Hlavní navigace

Amerika má prvního odsouzeného za prodej MMS. Dostal čtyři roky

Sdílet

 Autor: MZCr.cz
Amerika má první případ pravomocně odsouzeného prodejce látky MMS, kterou distribuoval skrze své internetové stránky i s návodem k použití pro vyléčení mnoha nemocí.

Jistě si vzpomínáte na případ matky, která ekzém na obličeji své půlroční dcerky „léčila“ CDS – Chloride Dioxide Solution. Protože na kožním jsou přeci hrozně dlouhé objednací lhůty, dala na rady z internetu a potírala své dítě bělidlem. (Podrobně jsme se kauze věnovali v článku Nevěř nikomu a ničemu. Jen magorům a CDS věř bezvýhradně.)

Přestože před touto a podobnými látkami (např. MMS – Master Mineral Solution či CDH – Chloride Dioxide Holding) varují všichni, od doktorů přes ministerstvo zdravotnictví až po selský rozum, stále existuje mnoho lidí, kteří na tyto chemikálie nedají dopustit. Teď ale spadla klec, v Americe padl první trest za prodej CDS/MMS, upozornil server spotrebitele.dtest.cz.

Prodával MMS i s návodem k použití

Kauza je podrobně probrána i na justice.gov. Pětačtyřicetiletý Louis Daniel Smith od roku 2007 do roku 2011 provozoval firmu s názvem Project GreenLife (PGL), z níž přes internet prodával Miracle Mineral Supplement čili MMS – chemicky jde o chloritan sodný a kyselinu citrónovou. Přestože ale chloritan sodný nesmí být prodáván k lidské spotřebě, vláda USA předložila v případu důkazy o tom, že Louis Daniel Smith předal nakupujícím návod, kterak MMS s kyselinou citronovou míchat a využít pro lidskou potřebu – pro léčbu řady nemocí.

Čím hůř vám je po požití, tím líp

Podle návodu k použití, který obžalovaný poskytl nakupujícím, byla nevolnost, průjem a zvracení známkou správného účinku. V pokynech rovněž uváděl, že přípravek je vhodný pro těhotné ženy a děti, které byly vážně nemocné.

Na konči října byl obžalovaný odsouzen k více než čtyřem rokům ve federálním vězení za prodej průmyslového bělidla jako zázračného léku na řadu nemocí, včetně rakoviny, AIDS, malárie, hepatitidy, borreliózy, astmatu a nachlazení.

Dočkáme se podobných verdiktů brzy i u nás? Protože u nás je prodej MMS prakticky nelegální.

Přečtěte si: Jak u nás dopadlo trestní oznámení v kauze MMS

Zdroj: justice.gov, spotrebitele.dtest.cz

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Redaktorka serveru Vitalia.cz se zaměřuje zejména na kvalitu potravin a kvalitu jejich prodeje. Věnuje se také zdravotní problematice.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).