největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Jídlo
»
Co jíst
Co jíst
4 201
–
4 230
/
4 955
První strana
Předchozí strana
130
139
140
141
142
143
150
Následující strana
Poslední strana
Hloupý a chytrý nákup. Najdete 10 rozdílů?
Ve značení potravin není lehké se vyznat. Jako bychom tu hru hráli při každém nákupu. Najdete rozdíly mezi dvojicemi, které se tváří podobně? Vyzkoušejte (u nás to máte zadarmo).
Lenka Krbcová
18. 2. 2013
Kysané zelí neobsahuje vitamin C, zjistil dTest
Aktualita
Konzumace kysaného zelí je doporučována hlavně díky vysokému obsahu vitaminu C. Jenže, jak potvrdily nejnovější testy, výrobci nešetrnou sterilací dokážou céčko ze zelí vymazat.
Kateřina Čepelíková
13. 2. 2013
Pozor na histamin v rybím mase
Rybí maso patří k nejzdravějším. Nesprávné opracování nebo skladování však skrývá riziko tvorby nadlimitního množství histaminu. Jeho vysoká konzumace pak způsobuje pseudoalergii.
Petr Havel
13. 2. 2013
Secret of Raw: restaurace bez sporáku
Nachystat oběd bez rozpálené plotny se na první pohled jeví jako úkol nadlidský. Jde to. Dokonce lze v takových podmínkách připravovat jídla pro restauraci. Ovšem vitariánskou.
Kateřina Čepelíková
12. 2. 2013
Ladislav Steinhauser: předlistopadové potraviny byly kvalitní asi jako tesilky
„Kdybyste tvrdili, že je auto jako auto, oblek jako oblek, každý se vám vysměje,“ říká uzenář, majitel nejlepší firmy roku 2011. Značka se dnes cení mnohem víc u kalhot než u potravin.
Petr Havel
11. 2. 2013
Pizza předběhla řízek i smažák, před ní je jen svíčková
Aktualita
Svíčková, pizza a italské těstoviny – to jsou nejoblíbenější jídla Čechů podle internetové ankety. Denně se v České republice sní na 85 tisíc pizz.
Lenka Krbcová
8. 2. 2013
Bodlákový olej je lisovaný za studena
Olej z bodláků? Ano, ale ne toho z obyčejného ostnatého plevele, co vám roste za plotem. Bodlákový olej nepíchá, zato léčí. Sice se na něm nesmaží, ale je výborný pro studenou kuchyni.
Jana Poncarová
8. 2. 2013
Označení „ze zemí EU a mimo EU“ říká jen to, že potravina pochází z této planety
Aktualita
Informace o původu potravin je důležitá pro sedmdesát procent spotřebitelů. Ukázal to průzkum v několika evropských zemích. Přesné informace o původu přitom zpravidla chybí.
Lenka Krbcová
7. 2. 2013
České zemědělství je pr*ser, tvrdí Babišův muž
Takto radikální je ve svých názorech Jaroslav Faltýnek, předseda Agrární iniciativy. Snaha změnit věci k lepšímu tu je, a to přímo z Ministerstva zemědělství. Jen je to snaha polovičatá…
Kateřina Čepelíková
7. 2. 2013
Zrádná máslová ryba: vyvolává olejový průjem
Pamakrela tmavá, zvaná také Oilfish či u nás máslová ryba, patří k darům moře, které nemůžeme jíst jen tak. Jedovatá je třetina mořských ryb. U máslové ryby je maximální porce 170 gramů.
Petr Havel
6. 2. 2013
Ceny potravin u nás a „na Západě“ se nijak zvlášť neliší
GALERIE – Jedna a ta samá zmrzlina, káva, pizza, čokoláda – čtyři země, čtyři ceny. Ale nejsme na tom vždy nejhůř, jak se často tvrdí. Porovnejte ceny potravin u nás a v zahraničí.
Lenka Krbcová
5. 2. 2013
Server Vitalia.cz má rekordní návštěvnost. Zejména „díky“ nekvalitním potravinám
Aktualita
Čtenost serveru Vitalia.cz meziročně vzrostla o 168 %. V lednu padla hranice dvou miliónů zhlédnutých stran. Největší zájem je o téma kvality potravin.
Lenka Krbcová
4. 2. 2013
Do pečiva se derou nové složky. Šanci uspět ale nemají
Pšenice a žito i nadále zůstávají hlavními surovinami při pečení chleba, společnost jim však chtějí dělat i amarant, quinoa, konopí nebo chia semena. Proč, když se to nevyplatí?
Kateřina Čepelíková
4. 2. 2013
Škrob v jogurtech není žádný zločin
Musíme si vybrat – buď budeme jíst tučnější jogurty bez škrobů, nebo light jogurty se škroby. Jinak to nejde. Jedině bychom chtěli jogurty pít.
Petr Havel
1. 2. 2013
Dovoz polských potravin do Česka se zvýšil čtyřnásobně
Přestože se v loňském roce provalilo mnoho nebezpečných či falšovaných polských potravin na našem trhu, jejich obliba nadále vzrůstá. Svaz obchodu a cestovního ruchu ČR ví, proč.
