Hlavní navigace
největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Databáze léků
Hledat
Přihlásit
Zůstat přihlášen
Registrovat
Zapomenuté
heslo
nebo
jméno
Vitalia.cz
»
Nálepky
»
chilli
chilli
1
–
9
/
9
Už dvě otočení mlýnkem dokáží ochutit jídlo, říkají pěstitelé kampotského pepře
Rozhovor
Kvalitní černý pepř by měl na jazyku rozvíjet plnou paletu chutí, a ne jej spálit. Černý kampotský pepř je známý díky své jedinečné chuti a vůni máty a eukalyptu. Jak se takový kvalitní pepř pěstuje, kdy se sklízí a k čemu je dobrý fermentovaný či uzený pepř? Server Vitalia.cz se ptal přímo pěstitelů z Kambodži.
Kateřina Čepelíková
29. 3. 2022
Chilli papričky zahřejí na talíři i v kosmetice. Co dělat, když to přeženete?
Konec zimy je ještě v nedohlednu, a tak je prohřátí těla stále žádoucí. Chilli papričky jsou velmi šťastnou volbou, neboť nás umí chránit i před nejrůznějšími virózami a nemocemi z nachlazení. Nespornou výhodou je také fakt, že je pohodlně můžeme pěstovat po celý rok.
Monika Poledníková
25. 2. 2019
My-Chilli: mistři světa v pálivosti
Chyběla jim dobrá chilli omáčka, tak si ji uvařili. Po třech letech vyhráli na nejprestižnější soutěži pálivých omáček v USA, kde uspěli v jedné z nejpopulárnějších kategorií. V Brně se tak díky My-Chilli vaří ta nejlepší barbecue omáčka na světě.
Jana Kuklová
22. 2. 2018
Chilli dieta je jen další z výstřelků moderní doby, který nepomáhá
Už nějakou dobu se objevují informace o takzvané chilli dietě. Mimo jiné se v nich dozvíme, že chilli papričky či tabletky mají zeštíhlující účinky a pomáhají nám dosáhnout v procesu hubnutí lepších výsledků.
Daniel Mareš
23. 1. 2018
5 druhů chilli papriček, které na podzim nejlépe zahřejí
Místo horkého čaje vyzkoušejte chilli papričky. Zahřejí jako máloco. Začněte s těmi slabšími, např. rawit, a pokračujte, co vám hrdlo dovolí, klidně až k nejpálivější papričce na světě – Carolina Reaper.
Redakce
3. 11. 2016
Počet nových komentářů
2
Cheese and Chilli a předsudky o nudné britské kuchyni
Ochutnala jsem tradiční sýry i extravagantní chilli na anglickém food festivalu. Byl dobrým příkladem toho, že předsudky o nudné britské kuchyni už dávno neplatí.
Jana Kuklová
14. 7. 2016
Počet nových komentářů
2
Chilli – kdy je zdravé a kdy už ne?
Chilli je rostlina, která vám způsobí oheň na jazyku a možná i slzu v oku. A to kdekoli: když budete jíst pikantní mexickou omáčku, dušené sečuánské maso, doutnající indické kari nebo šťavnatou thajskou kuchyni.
Kristina Vacková
23. 3. 2015
Počet nových komentářů
4
Nejpálivější chilli pálí i přes rukavice
Chilli papričky nejsou pouze zelené nebo červené a nehodí se jen do mexických jídel. Seznamte se blíže s nejpoužívanějšími druhy chilli a využijte jejich léčebnou sílu i v českém guláši.
Kateřina Čepelíková
16. 10. 2013
Počet nových komentářů
12
Pozor: Pálí to!
Co byste řekli na nápad regulace pálivosti potravin? Pálivá koření, papriky, ostré omáčky, chilli, tabasco, česnek a spol. přitom mají na lidský organismus spíše pozitivní vliv.
Petr Havel
23. 5. 2012
Počet nových komentářů
14
1
–
9
/
9
Domácí lékař
Tourettův syndrom
Tenisový loket
Rakovina hrtanu
Rakovina prsu
Kuří oko
Onemocnění prostaty
Kašel
HIV / AIDS
Mentální anorexie
Spálová angína
Všechny nemoci
Dieta
Dítě
Farmářské trhy
Hubnutí
jídlo
Kvalita potravin
Psychologie
Vztahy
Zdravá výživa
zdraví
Všechny nálepky
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji