největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Články
Aktuální články
11 037
–
11 067
/
16 520
První strana
Předchozí strana
350
355
356
357
358
359
360
Následující strana
Poslední strana
Vitamín D je v mléce přirozeně, přesto ho někteří výrobci ještě přidávají
Do mléčných výrobků se přidává vitamín D a někde dokonce i vápník. Zjišťovali jsme u výrobců, proč tak činí a jestli nám taková porce déček z jogurtů, mléka a ze sluníčka nemůže uškodit.
Kateřina Čepelíková
29. 7. 2013
Včelí med zabíjí bakterie třikrát efektivněji než med umělý
Od pradávna se využívá v lidovém léčitelství a platí: co nemoc – to jiný druh medu. Vědci také zkoumají, díky čemu dokáže likvidovat bakterie. Mnohdy účiněji než vyráběná antibiotika.
Hana Bačíková
29. 7. 2013
Novinky z farmářských trhů: grilování, letní ovoce i lesní plody
Aktualita
Farmářský trh na Kulaťáku připravuje grilování. Výborné maso můžete ochutnat na místě i nakoupit domů. Na Jiřáku se chystá Slavnost lesních plodů a ve Varech jsou nejen meruňky a třešně.
Lenka Krbcová
26. 7. 2013
Velbloudí mléko nebude pro krávy konkurencí. Cena je vysoká
Velbloudí mléko může po letech úsilí na evropský trh. Tedy i na ten český. Proč je to tak velká sláva pro alergiky a v čem jsou mléčné výrobky z velbloudího mléka lepší než z kravského?
Kateřina Čepelíková
26. 7. 2013
Když si nevidíte přes nos, může za to sítnice
Není vidět, ale díky ní vidíme. Sítnice je tenoučká vrstva, kterou lze operovat jen s pomocí mikroskopu. Poškodí ji nemoc i úraz. Příznakem odchlípené sítnice je clona u nosu.
Lenka Krbcová
26. 7. 2013
Opalování u moře může nevratně poškodit DNA
ROZHOVOR: Chystáte se na oddechovou dovolenou u moře, kde se budete výhradně opalovat na pláži? Během jednoho týdne si můžete nenávratně poškodit DNA.
Kateřina Čepelíková
25. 7. 2013
Nejlepší med na světě? Z Yukatanu
Medy mají barvu, vůni a chuť po plodinách a místech, z nichž pocházejí. Jinak voní medy vřesové, levandulové, šalvějové… Jaké typy medu můžeme ochutnávat v různých částech světa?
Hana Bačíková
25. 7. 2013
Nová metoda na odhalení tasemnic: lepší, ale stejně ne dost
Rizika výskytu tasemnice se jen tak nezbavíme. Přírodní prevencí je počasí. Při přípravě tataráku škrábání masa. Stoprocentně stoprocentní ale není ani syrové či polosyrové hovězí nejíst.
Petr Havel
25. 7. 2013
Jak jíst levně a zdravě
Všichni chceme jíst co nejzdravěji podle všech příruček a doporučení vyhlášených odborníků, jenže to nejkvalitnější jídlo něco stojí. A ne málo. Jak tedy nakoupit levně a přitom zdravě?
Kateřina Čepelíková
24. 7. 2013
Jídlo je první mezilidský vztah
Když mistr Kondelík každý týden manželce pravil: „Ta polévka je prostě delikátní,“ nebylo to zdaleka pouhé ocenění pokrmu. Bylo to i sdělení, že svět je v pořádku a vše funguje, jak má.
Tomáš Novák
24. 7. 2013
Potravinářská komora zpochybnila kvalitu kohoutkové vody
Aktualita
AKTUALIZACE: „Kohoutková má za sebou možná pobyt v nekvalitním vodovodním řadu ve společnosti zbytků hormonů a léčiv, o její bezpečnosti si můžete nechat zdát,“ útočí Potravinářská komora.
Kateřina Čepelíková
23. 7. 2013
Bylinkový speciál: Meduňka lékařská
Ovoníte s ní likéry, o třídu výš pozvedne vaše moučníky, ale své uplatnění najde i v léčitelství. Pomůže od plynatosti, migrény i vysokého krevního tlaku. Tak proč si ji nevypěstovat doma?
Soňa Zimčíková
23. 7. 2013
Po cibuli pláčeme jiné slzy než při smutku
Slzy emocionální a vyvolané dráždidly mají jiné složení. Je zdravé pobrečet si? Slzy bývaly vnímány jako hříčka matky přírody. Prý je lidské tělo k ničemu nepotřebuje. Svatá prostoto!
Tomáš Novák
23. 7. 2013
Boom a bum farmářských trhů: minulost, přítomnost a jak poznat ten dobrý
Nové farmářské trhy, přijďte si pro poctivé potraviny! No hurá, konečně se nebudu trmácet bůhvíkam. I když jsem skeptická. V okolí jsme už totiž několik pokusů o farmářské trhy utrpěli.
Lenka Krbcová
23. 7. 2013
Domácí nanuky s ovocem jsou bez éček, barviv a alergenů
Máte chuť na nanuk? Vyrobte si ho. Není to nic složitého a uděláte pro sebe i své děti daleko víc, než když si ho koupíte. Klasický nanuk mnohdy obsahuje i to, co vůbec nepotřebujete.
Taťána Kročková
22. 7. 2013
Molusky, bradavice a svrab – noví kamarádi z bazénu
Teplo, vlhko a spousta lidí, to je ráj pro plísňová, virová a parazitální onemocnění. Jestli si je nechcete odnést z plovárny a nakazit i celou rodinu, držte se desatera dermatologa.