Kateřina Čepelíková
31. 1. 2013
Konečně párky, které jsou dětské - nejen názvem
Aktualita
Pročítat se složením všech potravin, které skončí v nákupním vozíku, stojí fůru času. Usnadnit práci vám pomůže logo CEFF, kterým byly oceněny další potraviny bez chemie.
Kateřina Čepelíková
31. 1. 2013
Gastro Tour 2013 – festival profesionální gastronomie je otevřen i pro veřejnost
Aktualita
Inspirace a novinky pro gastronomické profesionály i gurmány nabídne specializovaný festival. Začíná 7. února.
Lenka Krbcová
30. 1. 2013
Vše, co člověk potřebuje k životu, je v jediném semínku
Všechno, co člověk potřebuje k životu, se možná nenaučí v mateřské školce, ale jistě najde v jednom jediném malém semínku. Konopná, slunečnicová či další semena nejsou jen pro ptáky.
Taťána Kročková
29. 1. 2013
Vykrmte si v lednici kvásek na domácí chleba
Už vás nebaví jíst chleba, kterého se stěží dotkne ruka pekaře? Zkuste si upéct vlastní, z žitného kvásku, který se zdarma rozdává po celé České republice. Stojí za tím pecempecen.cz.
Kateřina Čepelíková
28. 1. 2013
Český špekáček čekají další změny
Mediální symbol českých potravin má sice v EU známku zaručená tradiční specialita, ale spotřebitel reálně nepozná, který je vyroben tradičně, a který si na skutečný špekáček jen hraje.
Petr Havel
25. 1. 2013
Potravinářská komora brání kvalitu českých potravin
Aktualita
Tlak na co nejnižší cenu potravin vede k úplné degradaci jejich kvality. Důsledkem je rostoucí dovoz levných náhražek ze zahraničí. Proti tomuto trendu vystupují nyní čeští potravináři.
Lenka Krbcová
25. 1. 2013
Farmářský trh na Kulaťáku začíná letos v březnu
Aktualita
GALERIE – Tradiční trh na Vítězném náměstí v Praze 6, tedy tzv. Kulaťáku, momentálně spí. Jeho pořadatelé jsou ale přesto v plné práci. Chystají se na novou sezonu.
Lenka Krbcová
23. 1. 2013
Další oplatky možná obsahují jed na hlodavce. Podívejte se, které to jsou
Aktualita
GALERIE – SZPI upozorňuje na další rizikové potraviny polské společnosti Magnolia. Lidé je již mohou mít doma. V ČR je prodávalo Tesco, Kaufland a Pekárny a cukrárny Náchod.
Lenka Krbcová
23. 1. 2013
Spotřebitel je manipulován médii, potraviny máme kvalitní
ROZHOVOR – Oldřich Obermaier se pohybuje v mlékárenském průmyslu již dlouhé roky. Přesto, nebo právě proto tvrdí: „Současná kvalita mlékárenských výrobků je nekonečně vyšší než v dřív.“
Petr Havel
23. 1. 2013
Pozor na sušenky z Kauflandu, mohou být jedovaté
Aktualita
Polské sušenky Stilla Dolce Cocoa Rolls, které má ve svém portfoliu společnost Kaufland, jsou v systému rychlého varování (RASFF). Jsou v podezření, že obsahují jed na hlodavce.
Kateřina Čepelíková
21. 1. 2013
Evropou se šíří zákazy pěstování GMO plodin. Připojí se i Česko?
Aktualita
V Německu, Rakousku, Francii, Řecku, Maďarsku a nově i v Polsku padají zákazy pěstování geneticky modifikovaných plodin. Svaz ekologických zemědělců apeluje na Český stát, ať se přidá.
Kateřina Čepelíková
21. 1. 2013
Názvy potravin balamutí domácí výrobou, babičkou a tradicí
Dáte přednost babiččiným nudlím, vuřtu dle tradiční receptury a domácímu jogurtu? Výrobci nás zavádějícími názvy více či méně legálně balamutí. Co zákon připouští a co už je za hranou?
Kateřina Čepelíková
21. 1. 2013
Má kilo mouky tisíc gramů? Podle výrobců ne
Mouka, ovesné vločky, káva, mák, sušená smetana… Jsou lehčí či těžší, než uvádí výrobce na obale? Převážili jsme je a víme, zda výrobci dodržují danou hmotnost.
Kateřina Čepelíková
18. 1. 2013
Vykrmit raka trvá deset let
Chov raků je běh na středně dlouhou trať. Možná proto u nás není jediný producent a ani raci ze zahraničí nejsou běžně k mání. Přitom raky lze rozmanitě kulinářsky upravit.
Petr Havel
17. 1. 2013
Čerstvé ovoce může být nově konzervováno voskem
Aktualita
Na sklonku loňského roku vstoupilo v platnost nové nařízení Evropské komise, které umožňuje používání lešticích látek pro ošetření povrchu dováženého ovoce. V zájmu lepší konzervace.
Kateřina Čepelíková
16. 1. 2013
4 201
–
4 230
/
4 955
První strana
Předchozí strana
130
139
140
141
142
143
150
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
PODCAST: Léky na obezitu jsou skoro zázračné, říká lékař z IKEMu
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji