Hlavní navigace

chilli

My-Chilli: mistři světa v pálivosti

Chyběla jim dobrá chilli omáčka, tak si ji uvařili. Po třech letech vyhráli na nejprestižnější soutěži pálivých omáček v USA, kde uspěli v jedné z nejpopulárnějších kategorií. V Brně se tak díky My-Chilli vaří ta nejlepší barbecue omáčka na světě.

22. 2. 2018 0:00
Doba čtení: 4 minuty

Chilli dieta je jen další z výstřelků moderní doby, který nepomáhá

Už nějakou dobu se objevují informace o takzvané chilli dietě. Mimo jiné se v nich dozvíme, že chilli papričky či tabletky mají zeštíhlující účinky a pomáhají nám dosáhnout v procesu hubnutí lepších výsledků.

23. 1. 2018 0:00
Doba čtení: 3 minuty

5 druhů chilli papriček, které na podzim nejlépe zahřejí

Místo horkého čaje vyzkoušejte chilli papričky. Zahřejí jako máloco. Začněte s těmi slabšími, např. rawit, a pokračujte, co vám hrdlo dovolí, klidně až k nejpálivější papričce na světě – Carolina Reaper.

3. 11. 2016 11:00
Doba čtení: 3 minuty

Cheese and Chilli a předsudky o nudné britské kuchyni

Ochutnala jsem tradiční sýry i extravagantní chilli na anglickém food festivalu. Byl dobrým příkladem toho, že předsudky o nudné britské kuchyni už dávno neplatí.

Doba čtení: 4 minuty

Chilli – kdy je zdravé a kdy už ne?

Chilli je rostlina, která vám způsobí oheň na jazyku a možná i slzu v oku. A to kdekoli: když budete jíst pikantní mexickou omáčku, dušené sečuánské maso, doutnající indické kari nebo šťavnatou thajskou kuchyni.

Doba čtení: 6 minut

Nejpálivější chilli pálí i přes rukavice

Chilli papričky nejsou pouze zelené nebo červené a nehodí se jen do mexických jídel. Seznamte se blíže s nejpoužívanějšími druhy chilli a využijte jejich léčebnou sílu i v českém guláši.

Doba čtení: 6 minut

Pozor: Pálí to!

Co byste řekli na nápad regulace pálivosti potravin? Pálivá koření, papriky, ostré omáčky, chilli, tabasco, česnek a spol. přitom mají na lidský organismus spíše pozitivní vliv.

Doba čtení: 4 minuty