Hlavní navigace
chytře na život
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Databáze léků
Hledat
Přihlásit
Zůstat přihlášen
Registrovat
Zapomenuté
heslo
nebo
jméno
Vitalia.cz
»
Nálepky
»
hovězí maso
hovězí maso
1
–
30
/
39
První strana
Předchozí strana
1
2
Následující strana
Poslední strana
Jaké maso na steaky? Přeci české
Není nad steak ze skutečně kvalitního hovězího. Navíc když je z Česka… Autoři projektu Miluju hovězí nabízejí mapu tuzemských chovatelů, od kterých si můžete maso přímo koupit nebo objednat.
Petr Havel
29. 4. 2020
Počet nových komentářů
1
Je tataráček bez hovězího podfuk?
Tatarský biftek sice nemusí být ze zákona jen ze syrového hovězího masa, ale různé náhražky zákazníky pořádně matou. Jako například výrobek zvaný tataráček. O co se jedná?
Petr Havel
20. 3. 2019
Naše maso z Modletic: Neblbněte nás, zlobí se lidé na Kaufland kvůli novému logu
„Naše maso z Modletic“ a „Naše maso z Modletic výhradně z českého chovu“ jsou dvě nová loga obchodního řetězce Kaufland. Lidem vadí, že v Modleticích nejsou žádné kravíny ani vepříny, ale pouze masozávod, který zpracovává maso z různých zemí.
Kateřina Čepelíková
26. 2. 2019
Počet nových komentářů
3
Měříme stejným metrem? Agrofert má víc problémů než polské maso
Komentář
V kauze polského hovězího masa nejde zdaleka jen o maso z Polska. Kromě potíží s bezpečností potravin našich sousedů je třeba vidět také to, že polské maso do ČR vozí firma Animalco spadající pod Agrofert. A vedle jednoho nálezu salmonely z více než stovky vzorků masa z Polska připomenout salmonelu ve třech z pěti balení Vodňanského kuřete.
Petr Havel
21. 2. 2019
Počet nových komentářů
8
Jak si ověřit původ masa
Skandál s polským hovězím vede k většímu zájmu o původ potravin. V případě hovězího lze celkem snadno ověřit, zda maso pochází z českého chovu.
Redakce
5. 2. 2019
Počet nových komentářů
2
Polské maso z nemocných a umírajících krav je v ČR, potvrdil ministr
Aktualita
Tři sta kilogramů závadného hovězího z Polska se dostalo do České republiky. Veterinární inspektoři začali prověřovat všechna místa, na kterých by toto maso mohlo být.
Redakce
1. 2. 2019
Co se děje na jatkách v Polsku?
Média přinesla informace, podle nichž docházelo na jatkách z Mazovského vojvodství v Polsku k porážkám nemocných krav. Maso pak bylo bez přítomnosti veterinářů označeno jako nezávadné, vhodné k lidské konzumaci a uvolněno na trh.
Lenka Krbcová
28. 1. 2019
Průvodce základními typy steaků
Milujete dobrý kus masa, ale neradi chodíte do steakhousů, protože si nikdy nejste jisti, jaký steak si vybrat? S tím je konec. Seznamte se: Porterhouse steak, T-Bone steak, Tri Tip steak, Flank steak, New York strip, Filet Mignon, Rib Eye, Hanger steak, Rump steak, Skirt steak, Flat Iron.
Škola vaření Chefparade
6. 11. 2018
Počet nových komentářů
1
Nejčastější omyly o hovězím mase
Kolem hovězího masa se traduje řada mýtů. Někteří jeho hojnou konzumaci doporučují, jiní varují, že je zdraví nebezpečné. Kde je pravda?
Redakce
6. 10. 2018
Nepřemýšlejte, co se dá grilovat, ale přemýšlejte jak
Rozhovor
Češi milují dvě americké věci – grilování a country. Ani jedno nedělají správně, říká šéfkuchař David Izák. A poradí, co s tím.
