě více než je chrání normálně (před tím aby propadli zlu)? Ne!
    Dovolil sice aby lidé byli od něj odvedeni (tříbí nás), ale jeho zákony platí a pomoc které se vám případně dostane není žádná nerálná záležitost (jako je tomu v mnoha případech u nereálného dobra viditelného po vakcinaci) ale reálná a vnímatelná pomoc a zásah ve vašem životě (stejně jako někteří vnímají zlo které vakcína přinesla a přesto vám jiní tvrdí že neexistuje i když váš soused by se vsadil že máte pravdu).

    Ještě zobecním. Když už jsem opustil čistě problematiku toho jak konkrétně a fyzicky (na to musíte najít odpověď sami v sobě) naložit se zlem a těmi co mu slouží. A zkuste mi vysvětlit jak může být zbavení mé a vaší svobody, jinými lidmi (navíc ovládanými satanem), pro mne či vás přínosné, nádherné, Bohu libé... Očekávejte v odpověď slovíčko prospěšné a pak hromadu podobných lží, které opět popřou sami své zoufalé výkřiky že teď se o odbornosti přece nebavíme, že teď jsme chtěli jiná témata, jako je svoboda, přirozené lidské právo, Boží vůle,...

    Vše co potřebujete abyste se postavili zlu máte k dispozici. Ale abyste snadno nepodlehli zoufalství, nebo nebyli zvyklatelní ve svém postoji, neustále vnímejte i to, že mnohé bylo předpovězeno. Pokud se neobrátí dostatek lidí, tělesné zlo které ve světě vnímáte viditelně (záleží i na ostrosti vašeho pohledu) nepomine.
    Pokud však patříte mezi povolané, nebo povoláni budete, tedy jste například vůbec schopní pochopit co vám tu píši, nenechte se tím zvyklat a vnímejte působení Boha ve svém životě.
    Podpora o které jsem hovořil je pochopitelně individuální záležitostí, každé Boží dítě může mít odlišné potřeby pro svůj růst, život i vývoji. Svatý Otec, Stvořitel jenž si vás vyhlédl i jeho Svatý Syn, vzkříšený vykupitel, který vykoupil i vás, vaše potřeby znají a pomohou vám. Jen je třeba se zlu postavit a chovat se jak se na Boží dítě sluší a patří.

    Ještě jednou si dovolím zdůraznit, že i ti co nejsou Otcem zavoláni, jsou i tak pod jeho značnou ochranou vzdorovat zlu. Krom jiného cítí co je správně. Nikdy neudělají špatně pokud se budou chovat jak jim tento cit velí, protože Otec to může jen odměnit. Kdyby snad při konání věcí Bohu libých měli ztratit život, bude to Bohem ohodnoceno a naopak ti co jim život sebrali budou za to souzeni. Satan sám ani démoni vám život neodeberou, nesmí, ale pošlou proti vám další lidi. Takže je i ve vašem zájmu abyste získaly cit pro Boží vůli a směrování a naučili ji vnímat i druhé, včetně vašich nepřátel (což je také nepochybně Bohu libá věc).

    Poněkud jsem to mohl pro někoho zkomlikovat. Prostě buďte sami sebou a nechte dobré ve vás vyjít na povrch, ale zároveň se nebojte postavit zlu. Pokud tedy necítíte jen zlo a touhu zabíjet a ubližovat.

    Bůh s námi všemi.

    Jednou se možná v boji s některými z vás setkám, na jaké budete straně záleží jen na vás. Já navždy zůstávám na straně Boha, i kdybych měl zemřít a i kdych neměl dosáhnout (snad jen kvůli svému minulému chování, i když ani tak by to nebyl protimluv) na život věčný a společenství s Bohem.

  • 23. 1. 2015 20:12

    veronika (neregistrovaný)

    Jsem také věřící, ale možná by bylo lepší a přehlednější držet se v diskuzi tématu očkování, snad jsem se Vás nedotkla.

  • 26. 1. 2015 23:07

    Zákony ignorující (neregistrovaný)

    Kd ví v koho, nebo co jste věřící?!

    Můj Stvořitel, jediný a nestvořený Bůh, dal lidem práva nikým jiným nezadatelné i nezcizitelná. Mezi ně patří i právo na svobodu.

