Hlavní navigace

Kde a kdy můžete koupit na farmářském tržišti drůbež nebo králíky?

30. 8. 2011

Sdílet

Na Farmářských tržištích Praha připravili pro zákazníky novou nabídku. Na Náplavce si můžete husy a kachny z Vysočiny i bezplatně zarezervovat. Drůbež na Náplavce (pod Palackého mostem): V sobotu: drůbež z farmy s volným výběhem pro náročnější (například kuře zde stojí okolo 115 Kč/kg), stabilně každý tržní den jsou k dostání: kuřátka zvaná jarní (váha okolo 0,75 kg), běžné kuře (cca 1,8 kg), kachny, slepice, husy. Nárazově k dostání během podzimu i kohouti (kapouni) a bažantí slepičky. Plánují…

Na Farmářských tržištích Praha připravili pro zákazníky novou nabídku. Na Náplavce si můžete husy a kachny z Vysočiny i bezplatně zarezervovat.

Drůbež na Náplavce (pod Palackého mostem):

V sobotu: drůbež z farmy s volným výběhem pro náročnější (například kuře zde stojí okolo 115 Kč/kg), stabilně každý tržní den jsou k dostání: kuřátka zvaná jarní (váha okolo 0,75 kg), běžné kuře (cca 1,8 kg), kachny, slepice, husy. Nárazově k dostání během podzimu i kohouti (kapouni) a bažantí slepičky. Plánují se holoubátka. Pokud si přivstanete, dostanete na sobotní snídani kromě běžných vajec z farmy i vajíčka XXL s dvěma žloutky.

Každou druhou sobotu (3. 9., 17. 9. a dále) také kuřata od Beranových z Pracejovic: cena cca 85 Kč/kg
každou sobotu krůtí maso z farmy Nový Dvůr
každou sobotu králíci z domácího chovu, najdete je u Jatky Lomnice

Od 10. září je možné rezervovat husy (170 Kč/kg) a kachny (130 Kč/kg) z Vysočiny, chované ve volném výběhu a krmené pastvou a naklíčeným obilím, rezervace na Náplavku je bezplatná, na mailové adrese:husa@far­marsketrziste­.cz, jezdí totiž v omezeném množství, škubou se ručně. Váhy – husy 4,5–6 kg, kachny 2,2–2,6 kg.

Drůbež na Jiřáku, Praha 3:

Středa i sobota: drůbež z farmy s volným výběhem pro náročnější, stabilně každý tržní den jsou k dostání: kuřátka zvaná jarní (váha okolo 0,75 kg), běžné kuře (cca 1,8 kg), kachny, slepice, husy. Nárazově k dostání během podzimu i kohouti (kapouni) a bažantí slepičky. Plánují se holoubátka. Na Jiřáku, pokud si přivstanete, můžete koupit ve středu i v sobotu kromě běžných vajec z farmy i vajíčka XXL s dvěma žloutky.

středa: krůtí maso z farmy Nový Dvůr
sobota: kuřata z jatek Bojmany (cena okolo 65 Kč/kg), dále kuřecí uzené a kuřecí rolády

Na Kubánském náměstí, Praha 10:

Úterý, čtvrtky i soboty: krůtí maso z krůtí farmy Druhaz u Sedlčan
pouze čtvrtky a soboty – kuřata z Jižních Čech (Krty u Strakonic) a králíci z farmy Cunniculus

Vše o farmářských trzích najdete u nás:

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).