Hlavní navigace

Na Parkinsona zkuste výtažky z fíkovníku

21. 3. 2014

Sdílet

 Autor: Isifa.cz
Parkinsonovu nemoc nelze zcela vyléčit, ale existují léky a byliny, které její nástup zpomalují.

Lidé nemocní Parkinsonovou chorobou obvykle nebývají schopni plně ovládat svoje svalstvo. Typickým projevem je třes, ale také nekoordinované pohyby, špatná artikulace nebo snížená schopnost mimiky.

Tuto chorobu nelze v současné době plně vyléčit, přesto je možné zpomalit její průběh a zvýšit plnohodnotnost života nemocného. K tomu se využívá léků, jež posilují mozek i nervové dráhy a zvyšují jejich ochranu.

Byliny posílí i činnost mozku

Z bylin mohu v případě Parkinsonovy choroby doporučit například bělotrn kulatohlavý, který pomáhá v případě poruch vedení vzruchu nervovými vlákny. Pozitivně na celou centrální nervovou soustavu působí také výtažky ze žen-šenu. Činnost mozku pak posiluje bacopa nebo fíkovník. I v případě této choroby je možné sáhnout po jinanu. Účinná při řešení tohoto problému je olše, která je protizánětlivým prostředkem.

Při řešení tohoto problému platí též očistit organismu od usazenin a nečistot jednak na všech orgánech, hlavně ale na cévním aparátu a nervové soustavě. Dále je důležitá detoxikace od různých virových, bakteriálních a parazitálních zátěží.

Čtěte dále: Patří „parkinson“ za volant?

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Odbornice na bylinnou terapii. Působí ve společnosti Naděje, jež se specializuje na výrobu bylinných tinktur, mastí olejů a výluhů.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).