Hlavní navigace

Náruživým líbáním dospěla žena až k dočasnému ochrnutí ruky

25. 1. 2011

Sdílet

Náruživé líbání s partnerem vedoucí až ke vzniku modřinek zvaných cucfleky přivodilo jedné Novozélanďance dočasné znehybnění ruky. Na příčinu ochrnutí ale lékaři nepřišli hned.  Čtyřiačtyřicetiletá žena byla přivezena do nemocnice v Aucklandu loni poté, co jí ochrnula levá ruka. Stalo se jí to při sledování televize, jak sdělila lékařům. 

Náruživé líbání s partnerem vedoucí až ke vzniku modřinek zvaných cucfleky přivodilo jedné Novozélanďance dočasné znehybnění ruky. Na příčinu ochrnutí ale lékaři nepřišli hned. 

Čtyřiačtyřicetiletá žena byla přivezena do nemocnice v Aucklandu loni poté, co jí ochrnula levá ruka. Stalo se jí to při sledování televize, jak sdělila lékařům. 

Lékaři diagnostikovali pacientce slabší infarkt, ale nemohli se zprvu dopátrat jeho příčin. Potom objevili malý svislý škrábanec na krku blízko důležité tepny. 

„Protože to bylo takové kousnutí z lásky, vznikla tam i modřinka neboli cucflek, který vzniká intenzivním líbáním nebo sáním kůže,“ řekl ošetřující lékař . „Vnitřek tepny se tímto drobným úrazem poškodil a v tepně pod modřinkou se vytvořila sraženina. Když se dostala k srdci, vyvolala slabý infarkt a paralýzu ruky,“ popsal lékař případ v novozélandském zdravotnickém časopise. 

Pacientku se podařilo uzdravit díky lékům rozpouštějícím sraženiny.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).