Hlavní navigace

Končí vám regulované nájemné? Radu a pomoc nabízí SON

25. 11. 2010

Sdílet

Ministr pro místní rozvoj Kamil Jankovský a předseda Sdružení nájemníků (SON) Milan Taraba se dohodli na širším zapojení terénních pracovišť SONu do právní a organizační pomocí nájemníkům, kteří bydlí v bytech, kde končí po 1. lednu 2011 režim regulace nájmu. S koncem účinnosti zákona č. 107/2006 Sb., O jednostranném zvyšování nájemného nastane pro řadu nájemníků situace, s níž mohou potřebovat výrazně pomoci. „Přestože tento termín je již více než čtyři roky znám, předešlé vlády se příliš…

Ministr pro místní rozvoj Kamil Jankovský a předseda Sdružení nájemníků (SON) Milan Taraba se dohodli na širším zapojení terénních pracovišť SONu do právní a organizační pomocí nájemníkům, kteří bydlí v bytech, kde končí po 1. lednu 2011 režim regulace nájmu.

S koncem účinnosti zákona č. 107/2006 Sb., O jednostranném zvyšování nájemného nastane pro řadu nájemníků situace, s níž mohou potřebovat výrazně pomoci. „Přestože tento termín je již více než čtyři roky znám, předešlé vlády se příliš nevěnovaly jeho komunikaci. Snažíme se nyní tuto situaci na poslední chvíli řešit,“řekl Kamil Jankovský.

Proto ministr požádal předsedu SONu Milana Tarabu, aby v rámci regionálních pracovišť SONu byly posíleny již existující služby v následujícím období. Nájemníci tak mohou ve zvýšené míře využívat jednoduchý právní a zejména organizační servis, včetně například návrhů smluv a podání. Seznam regionálních pracovišť najdou na webové adrese www.son.cz.

Přečtěte si:Bydlení pro seniory

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).