největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Témata
»
vegetariánství
vegetariánství
61
–
90
/
101
První strana
Předchozí strana
1
2
3
4
Následující strana
Poslední strana
Jsem typický omáčkový Čech, říká autorka již třetí Kuchařky ze Svatojánu
Rozhovor
Kuchařka ze Svatojánu je znovu na scéně, vydává svou třetí kuchařku, v níž nás naučí používat nové druhy koření i surovin. Bez masa i mléčných výrobků, přesto chutně a rychle, tak vaří Eva Francová.
Kateřina Čepelíková
23. 9. 2016
Vegefest bude letos s gulášem a se škvarkama
Rozhovor
Už tento víkend se ve Starém Purkrabství na Vyšehradě uskuteční šestý ročník vegetariánského festivalu Vegefest 2016. Ochutnáte guláš, projdete se po skle nebo si zacvičíte jógu.
Kateřina Čepelíková
12. 9. 2016
Maso do dětského jídelníčku patří, říká nutriční terapeutka
Rozhovor
Rozhodně nesouhlasí s vegetariánskou stravou u dětí, ke které některé matky své potomky vedou. „Maso do jídelníčku dětí patří, i když to nemusí být každý den,“ tvrdí Věra Boháčová.
Veronika Řeháková
19. 7. 2016
Vědci: Vegetariánský svět by byl zdravější, bohatší a chladnější
Kdybychom jedli méně masa a více ovoce a zeleniny, svět by si do roku 2050 mohl ušetřit několik milionů úmrtí ročně. A nejenom to.
Milada Kadeřábková
1. 5. 2016
Nový festival Street Food Rocks kombinuje jídlo s hudbou
Organizátoři hudebního festivalu Rock for People se spojili s týmem Burgerfestu a nachystali pro vás nový festival Street Food Rocks. Ten odstartuje přesně za měsíc v Brně, následně zamíří do Prahy a Hradce Králové. Co nabídne?
Redakce
28. 4. 2016
Kuchařka ze Svatojánu: Za honorář z první knihy mám mlýnek na mouku
Rozhovor
Blog Evy Francové se stal fenoménem během několika málo měsíců, a to i přesto, že jsou její recepty prosté masa a mnohdy i vajec. Kdo je vlastně Kuchařka ze Svatojánu?
Kateřina Čepelíková
26. 10. 2015
Sójový párek nebrat, radí vegetarián
Řadu let vedl jako šéfkuchař restaurace společnosti Country Life, vydal sedm knih. Proč mu jako ortodoxnímu vegetariánovi nevadí, že lidé v deset večer baští klobásu a zapíjejí ji pivem?
Kateřina Čepelíková
7. 8. 2015
Strava je pestrá i bez masa a vajec, tvrdí autorka Veganova průvodce
Rozhovor
Karolína Rathousová, neboli blogerka Dewii, vydala knihu Veganův průvodce, která má být příručkou, návodem a inspirací pro začínající i pokročilé vegany.
Kristina Vacková
15. 7. 2015
Sója – snad nejvíce prozkoumaný alergen
Sójové boby příliš významným alergenem nejsou. Opravdu hodně záleží na způsobu zpracování. Fermentací sóji lze snížit pravděpodobnost vzniku alergické reakce až o 99 procent.
Petr Havel
10. 4. 2015
Došla vejce? Vraž do toho banán
Rozhovor
Příručka začínajícího vegana, tak by mohl znít podtitul originální kuchařky Místo vejce banán. Ale je i pro ty, kdo chtějí svému jídelníčku dodat pestrost nebo jen ulevit těžkému žaludku.
Kateřina Čepelíková
16. 3. 2015
Odborník o raw stravě: Používejte víc selský rozum
Popularita raw food, výhradně syrové stravy, roste. Dá se ale s takovým jídelníčkem přežít? Co na to říká nutriční terapeut?
Blanka Chocová
13. 3. 2015
Co jedí na Vánoce celiaci, vegetariáni a vitariáni
Tradice velí připravit na sváteční tabuli cukroví, ovoce, ořechy a hlavně bramborový salát a řízek či rybu. Co ale jedí lidé nemocní nebo alternativně se stravující?
Kateřina Čepelíková
10. 12. 2014
Dejte si čerstvá vejce se skořápkou z trilobitů
Pokud se vám zdá titulek poněkud nelogický, máte samozřejmě pravdu. Použitá formulace je skutečně velkou nadsázkou, tak úplně nepravdivá ale není.
Petr Havel
12. 9. 2014
Atlas masa je střetem ideálů s realitou
„Česko už několik let zažívá revoltu zákazníků, kteří chtějí věřit tomu, co mají na svém talíři,“ říká Hnutí Duha k českému vydání Atlasu masa. V praxi ale lidé věří hlavně nízké ceně.
Petr Havel
13. 8. 2014
Vitamín B v potravinách zničí var i mražení
Chybí vám vitamín B? Dejte si pivo a pořádný steak. Sice už dávno neplatí, že „béčka“ najdete pouze v pivu, pečivu a mase, přesto jsou tyto tři zdroje velmi významné.
