Hlavní navigace

Novinky z farmářských trhů: grilování, letní ovoce i lesní plody

26. 7. 2013

Sdílet

 Autor: SXC
Farmářský trh na Kulaťáku připravuje grilování. Výborné maso můžete ochutnat na místě i nakoupit domů. Na Jiřáku se chystá Slavnost lesních plodů a ve Varech jsou nejen meruňky a třešně.

Autor: Isifa.cz

Farmářský trh na Jiřáku připravuje Slavnost lesních plodů

Letní grilování na Kulaťáku

Farmářský trh na pražském Kulaťáku připravil na sobotu 27. července pravou letní grilovačku. Společně s Lahůdkářstvím Sváček chystá odborně připravená masa a jiné dobroty z grilu. Můžete ochutnat třeba české vyzrálé maso z Vysočiny, vysokou a nízkou roštěnou, ball tip steak, vepřovou kýtu i hamburger. Mimo hotových kousků z grilu budete mít možnost si zakoupit kvalitní maso na vaše vlastní grilovací party z plemen Česká stračena, Charolais a Černostrakaté Holštýnské.

V srpnu se trhy na Kulaťáku budou konat třikrát: 10., 24. a 31. srpna, více: Farmářský trh na Kulaťáku.

Karlovy Vary: festival skončil, trhy pokračují

Lázeňské město je o prázdninách populární hlavně díky filmovému festivalu, tak nezapomeňte, že nejen filmem živ je člověk. Místní farmářské trhy se konají stále a pravidelně každý měsíc, a o návštěvníky a dobré jídlo tu není nouze. Vzhledem k letní sezoně tu aktuálně nakoupíte letní zeleninu a ovoce, zejména meruňky a třešně za příznivé ceny z moravských sadů. Hlavním „tahákem“ a zároveň novinkou bude podle pořadatelů příjezd pojízdné prodejny regionálních potravin Státního zemědělského intervenčního fondu. „Jedná se o další formu podpory českých zemědělců a zároveň o obohacení nabídky zboží pro naše nakupující,“ říká Božena Turoňová. Přijďte se přesvědčit v pátek 16. srpna.

Více: Farmářské trhy Karlovy Vary

V Karlíně ob týden

Karlínské farmářské trhy se během prázdnin nekonají každou sobotu, jak jsou návštěvníci zvyklí během roku, ale zhruba 1× za 14 dní. Webová stránka Prahy 8 tuto změnu nezaznamenala, aktuální informace pořadatelé zveřejňují na facebooku. Nejbližší trh se v Karlíně koná již zítra, v sobotu 27. července.

Více: Karlínské farmářské trhy

Slavnost lesních plodů na Jiřáku

První sobotu v srpnu (3. 8. 2013) přivítá farmářský trh Jiřák již druhý ročník Slavnosti lesních plodů. Vrcholí sezóna borůvek, malin, ostružin, brusinek, lesních hub. Všechno tyhle dobroty budou na tržišti k dostání. „Při této příležitosti budete moci ochutnat nejrůznější výrobky z těchto surovin – malinové a borůvkové knedlíky, speciality z hub, nakládané houby, marmelády z lesního ovoce, koláče a buchty nebo osvěžující zmrzlinu. K slavnostem také patří program pro děti, takže se můžete těšit na divadlo a dětskou dílnu, a na muziku, která také ke slavnostem neodmyslitelně patří,“ zvou pořadatelé.

Více: Farmářský trh Jiřák

Připravili jsme pro vás:

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).