    SkoroDoktor vám tu svou rétorikou v předneseném tématu "měli jste šanci nebavit se o odbornosti, byl to čas určený pro zabývání se otázkou dobrovolnosti", plive do tváře. Plive vám do ní - stejně jako všechny další prostitutky organizované ve vládě vaší země a zabývající se správou vaších majetků a práv, správou celého území na kterém mají platit vaše pravidla - protože jste mu (jim) to dovolili a ještě se navíc i teď tváříte, že to nevidíte a nechápete.

    To že si právo na svobodu a svobodu samotnou, nedokážete obhájit, bude nakonec každému kdo vám ho upřel vyučtováno. Ale ani vy sami nejste bez viny, s právem jste obdrželi i moc právo prosadit či se ho alespoň snažit obhájit.

    Už přemýšlejte jak se zachovat za kritických situací, bude jich čím dál více a čím dál zoufaleji řešitelné, dá-li se dnešní stav světa ještě nazvat řešitelný. Rozhodně se beze změny přístupu jednotlivců k právům o které údajně stojí nezměnil v minulosti a nezmění ani v budoucnu.
    Spravedlnost, i v nejobyčejnějších věcech, bere velmi rychle za své. Pokud byste vůbec něco jako je spravedlivé řešení dokázali najít, když nevěříte záměru a vůli Stvořitele a i ten kousavý pocit toho co je správné a co ne v sobě neustále utlačujete víc a víc.

    Smrt. To je cesta většiny z vás.

    Co se týká Stvořitele či Pána, můžete říkát stokrát a komu chcete, že v něj věříte, vaše činy za vás vypovídají opak. Vždyť ani jeho dílo, v podobě vás samých a vašeho okolí nejste schopni náležitě ocenit a oslavit.

  • 27. 1. 2015 11:58

    veronika (neregistrovaný)

    no dovolte :) Jak v koho nebo co věřím? Věřím v Krista, samozřejmě, jinak bych to nepsala. Ale jinak bych osobně uvítala spíš fakta o očkování v této diskuzi, zajímavé odkazy atd. Třeba minule, jak jste sem hodil ten odkaz na slobodavockova­nie.sk, to bylo dobré.

  • 27. 1. 2015 13:23

    veronika (neregistrovaný)

    jinak bez debaty by mělo být očkování dobrovolné, tak jako v jiných demokratických státech. Taky si myslím, že si čeští rodiče nechali dlouho kakat na hlavu..:((( Ale co s tím?

  • 28. 1. 2015 18:54

    tsd (neregistrovaný)

    Zdaleka ne ve všech demokratických státech je očkování dobrovolné.
    Kde jste to četla?
    tsd

  • 30. 1. 2015 23:02

    veronika (neregistrovaný)

    však víte, jak jsem to myslela. Je to vypsané i tady v diskuzi výše. Měla jsem jen napsat přesněji "ve většině demokratických států."

  • 31. 1. 2015 11:37

    tsd (neregistrovaný)

    Sorry, ale je to tak půl na půl a kromě toho, kde berete tu jistotu, že většina to dělá dobře. To je přece argument i odpůrců očkování, ale je vidět, že když se to hodí, klidně ho také použijí.

  • 24. 1. 2015 9:30

    Seti (neregistrovaný)

    "Právě je to o tom, co píšete. Tady krucinál fagot nejde o to neočkovat vůbec, ale o tu dobrovolnost, možnost odložení, individuální plán, odškodnění za nežádoucí účinky atd."

    Myslím, že je to zbytečné, jeho mozek není schopen přijmout tuhle variantu, pro něj je to černá nebo bílá. Důkazem budiž to, že jsem mu několikrát v minulých diskuzích psal, že nejsem principiálním odpůrcem veškerého očkování - marně.

    Prostě buďto jste "uvědomělý" (význam tohoto slova mu zřejmě uniká) občan, který poslouchá zákony a slepě věří "autoritám", nebo jste "ovce", která věří Strunecké. Běda, běda vám, kdyby vás napadla ta kacířská myšlenka, zda je vhodné píchnout hexavakcínu do několikaměsíčního kojence. To jste označen za anarchistu a vyvrhele a takové on tady ve státě nechce. Vždyť přece svoboda je otroctví a nevědomost je síla.

    On si vůbec neuvědomuje, že kdyby všichni vždy poslouchali zákony, tak tady nejspíš dnes ty své žvásty vůbec nepíše. Žili bychom v nějaké šílené diktatuře, kde na jedné straně by byly moudré autority vymýšlející zákony a na druhé "uvědomělí" občané, kteří by tyto zákony na slovo poslouchali.

    On to prostě NEPOCHOPÍ: "Vy pochopte, že to není problém pro právníky, ale pro odborníky."

  • 24. 1. 2015 8:27

    Seti (neregistrovaný)

    "Můžete mi tedy vysvětlit proč tedy v zemích kde do dětí ty "jedy" nemusejí píchat, to dělají dobrovolně a někdy i častěji než u nás?
    Asi nevíte, protože jinak byste takový argument nikdy nepoužil.
    Já vám to lehce vysvětlím. Škodlivost těch "jedů" ve vakcínách je tak zanedbatelná, že s tím prostě nemají problém. Ten problém si u nás vycucali z palce různí Vavrečkové, Strunecké, Elekové ......atd.
    Pak se toho chopili různé Candiglioty a podobní bojovníci, kteří bojují a ani nevědí proti čemu protože odborně na to nemají. Právníci si vymyslili problém a teď ho s nadšením řeší. Za hranicemi se jim kolegové jenom smějí.
    Předpokládáte tedy, že na západě žijí samí blbci, ke kterým jaksi ty vaše zaručené informace ještě nedorazily a nebo těm informacím (světe div se) nevěří."

    Tuhle demagogii a ubohé vkládání mi něčeho, co jsem netvrdil, vůbec nemá smysl komentovat. Jste ubohý troll. Kdysi bych vás politoval, dnes už mi nestojíte ani za to, takové jsem už litovat přestal.

  • 24. 1. 2015 16:20

    tsd (neregistrovaný)

    Marně jsem doufal, že se vytasíte s nějakým argumentem, kterým mé "trollovské lži" zadupete do země. Bohužel, nedočkal jsem se ani komentáře. Asi vám dochází dech a uznat pravdu se vám taky nechce. To chápu.
    tsd

  • 29. 1. 2015 13:27

    Seti (neregistrovaný)

    Těch komentářů se vám dostalo v této i minulých diskuzích vyloženě hromady. Mně nedochází dech, jen mě nebaví opakovat pořád stejné kolečko, kdy vyvrátím já nebo jiní vaše lži, překrucování a demagogie, vy neodpovíte, a v nové diskuzi se to opakuje zase znova.

    "... a uznat pravdu se vám taky nechce."

    No tu vaši "pravdu" tedy opravdu neuznávám. Pletete si pravdu s domněnkami. Ne že by mě to překvapovalo.

  • 29. 1. 2015 14:45

    tsd (neregistrovaný)

    Zatím mi nikdo nic nevyvrátil a ty dojmologie jsou vaše doména. Máte pravdu, že ta kolečka jsou jak obehraná deska, která má na vaší straně čím dál víc škrábanců.
    tsd

  • 7. 2. 2015 10:47

    Radush (neregistrovaný)

    Německý dokument o očkování.... vaši kolegové mají i jiné názory než jen, že pozitiva obecně převažují...
    https://www.youtube.com/watch?v=2SYs8rQfPs0

  • 22. 1. 2015 11:06

    Zákony ignorující (neregistrovaný)

    Těžko vám, a bohužel i ostatním pravidelně navštěvujícím Vitalii, jak moc si protiřečíte a lžete sám sobě. Už jen to by mělo každého trknout.

    Vezmu to ale naprosto z jiné strany. Řekněme že, tábor dobrovolně neoočkovatelných (a podle vás rosteme rychlostí ukrutné epidemie, kéž by tomu Bože tak bylo), trvá na tom aby díky našemu hnusnému právnímu a státnímu prostředí, které pro občana znamená povinnost očkovat, byly s okamžitou platností zrušeny úplně všechny reklamy a propagační i informační akce o očkování placené z našich peněz (jdoucích jakoukoli cestou) a trváme na adekvátním snížení odvodů do zdravotní péče. Dále trváme na tom, aby tyto odvody byly sníženy o sumu, kterou stát vybere na pokutách a sankcích, které uplatní vůči firmám i jednotlivým lékařům kteří povinnost nesplní (letáček v čekárně - pokuta, reklama lékaře píchajícho injekce ve zlatých stránkách či například doporučení na něj od jiného lékaře - rok zakázání činnosti, blahořečení vakcíny lékařem - nejlépe ztráta licence a kriminál).

    Až nastane tento, více férový stav než dnes a bude trvat alespoň pět let, navrhuji zahájit diskusi jak dál.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).