Hlavní navigace

Zákaz kouření v restauracích je zpět. V diskusi o vládě

9. 6. 2010

Sdílet

Úplný zákaz kouření v restauracích, který sněmovna v minulých letech několikrát odmítla, se opět dostává na pořad dne. Minimálně se octne v programu skupiny stranických expertů, kteří nyní při domlouvání příští vlády vyjednávají koaliční dohodu pro zdravotnictví. Prosadit tento zákaz jako téma jednání se pokusí minimálně dvě strany rodící se tříkoalice. Zároveň to zřejmě bude věc, o které se budoucí partneři budou dohadovat.

Úplný zákaz kouření v restauracích, který sněmovna v minulých letech několikrát odmítla, se opět dostává na pořad dne.

Minimálně se octne v programu sku­piny stranických ex­pertů, kteří nyní při domlouvání příští vlády vyjednávají koaliční dohodu pro zdravotnictví. Prosadit tento zákaz jako téma jednání se pokusí minimálně dvě strany rodící se tříkoalice. Zároveň to zřejmě bude věc, o které se budoucí partneři budou dohadovat.

Čtěte téma: Vyhodil jsem popelníky a tržby jsou v plusu

… říká majitel nekuřácké restaurace.

Zatímco Věci veřejné nebo TOP 09 vidí jako rozumné kouření v restauracích zcela zakázat, v ODS se názory tříští. „Liší se tam pohled jednotlivých stran,“ potvrdil serveru Aktuálně.cz člověk blízký koaličním jednáním.

„Záleží i na tom, kdo se stane ministrem, zda Jan Martin Stránský z Věcí veřejných, nebo někdo z ODS. Pokud by to byl Boris Šťastný, bylo by to dobré, kdyby ale někdo jiný z ODS, je zákaz nejistý,“ uvedl zdroj.

Celý článek najdete na Aktuálně.cz.

Fórum: Chcete nekuřácké restaurace?

Proč pořád nejsou? Zapojte se do diskuse.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).