Hlavní navigace

italská kuchyně

Mozzarellart: Sýry vyrábějí z českého mléka, obchodují po italsku

Sýr nikdy nevyráběli, přesto si před necelými dvěma lety otevřeli v Praze Mozzarellart – obchod s výrobnou dnes již věhlasných sýrů. Jak se italská dvojice Marco a Tiziana k výrobě mozzarelly dostala?

9. 2. 2016 0:00
Doba čtení: 5 minut

V receptu na polévku minestrone využijete staré kůrky parmezánu

Minestrone voní všemi vůněmi letní zahrady. Je hutná, a přesto lehká. Její příprava má své zákonitosti, tak si neplánujte nic na nedělní dopoledne a uvařte si tuto italskou klasiku.

11. 7. 2014 0:00
Doba čtení: 6 minut

Nejoblíbenější pizza v ČR je Capricciosa. Hlavně večer

Pizza bude mít tuto neděli svátek, pojďme se podívat, jakou máme v Česku nejraději a kdo si ji nejčastěji objednává. Zabrousíme i do historie.

Doba čtení: 2 minuty

Deset italských sýrů, které musíte ochutnat

Všechny jsou k nakousnutí, ale každý je jiný. V obchodě vybíráme většinou dle etiket a střílíme na slepo. Jděte na jisto, poznejte chuť deseti nejzajímavějších sýrů a ochutnejte Itálii.

Doba čtení: 8 minut

Když je v receptu Grana Padano, nemyslí se tím 30% eidam

Nevhodným sýrem můžete pravou chuť italského pokrmu zcela pohřbít. Pravda, Parmezán je drahý, ale to má svůj důvod.

Doba čtení: 7 minut

Polovina českých domácností vaří z polotovarů

Z nedávného průzkumu vyplynulo, že si Češi doma vaří až 5× týdně. Méně příznivou zprávou však zůstává fakt, že většina těchto pokrmů je tvořena polotovary. Co přinesl průzkum dále?

Doba čtení: 1 minuta