Hlavní navigace

Tesco nově nabízí dorty od cukrářských es, Zlatky Otavové a Josefa Maršálka

Sdílet

 Autor: L’Chefs
Zlatka Otavová a Josef Maršálek dali hlavy dohromady a vymysleli dorty, které jsou ze samých dobrých surovin, dlouho vydrží a skvěle vypadají. Co v nich je, kde všude se mají prodávat a za kolik?

Na pečení a zdobení dortů nemají všichni čas a šikovné ruce, přitom na oslavách nechybí skoro nikdy. Máslový, odlehčený s tvarohem nebo šlehačkový s ovocem. V cukrárně začínají pěkně vypadající dorty z kvalitních surovin klidně na tisícikoruně, ty příliš barevné nebo se složením tak dlouhým, že jim plastová krabice málem nestačí, pořídíte v obchodě s potravinami zhruba od dvou set padesáti korun.

Skoro vždycky je to něco za něco. Tedy skoro vždycky to bylo něco za něco. Od 1. března 2021 nemusíte dělat kompromisy, úchvatně vypadající dort ve dvou variantách s vybraným složením koupíte v Tescu za přívětivou cenu. Za jeho složením, výrobou i výsledným vzhledem stojí cukrářská specialistka Zlatka Otavová, mimo jiné technoložka pořadu Peče celá země, a mistr cukrář Josef Maršálek, jeden z jeho hlavních protagonistů. (Přečtěte si, jak se Josef Maršálek dostal k pečení pro britskou královnu.)

Měli jsme volnou ruku od prvního nápadu, říká Josef Maršálek

Za dvojicí dortů, které již pár dní můžete koupit v hypermarketech Tesco, stojí společnost M.K. Invest, která má v portfoliu sladké a slané pečivo, croissanty, bio plátky a snacky, donuty, makronky, toasty, ale i cukrovinky a dorty. V roce 2019 firma oslovila mistry cukrářského oboru, Zlatku Otavovou a Josefa Maršálka, s návrhem, zda by jim pomohli připravit dorty, jaké tu ještě nebyly…

„Vybrali jsem k nám do týmu právě Josefa a Zlatku, protože nám do projektu ideálně zapadali jak svými dlouholetými zkušenostmi, tak i podobnými nápady v moderní cukrařině, jako máme my. Myslíme, že tvoříme špičkový, ideální tým,“ říká pro server Vitalia Radka Terray, manažerka M.K. Invest Group.

A co na tomto projektu oslovilo Josefa Maršálka? „Měli jsme volnou ruku od prvního nápadu přes design, použité suroviny až po finální produkt. Jedná se o velmi dostupnou pravou cukrařinu, vyrobenou lidmi (ne stroji), českou firmou a kde to šlo, z českých ingrediencí. A nemohu nezmínit to, že pracovat s královnou české cukrařiny Zlatkou Otavovou je neobyčejný zážitek a obrovská pocta.“

Dorty mají dlouhou trvanlivost i bez zbytečných konzervantů

„Od začátku jsme věděli, že chceme kousky z těch nejlepších a pravých ingrediencí, počínaje máslem a pravou čokoládou konče. Eliminovali jsme konzervanty a další zbytečná éčka,“ říká Josef Maršálek k tomu, jak se hned zkraje spolupráce s kolegyní cukrářkou shodli.

A tak pro začátek testovali v kuchyni Zlatky Otavové několik zkušebních dortů, z nichž vzešli favorité, které si už dnes můžete v obchodě koupit: karamelový dort se slaným karamelem a kousky datlí a čokoládový dort s malinami.

Navzdory absenci konzervantů mají dorty trvanlivost třicet dva dnů. Kromě másla a belgické čokolády v nich najdete vejce, mléko, maliny a datle. A nebylo by to dílo moderních cukrářů, kdyby chyběly metalické barvy a pečeť kvality. V tomto případě pečeť L’Chefs, což je privátní značka M.K. Invest Group, pod níž prodává třeba bagety k dopečení neb croissanty už řadu let.

Kde a za kolik? To je oč tu také běží

Dorty jsou aktuálně k mání v chlazeném boxu v prodejnách Tesco, ale pozor, ne ve všech. „Nyní budou tyto výrobky dostupné na čtyřiceti šesti hypermarketech Tesco,“ řekl nám tiskový mluvčí společnosti Tesco Václav Koukolíček. V jiných prodejnách spadajících pod Tesco, například Tesco Expres či Extra nebo v Žabce, dorty L’Chefs aktuálně nekoupíte.

Ovšem od dubna se mají možnosti výrazně rozšířit, oba dorty budou ke koupi v prodejnách Globusu. V jednání je podle Radky Terray i Albert, Billa a Makro.

Oba dorty jsou balené v luxusně vyhlížející černé krabici, váží šest set gramů a cena každého z nich se v řetězcích bude pohybovat od dvou set padesáti do dvou set sedmdesáti korun. V hypermarketu Tesco ale budou od 8. 3. do 5. 4. 2021 za akční cenu sto devadesát devět korun.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Redaktorka serveru Vitalia.cz se zaměřuje zejména na kvalitu potravin a kvalitu jejich prodeje. Věnuje se také zdravotní problematice.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).