Taťána Kročková
21. 1. 2014
Sója: pro a proti
Sója je mimo jiné úžasným zdrojem bílkovin, obsahuje 14× více bílkovin než drůbeží maso. Současně je významným alergenem. Podobných pro a proti najdeme v případě sóji mnohem víc.
Simona Procházková
27. 11. 2013
6 typů lidí, kteří špatně jedí
Nemusíte být zrovna podnikatel, alternativec, žena na mateřské dovolené, dělník, ortorektik nebo modelka, abyste dělali stejné chyby v jídle. Stereotypní návyky je těžké měnit.
Taťána Kročková
15. 10. 2013
10 rozdílů mezi českou a slovenskou restaurací
Se psem do restaurace? V ČR běžná věc, na Slovensku ani náhodou. A jak je to s počtem kuřáckých hospod, dětskými koutky, národní kuchyní? Velké srovnání restaurací: Česko vs. Slovensko.
Kateřina Čepelíková
11. 10. 2013
Hostina pro tisíc by bez kamer zanikla
Tisíc lidí si před pár dny zcela zdarma naplnilo svá břicha na Václavském náměstí. Akce měla poukázat na plýtvání potravinami. To se však podařilo jen kamerám, nikoli autorům akce.
Kateřina Čepelíková
23. 9. 2013
Superpotravina quinoa je jídlo – chameleon
Chuťově se přizpůsobí ostatním ingrediencím. Obohatí jídelníček vegetariánům, veganům i při redukční dietě. Navíc ji mohou konzumovat i lidé s celiakií. Quinoa je nenápadná nutriční bomba.
Beáta Bačíková
12. 7. 2013
Secret of Raw: restaurace bez sporáku
Nachystat oběd bez rozpálené plotny se na první pohled jeví jako úkol nadlidský. Jde to. Dokonce lze v takových podmínkách připravovat jídla pro restauraci. Ovšem vitariánskou.
Kateřina Čepelíková
12. 2. 2013
Vegetariánům maso rozhodně nechybí. Mají jiné pochoutky
Sójové maso už díkybohu není jedinou alternativou pro vegetariány. Menu je naopak neskutečně pestré, jen to mnoho lidí neví. Seznamte se: klaso, tempeh, šmakoun, tofu, seitan, robi…
Taťána Kročková
5. 10. 2012
Vegetariáni se ve školních jídelnách nenajedí
V některých jídelnách se vaří už desítky let stejně hrozně, jinde si dávají záležet a mnohde nabízejí dva tři chody. Kdo ale má zvláštní požadavky, neuspěje skoro nikde.
Anna Příhodová
3. 10. 2012
Nedostatek železa srovnají některé potraviny, hlavně ty červené
Chybí vám železo? Ať už se jedná o ovoce, zeleninu nebo maso, červeně zabarvené potraviny ho obsahují slušné množství. Ale nejen ony. Hned pět skupin potravin zatočí s chudokrevností.
Taťána Kročková
24. 7. 2012
Grilování se bát nemusíte. Když víte, jak na to
Při grilování na otevřeném ohni skutečně vznikají zdraví škodlivé látky. Jsou ale způsoby, jak riziko eliminovat. Patří mezi ně i zvyk namáčet maso v hořčici nebo nakládat do koření.
Petr Havel
25. 5. 2012
Bulgur – celozrnná pšenice vyvrací mýty o zdravé výživě
Bulgur není ani drahý, ani náročný na přípravu a co víc – není to ani „zrní bez chuti“, což jsou obvykle uváděné důvody, proč nejíst zdravě. Podívejte se, co z něj dá vykouzlit.
Kateřina Čepelíková
10. 4. 2012
Člověk má být zdravý, bohatý a šťastný. Jak to souvisí s jídlem?
„Kdyby mi chyběl řízek, nebyla by to správná cesta,“ říká vitariánka Anna Hýžová v rozhovoru o jídle, který nakonec jen o jídle není. Spíš o hledání cesty, na které vám bude dobře.
Lenka Krbcová
1. 3. 2012
Je sója opravdu tak zdravá potravina?
Po letech, co jsme si zvykli na to, že sóju běžně najdeme nejen v obchodech se zdravou výživou, ale prakticky všude, se objevují zprávy, že možná až tak zdravá není. Jak to tedy je?
Kateřina Kolářová
10. 2. 2012
Breathariáni prý jídlo k životu nepotřebují
„Henri Monfort je příkladem lidských možností,“ říká o propagátorovi breathariánství, který nejedl 9 let, lékař a odborník na výživu. „Nevěřím, nevěřím, nevěřím,“ oponuje jeho kolega.
Taťána Kročková
24. 1. 2012
Překyselení organismu ovlivníte hlavně jídlem
Jsme prý moc „kyselí“. Přitom správný poměr kyselin a zásad v těle má velký vliv na naše zdraví a stárnutí. Co tedy jíst, abychom se vyhnuli překyselení? Kupodivu – citrony klidně ano.
Richard Gilík
11. 1. 2012
61
–
90
/
101
První strana
Předchozí strana
1
2
3
4
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
Dieta
Dítě
Farmářské trhy
Hubnutí
jídlo
Kvalita potravin
Psychologie
Vztahy
Zdravá výživa
zdraví
Všechny témata
PODCAST: Zachráníme devět dětí z deseti, vývoj jde pořád dopředu, říká profesor
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji