Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Novela vymáhá povinné očkování pokutami pro lékaře i školky od Argoran - Ještě něco zajímavého. Za druhé světové války jsme...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 9. 1. 2015 12:49

    Argoran (neregistrovaný)

    Ještě něco zajímavého. Za druhé světové války jsme zde měli udavače a donašeče nacistům, během komunismu donášeli často tentýž konfidenti a kolaboranti či stejný typ lidí komunistům a estébákům, nyní tuto funkci převzali lékaři - udavači rodičů odmítajících očkování svých dětí. Doposud bylo udavačství dobrovolné, brzy by to mohlo být povinné. Vždycky nás učili, že lékaři pomáhají lidem, ale vždycky nás také učili, že donašeči a udavači byli nejzrádnější lidské zrůdy. Nyní svůj charakter odhalují i zákonodárci, to už musí sakra někdo tahat za nitky. Co dodat? Po ovoci poznáte je!

  • 9. 1. 2015 13:38

    tsd (neregistrovaný)

    Myslím, že to celkem hodně překrucujete a zjednodušujete. Pokud totiž jste svědkem trestného činu v každém i tom nejdemokratičtějším režimu máte občanskou povinnost to oznámit. Taky by se vám mohlo v určitých případech stát, že můžete být obžalován jako spolupachatel.(a to jby mohl být i případ lékaře nebo školky)
    Teď je jen otázka, jestli odmítnutí očkování lze označit tak drsně jako trestný čin (asi ne), ale přečin je to zcela určitě. Všechno záleží na tom jak to páni zákonodárci vyhodnotí.
    Alkohol za volantem je ukázkou toho, že hranice mezi trestným činem a přestupkem je čistě administrativní a hodně ohebná záležitost.
    tsd

  • 9. 1. 2015 14:32

    Zákony ignorující (neregistrovaný)

    Pravdu dí, po ovoci poznáte je! Netřeba nic dodávat. Dokonce i ta vaše snaha o vysvětlení, a apel na kdo ví koho, působí až neuvěřitelně směšně a hlavně hloupě.

  • 11. 1. 2015 9:04

    tsd (neregistrovaný)

    Co ostatně chtít od člověka, který kašle na zákony. Doufám, že už si brzo naběhnete.
    tsd

  • 9. 1. 2015 15:39

    Argoran (neregistrovaný)

    Když už se tady v diskusi tolik píše o dopravě, a v předchozím příspěvku o alkoholu za volantem. Jak je možné, že každý den porušují desítky tisíc řidičů zákon, a nic vůbec nic se jim nestane, zatímco s každým rodičem odmítajícím očkování je zacházeno téměř jako s teroristou. Ani případy teroristů se nedostávají k nejvyšším soudům.
    A rozdíl v riziku? Arogantní řidič může zavinit rozsáhlou havárii se smrtí desítek až stovek nevinných lidí, zatímco nenaočkované dítě nemůže ohrozit nikoho očkovaného, pokud ano, tak očkování nefunguje. Vyjímaje samozřejmě nonrespondery a jiná selhání očkování, kontraindikované a ostatní nenaočkované děti, kterých je ve vysoce proočkovaných populacích jako šafránu.

    K tomu "oznámení". Lékaři jsou vázáni povinnou mlčenlivostí. Jakmile někam něco oznamují, porušují mlčenlivost. Nejedná se o nic jiného než udání, které bylo dosud dobrovolné. Nyní je snaha o uzákonění. Neudáš? "Tak mi tě brutálně znásilníme, pak roztavíme olovo, potom dáme palečnice a nakonec železnou panenku." – říkali ve středověku. Neudáš? "Tak zaplať dva miliony." – říkají dnes. Pak peníze rozkradou, jdou do bordelu, kde znásilní prostitutku, ano znásilní, jak jinak, když je tam držena proti svojí vůli, pak se nechají svázat a mrskat bičíkem a důtkami zcela dobrovolně. To jsou ti páni zákonodárci.

  • 12. 1. 2015 8:02

    Inkvizitor (neregistrovaný)

    Akorát tak kulový. Povinnost oznámit trestný čin je (na rozdíl od názoru polovzdělaných lidových mudrců z Internetu) pouze u některých závažných a explicitně vyjmenovaných zločinů, ne u všech. Je otázka, zda neočkováni lze srovnávat např. s vraždou.

  • 18. 1. 2015 22:17

    Seti (neregistrovaný)

    Á, demagog, překrucovač a šiřitel dobra TSD opět v akci.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).