Redakce
28. 7. 2018
Co všechno patří do guláše
Čtyři guláše, desítky různých receptů, variací, složení, příprav i zahuštění. Někde nechybí smetana, jinde červené víno či odblaněný mozek. A jak připravujete zabijačkový, hovězí, bramborový a segedínský guláš vy?
Kateřina Čepelíková
11. 6. 2018
Počet nových komentářů
3
Pastrami: sendvič, kterému podlehl New York, je i v Česku
Pastrami se dlouho marinuje, pomalu vaří a nakonec ještě udí, jeho příprava trvá několik dní, ale veškerá práce stojí za to. Recept na tenhle ve světě populární sendvič mají v pražském bistru La Bibiche verte.
Kateřina Čepelíková
12. 2. 2018
Počet nových komentářů
18
Benefity a rizika červeného masa
Když budete červené maso konzumovat po kilech a péct ho při vysokých teplotách, pak o veškeré jeho benefity přijdete. Oč konkrétně?
Kateřina Čepelíková
25. 1. 2016
Počet nových komentářů
7
Krávo, řekni mi, co jíš…
Dobytek je uzpůsoben jíst trávu, ne zrna. Jenže zemědělci dnes živí zvířata kukuřicí a sójou, které je rychleji vykrmí na porážku. Víc peněz pro zemědělce a nižší ceny masa v obchodech na druhou stranu znamenají mnohem méně živin, tvrdí John Robbins.
Kristina Vacková
24. 4. 2015
Počet nových komentářů
5
U nás pracují prodavači, ne podavači, říká šéf nevšední masny
Rozhovor
Sklo, dřevo, zelená barva a designová dlažba. Člověk má pocit, že vstoupil do galerie a ne do řeznictví. Meat Point je nový koncept na českém trhu. Chce být jedinečný, nezaměnitelný a nabízet to nejlepší z českých chovů.
Kateřina Čepelíková
20. 4. 2015
Paul Day: Tohle je nejlepší kuchyň, ve které jsem kdy pracoval
Rozhovor
Zcestoval svět, vařil v Tokiu, New Yorku i Londýnském Nobu, ale před pár lety se usadil v Česku. Otevřel si tu řeznictví a dvě restaurace, které se záhy staly vyhlášené. Jaká byla jeho cesta k úspěchu?
Kateřina Čepelíková
2. 1. 2015
Počet nových komentářů
3
Naučte se grilovat jako mistři
Napichujete při grilování maso na vidličku, kupujete hotové marinády a opékáte zmraženou rybu? Z grilování byste propadli. Zkuste to jinak a správně s odbornými radami šéfkuchaře.
Kateřina Čepelíková
17. 6. 2013
Počet nových komentářů
5
Tasemnice zbavuje chuti na syrové maso. Jak se nenakazit tatarákem?
Tatarský biftek nabízejí některé restaurace jen mimo jídelní lístek a na přání hosta. Vědí proč. Nákaza ze syrového masa se nedá zcela vyloučit. V případě tasemnice ale máme pár triků.
Kateřina Kolářová
15. 4. 2013
Počet nových komentářů
4
Nález zakázaného separátu z ovcí vyhnal veterináře na kontroly
Aktualita
Další skandál s masem přichází z Francie. Našly se tu tuny britského skopového separátu, který je nelegální kvůli riziku přenosu klusavky. Veterináři začali prověřovat podezřelé zásilky.
Petr Havel
21. 3. 2013
Víc koniny než hovězího masa
Aktualita
Inspekce aktuálně upřesnila množství koňského masa, nalezeného v lasagních. Analýza prokázala falšování hovězího masa koninou minimálně z 60 %.
Lenka Krbcová
8. 3. 2013
České zemědělství je pr*ser, tvrdí Babišův muž
Takto radikální je ve svých názorech Jaroslav Faltýnek, předseda Agrární iniciativy. Snaha změnit věci k lepšímu tu je, a to přímo z Ministerstva zemědělství. Jen je to snaha polovičatá…
Kateřina Čepelíková
7. 2. 2013
Počet nových komentářů
3
Přešlechtěné prase vám chutnat nebude
Po tématu hovězího masa se tentokrát věnujeme kvalitě vepřového. Smutným výsledkem úsilí o co nejlibovější maso je flákota sice netučná, ale spíše tuhá a bez výraznější chuti.
Petr Havel
13. 12. 2012
Počet nových komentářů
2
S dělením hovězího masa na přední a zadní nevystačíme
Pokračování seriálu o mase probírá časté omyly týkající se kvality jednotlivých partií hovězího. Zjednodušené označování vede k jednodušším a ne zcela optimálním kulinářským úpravám.
Petr Havel
5. 12. 2012
Proč u nás není kvalitní hovězí?
Nejprve je třeba vědět, co kvalitu hovězího masa ovlivňuje. A to v ČR bohužel nevědí spotřebitelé, ale ani řezníci a nákupčí řetězců. Největším mýtem je přitom teze o čerstvém mase.
Petr Havel
29. 11. 2012
Počet nových komentářů
22
Falešné hovězí bylo nasáklé barvou. Z Maďarska do ČR nesměřovalo
Aktualita
V posledních dnech se objevily zprávy o vepřovém mase, které se, patřičně obarvené, vydávalo za hovězí svíčkovou. Do českých obchodů se nedostalo, uklidňují veterináři.
Lenka Krbcová
24. 10. 2012
Burger není žádný karbanátek v housce
Hamburger z fastfoodu nemá nic společného s burgerem, který si připravíte doma. Zapomeňte na shánění vajec, majoránky a mouky. Připravte si originál burger s profíkem.
Kateřina Čepelíková
18. 10. 2012
Počet nových komentářů
19
Státní veterinární správa našla padesát kilo prošlého masa
Aktualita
Státní veterinární správa přichází s další várkou svých zjištění. Opět se prodávalo prošlé maso, klobásy a uzené bez původu a mleté maso připravené do zásoby. Kde prohřešky zjistili?
Kateřina Čepelíková
12. 10. 2012
Tajemství steaků: jde o maso a o minuty
Chcete umět steaky, jaké se připravují v těch nejlepších restauracích? Přijměte, stejně jako my, pozvání do kuchyně šéfkuchaře Stevena Trupfhellera, který nám poradí, co a jak.
Kateřina Čepelíková
1. 10. 2012
Počet nových komentářů
14
Má váš řezník takovéhle hovězí?
FOTOGALERIE – PRŮVODCE HOVĚZÍM MASEM: Vyznáte se v hovězím? Dlouhá léta bylo v ústraní, teď se vrací do našich kuchyní. Že z něj chystáte jen svíčkovou a koprovku? Nabízí mnohem víc!
Lenka Krbcová
17. 9. 2012
Počet nových komentářů
5
Poznáte v obchodě zkaženou potravinu?
Kupujete si domů zelený eidam a zapáchající maso? Pokud ano, jistě v tom není záměr. Jak se vyhnout špatně skladovaným potravinám, které nám mohou způsobit zažívací potíže?
Redakce
5. 9. 2012
1
–
30
/
39
První strana
Předchozí strana
1
2
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Kuří oko
Bolest hlavy
Záškrt (difterie)
Nachlazení
Infekční mononukleóza
Zánět hrtanu (laryngitida)
Zánět hltanu (faryngitida)
Bolest v krku
Artróza
Astigmatismus
Všechny nemoci
Dieta
Dítě
Farmářské trhy
jídlo
Kvalita potravin
Psychologie
Vánoce
Vztahy
Zdravá výživa
zdraví
Všechny nálepky
Komerční sdělení
Ibolex® – lék nové generace pro léčbu bolesti zad
Internet Info
Lupa
Měšec
Podnikatel
BusinessCenter
Root
Vitalia
Slunečnice
Stahuj
SW
Tuesday
Navrcholu
Sherpas
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji