Hlavní navigace

Chcete peníze pro vaši obec?

27. 4. 2010

Sdílet

Na přihlášení do soutěže o titul Vesnice roku 2010 zbývá již jen několik dnů.  Cílem už 16. ročníku soutěže je podpořit rozvoj venkova, aktivitu místních obyvatel a ukázat pestrost regionů České republiky. Pro vítěze je připraveno formou dotací přes 32 milionů korun. Do soutěže se mohou zapojit všechny obce, které mají maximálně 5 250 obyvatel včetně svých místních částí a mají zpracován vlastní program obnovy.

Na přihlášení do soutěže o titul Vesnice roku 2010 zbývá již jen několik dnů. 

Cílem už 16. ročníku soutěže je podpořit rozvoj venkova, aktivitu místních obyvatel a ukázat pestrost regionů České republiky. Pro vítěze je připraveno formou dotací přes 32 milionů korun.

Do soutěže se mohou zapojit všechny obce, které mají maximálně 5 250 obyvatel včetně svých místních částí a mají zpracován vlastní program obnovy.

Čtěte téma: Ideální adresa v Česku

Hodně záleží na tom, z jakého úhlu se na věc podíváte. Zajímá vás čisté ovzduší, šance najít dobrou práci, nebo mateřská školka přes ulici? Přečtěte si, jak je na tom vaše město. 

Každý krajský vítěz soutěže získává odměnu ve formě finanční dotace na svůj další rozvoj ve výši 1 milion korun. Krajští vítězové zároveň postupují do celostátního kola, kde získává vítěz další milion. Obec na druhém místě v celostátním kole získá 900 tisíc a třetí pak 800 tisíc korun. Dotace jsou financovány z Programu obnovy venkova MMR. 

Vyhlašovatelem soutěže Vesnice roku je Ministerstvo pro místní rozvoj, Ministerstvo zemědělství, Svaz měst a obcí ČR a Spolek pro obnovu venkova.

Do soutěže Vesnice roku se obce mohou přihlásit do 30. dubna 2010. Více informací o soutěži včetně přihlášky najdete na www.vesnicero­ku.cz

Zdroj: Ministerstvo pro místní rozvoj ČR

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).