Kateřina Čepelíková
22. 7. 2013
Bylinkový speciál: Jinan dvoulaločný neboli ginkgo biloba
Vypadá jako listnáč, ale je řazen k jehličnanům. Tváří se nenápadně, dužnatý obal semen však umí vyvolat alergickou reakci. Ginkgo biloba má i pozitivní účinky, jež ocení hlavně kardiaci.
Soňa Zimčíková
19. 7. 2013
Očkovat proti žloutence typu A, ano či ne?
Očkování proti žloutence typu A v ČR postrádá v rozsahu celoplošného očkování smysl, když prakticky stejného efektu je možné dosáhnout očkováním správně zvolených rizikových skupin.
Jan Vavrečka
19. 7. 2013
Lesní ovoce se hodí k přípravě letních nápojů i místo chemické kosmetiky
Lesní jahody, borůvky, ostružiny, maliny… drobné ovoce s velkým efektem. V létě ho oceníme nejen do osvěžujících nápojů, ale i jako zdroj prospěšných a léčivých látek.
Simona Procházková
19. 7. 2013
V cestovní lékárničce nemají být zbytečnosti
Chystáte se na dovolenou a už máte spakováno? Možná vám ještě jedna důležitá věc chybí. Cestovní lékarnička na míru. Nebudete s sebou vozit zbytečné obvazy, jen to, co opravdu potřebujete.
Kateřina Čepelíková
18. 7. 2013
Syrové brambory léčí, zelené jsou jedovaté
Celý brambor je jedovatý, ovšem kromě hlíz. Ty mají naopak skvělé vlastnosti, uplatní se v přírodní léčbě i kosmetice. Jen pozor – zelené nebo přehnojené hlízy brambor jsou nebezpečné.
Simona Procházková
18. 7. 2013
Jídlo je všude aneb Kolik znáte přirovnání
Co pro nás znamená jídlo, nevyjadřuje jen naše hlava zasutá věčně v lednici, ale taky desítky rčení, přirovnání, přísloví s názvy potravy. Je jich, no, jako máku. Určitě neznáte všechny.
Tomáš Novák
18. 7. 2013
Výroba domácího sýra si žádá dovolenou
Snad každý dnes po domácku vyrábí vlastní potraviny a na zahradě krom banánů pěstuje všechny potřebné vitamíny. Chci splynout s davem a pouštím se do vlastní výroby sýra. Pohořím?
Kateřina Čepelíková
17. 7. 2013
Jsme bolestínci a zbytečně se cpeme léky
Jsme takoví srabi? Nedokážeme snést ani tu sebemenší bolest. Stačí malé píchnutí a okamžitě saháme po lécích. Neřešíme příčinu, ale příznaky. Ale proč? Jde to přece i jinak.
Taťána Kročková
17. 7. 2013
Bylinkový speciál: Měsíček lékařský
Své „příjmení“ nemá jen tak pro nic za nic. Je to léčivka, která stimuluje činnost žlučníku, ulevuje žaludku, zbavuje tělo kvasinek a plísní. Poradíme, jak a kdy ho sbírat, aby ulevil.
Soňa Zimčíková
16. 7. 2013
Co dělat, aby vám nebylo špatně v autě… bez chemie
Cestovní nevolnosti, trávicí obtíže či spáleniny od slunce – to mohou být stinné stránky letní dovolené. Dají se zvládnout s pomocí přírody i bez chemických preparátů.
Simona Procházková
16. 7. 2013
Průzkum: kdo u nás kupuje biopotraviny?
Bio vnímáme jako potravinu bez chemikálií a hnojiv, a rovněž jako zdravější variantu konvenčního stravování. Průzkum také ukázal, proč si někteří lidé biopotraviny nekupují.
Hana Bačíková
16. 7. 2013
Kuřata jím dál. Tušila jsem, že se nevyrábí z plastu
Zápach masa. Vlhko, chlad. Stovky kuřat. V přepravkách na porážku. Na pásech na kuchání. Na hácích pod stropem na zpracování. Sunou se napříč halami. Střih. Vůně. Šunka, párky, klobásky.
Lenka Krbcová
15. 7. 2013
15 způsobů, jak využít med pro zdraví
Říká se, že „sklenice včelího medu – půl lékárny doma“. Není to nadsázka, stačí vědět, kdy a jak med použít. Med je oblíbený v lidovém léčitelství a ani prášky ho nepřekonají.
Hana Bačíková
15. 7. 2013
Jóga smíchu nerozlišuje mezi předstíraným a skutečným smíchem
Smích léčí nejen duši, ale i tělo. Že byste se rádi smáli, ale nemáte čemu? Pak vyzkoušejte jógu smíchu. Ta už vás smát naučí, bez důvodu, bez vtipu. Kdo se směje, prodlužuje si život.
Monika Hájková
12. 7. 2013
Superpotravina quinoa je jídlo – chameleon
Chuťově se přizpůsobí ostatním ingrediencím. Obohatí jídelníček vegetariánům, veganům i při redukční dietě. Navíc ji mohou konzumovat i lidé s celiakií. Quinoa je nenápadná nutriční bomba.
Beáta Bačíková
12. 7. 2013
11 037
–
11 067
/
16 520
První strana
Předchozí strana
350
355
356
357
358
359
360
Následující strana
Poslední strana
PODCAST: Léky na obezitu jsou skoro zázračné, říká lékař z IKEMu
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji