Hlavní navigace
chytře na život
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Databáze léků
Hledat
Přihlásit
Zůstat přihlášen
Registrovat
Zapomenuté
heslo
nebo
jméno
Vitalia.cz
»
Nálepky
»
Dýně Hokkaidó
Dýně Hokkaidó
1
–
10
/
10
Dýňová polévka se smetanou: v jednoduchosti je síla
Hokkaido i další druhy dýně dobývají český trh, a není divu. Snadné pěstování a univerzální využití dělají z dýně ideální surovinu do kuchyně. Při správném skladování navíc vydrží až do jara.
Petr Havel
26. 10. 2018
Kterou dýni musíte vařit a která se jí za syrova?
Má oříškovou chuť a jako jedna z mála, dost možná jako jediná z dýní, se může jíst syrová, a to i se slupkou, znáte ji? Seznamte se s dýní žaludovou i dýněmi mexickou, muškátovou, špagetovou, Hokaido či dýní máslovou.
Redakce
20. 9. 2016
Kolumbovi vděčíme za dýně a dýním za figuru
Nebýt Kryštofa Kolumba, nikdy nedoceníme nezměrou sílu dýňové dužniny, semen ani oleje. Vydejte se s námi na výpravu, která odtajní historii i současnost plodu zvaného dýně.
Kateřina Čepelíková
29. 10. 2013
Počet nových komentářů
1
Dýně zraje jako víno. Když ji dobře skladujete
Dříve se ve sklepích skladovala jablka, dnes je okupují dýně. Daří se jim dobře ve vlhku, nebo si libují v panelákovém bytě? Poradíme, jak skladovat dýně, aby byly i na jaře ve formě.
Kateřina Čepelíková
25. 10. 2013
Dýně Hokkaido má preventivně protinádorové účinky
Pravidelně deset deka dužiny dýně Hokkaido postačí k tomu, aby až třikrát klesla pravděpodobnost vzniku nádorového onemocnění. Semena dýní jsou zase přírodní zásobárnou zinku a železa.
Simona Procházková
23. 10. 2013
Dýně chutná nasladko i naslano
Dýně neslouží jen k výzdobě, své pevné místo má v kuchyni. Pod pokličkou nebo na plechu, naslano i nasladko. Máme pro vás zaručené tipy a recepty na dýňové variace.
Kateřina Čepelíková
22. 10. 2013
7 nejznámějších druhů dýně
Na světě jsou desítky druhů dýní. Hokkaido je jediná, která se před tepelnou úpravou neloupe. Všechny druhy dýní jsou jedlé, a to i ty okrasné. A každý druh dýně musíte pěstovat zvlášť.
Kateřina Čepelíková
21. 10. 2013
Počet nových komentářů
7
Dýně v kuchyni – receptem to končí, důležitý je už výběr a skladování
Aktualita
Přestože dýně letos mají svůj nejslavnější den už za sebou, pořád jsou hojně k mání a stále z nich můžeme vařit, péct či smažit. Vlastně až do jara, při dobrém skladování vydrží dlouho.
Lenka Krbcová
12. 11. 2012
Dýně Hokkaidó – nejlepší je pečená
Je to malé, oranžové (někdy ale zelené, a někdy taky úplně jiné), krásné, chutné, plné vitamínů, snadno se to pěstuje, dlouho to vydrží… Prostě k sežrání. Co je to?
Renata Petříčková
15. 10. 2010
Počet nových komentářů
2
Sezóna dýní začíná. Umíte ji připravit?
Přestože oslavám Halloweenu většina Čechů příliš nehoví, dýňová dekorace si u nás své místo našla. Jako lampy zdobí nejednu zahradu. Vnitřek této neobvyklé zeleniny ale často končí v odpadkovém koši, což je obrovská škoda – dužina, semínka a dýňový olej jsou totiž cenným zdrojem vitamínů a živin.
Petra Pohlová
30. 10. 2009
Počet nových komentářů
1
1
–
10
/
10
Domácí lékař
Kuří oko
Bolest hlavy
Záškrt (difterie)
Nachlazení
Infekční mononukleóza
Zánět hrtanu (laryngitida)
Zánět hltanu (faryngitida)
Bolest v krku
Artróza
Astigmatismus
Všechny nemoci
Dieta
Dítě
Farmářské trhy
jídlo
Kvalita potravin
Psychologie
Vánoce
Vztahy
Zdravá výživa
zdraví
Všechny nálepky
Internet Info
Lupa
Měšec
Podnikatel
BusinessCenter
Root
Vitalia
Slunečnice
Stahuj
SW
Tuesday
Navrcholu
Sherpas
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji