Hlavní navigace

Kolik milenek je moc?

21. 6. 2011

Sdílet

 Autor: SXC
Milenka je adrenalin, shodují se muži. Ale všeho moc škodí. „Bojím se, aby to neprasklo. Ani ne tak doma, ale aby se holky nedozvěděly jedna o druhé,“ říká jeden ze záletníků.

„Mnoho zajíců psova smrt.“ Nepamatuji si ten páně Páralův citát z Katapultu přesně, ale určitě měl tento význam. Jacek Jošt jel podle svého soukromého jízdního řádu, sedm dnů, sedm milenek. Co se zpočátku zdálo nádherným dobrodružstvím, téměř superadrenalinem, se posléze změnilo na obrovský mlýnek na maso…

Mnoho mužů mívá pocit, že jejich partnerka přestala splňovat jejich představy, zejména v sexuální oblasti. Pokud ji nepodvádějí již od počátku vztahu, což není nic neobvyklého, zlom přichází s narozením potomka. Žena se logicky upne na dítě a fungování domácnosti, muž se cítí být odstrčen na vedlejší kolej. Mnohdy také partnerka po porodu už pro něj není tak přitažlivá, a tak hledá náhradu.

Přečtěte si: Máme dítě, sex už ne

A v neposlední řadě – muž se rád pochlubí kamarádům, jaký je borec. Podle sexuologa profesora PhDr. Petra Weisse se muž považuje za sexuálně náročnějšího. „Výzkumy ukázaly, že třetina mužů se považuje za aktivnější a sexuálně náročnější než ženy. Vybrané respondentky uvedly jen zhruba v 17 procentech svoji aktivitu jako převažující nad partnerovou,“ uvádí Weiss.

Vejtahové, nebo sexuální borci?

Otázkou je, nakolik se výzkumům a různým anketám v sexuální oblasti dá věřit. Muži se svými úspěchy, mnohdy značně nadnesenými pokud ne přímo vymyšlenými, rádi vytahují. Ženy se zase spíše drží při zemi, byť jsou průzkumy anonymní.


Autor: SXC

Podle zjištění výzkumu sexuálního chování v ČR, který pravidelně provádí Sexuologický ústav 1. lékařské fakulty UK a VFN, přiznalo v roce 2008 mimomanželský styk 34 % vdaných žen a 55
% ženatých mužů. Zatímco u mužů šlo spíše o příležitostné styky, u žen to byly i delší známosti.
Více než třetina žen (39 %) a pětina mužů považují tyto styky za morálně nepřípustné, většina mužů
i žen se k nim však staví tolerantně. Muži uvedli, že za život měli 9,4 sexuálních partnerek, u žen to je 5,25 partnerů.

Milenky nebo přítelkyně se v mužské společnosti často berou jako něco naprosto přirozeného, kdo ji nemá, na toho okolí nahlíží nedůvěřivě. Kdysi prudérní morálka se rozvolnila, sex už není tabu, a právě sexuální skandály kohokoli trochu známějšího jsou tím, co zajímá většinu společnosti. A když může on, proč ne já?

„Hledám, co doma nemám, nebaví mě stále stejná poloha, čekání, až bude mít čas, výmluvy, že ji bolí hlava. Chci si užít, a nevidím v tom žádný problém. Jde jen o sex, žádné city do toho netahám. Taky proč, je snad lepší si najít milenku než chodit do bordelu," domnívá se čtyřicátník Miroslav.

"Přítelkyně je vdaná, takže je to otázka pár hodin týdně, kdy si oba užijeme. Nemám strach, že by začala střečkovat a třeba mě tlačit do kouta, to jsme si řekli hned zpočátku, že je vyloučeno,“ říká otevřeně.

Není sám, jeho kamarád Vojtěch má milenky hned tři. „Doma jsem si připadal jako vyhořelé palivo, vzal jsem si prima holku, chytrou, sportovkyni, ale co se nám narodily děti, jako bych nebyl. Děti mám rád, spíš podvádím je, ale u Oliny si tím nejsem jist. Ta má jen televizní seriály a pár stejně postižených tloustnoucích kamarádek. Sex mám rád a nechci skončit jako šílený masturbátor." A proč hned  tři milenky? "No nějak to přišlo, s každou je to jiné. Ivana rozumí hokeji, o tom doma nesmím ani promluvit, Eva je divoška k pohledání a Romana koktejl obou. Našel jsem u nich, co doma nemám, ale s žádnou bych trvale žít nechtěl. Každá má své klady, já oceňuji hlavě ty postelové, ale za chvíli sklouzávají do toho, z čeho utíkám. Ale vím, že sexu se mi dostanete u milenky, na rozdíl od manželky, vždy.“

Vojtovi je přes třicet, má slušné zaměstnání i tomu odpovídající plat a jak přiznává, svým „beruškám“ dokáže dopřát. Jedno ho ale trápí: „Jen se bojím, aby to neprasklo. Ani ne tak doma, ale aby se holky nedozvěděly jedna o druhé. Je to adrenalin, ale také věčné hlídání času a hlavně se neprokecnout.“

Je to pěkné, ale velmi stresující

Tak popisuje své pocity téměř 80 procent mužů dotázaných ve výzkumu, který prováděla před třemi lety sociologická agentura v Německu.


Autor: SXC

„Neustále musíte myslet, abyste se neprozradil, musíte myslet na všechny detaily, dokonale se vám změní život. Jste několikanásobný Hyde i Jekyll," přirovnává čtyřicetiletý Edmund S. z Koblenze. "Jak se nepozorovaně vytratit z domova, pamatovat si, kam jste údajně šel a s kým se sešel, naučit se, jak reagovat na mobil v přítomnost jak manželky, tak i milenky… Nejhorší je myslet na to, jak se která jmenuje a nepřeřeknout se. A samozřejmě svátky a narozeniny. Zapomenout na milenčiny narozeniny je téměř smrtelný hřích. Nedopusťte, abyste žili ve dvou domácnostech, to je po adrenalinu,“ varuje.

Z německého výzkumu o sexuálním chování vyplynulo, že muži ve věku 28–45 let měli průměrně 7 až 9 partnerek, 22 % uvedlo 2–4 partnerky, 24 % 5–10, a 12 % mužů tvrdí, že mělo více než 20 žen. Ženy ve stejné věkové kategorii přiznaly průměrně 3–4 partnery. 55 % mužů a 28 % žen mělo více než 5 partnerů.

Co u milenek hledáme kromě sexu?

„Pochopení," říká Tomáš, osmatřicetiletý Ostravák. "Doma si nedokážeme popovídat a upřímně řečeno, mě ženiny problémy z práce nezajímají, jsou stále stejné. Blbá vedoucí, husy kolegyně, a když jí řeknu, ať tedy jde jinam, debata končí, že se se mnou nedá mluvit, že nic nechápu. O mé problémy se nezajímá. Moje přítelkyně nejen že je bezvadná v posteli, ale také se jí mohu se vším svěřit. Pomalu jsem u ní raději než doma, ale bojím se toho…  Z úniku z domácího dusna se u ní stala trochu větší citová závislost, než jsme si z počátku řekli, že si vymezíme hranice,“ začíná Tomáš cítit blížící se potíže.

Jednoho dne totiž budete muset vyřešit problém – skončit s manželkou, nebo s milenkou? A to je teprve začátek dalších problémů, které zákonitě přijdou. U manželky máte téměř stoprocentní jistotu, že víte, co můžete čekat. U milenky?

Stojí za to zbláznit se kvůli sexuálním hrátkám? Stačí jedna milenka, nebo jste také posedlí představou, že musíte mít všechny sukně světa? Dokážete si zapamatovat své lži a být si jisti, že se nepodřeknete? A stojí vám to vůbec za to? Nebylo by lepší si doma vyjasnit situaci a věnovat se ženě, kterou máte doma?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).