Hlavní navigace

Každá pořádná ženská přece musí mít orgasmus!

30. 11. 2010

Sdílet

 Autor: Isifa.cz
Prožili šťastných osm let do osudné noci, kdy se jí po milování zeptal na její pocity při sexuálním vyvrcholení. „Nikdy jsem ho neprožila,“ odpověděla po pravdě. A nastalo peklo.

Jindra (35) a Milena (28) spolu žijí osm let. Mají dvě malé děti, kvůli nimž se snaží zachránit vztah, který se už rok potácí nad propastí. Milena cítí ke svému muži odpor a ke společnému intimnímu životu averzi. „Kdykoli se ke mně přiblíží, jsem nervózní, že na mě bude sahat, jeho dotyky jsou mi vysloveně nepříjemné,“ tvrdí ona. Přesto se chce o záchranu vztahu pokusit.


Autor: SXC

„Zpočátku to bylo mezi námi moc hezké,“ vzpomíná Milena na dobu před osmi lety.

„Milovali jsme se často, neprožívala jsem orgasmus, ale vůbec jsem to neřešila. Byla jsem v klidu možná i proto, že mám  skvělý vztah se svou maminkou. ´To přijde až po třicítce´,“ řekla mi tehdy.

Ženu si napravím

Jenže Jindra nechtěl  čekat. Poznal, že partnerka  neprožívá extázi, na jakou byl zvyklý u těch předešlých. I když se mu milování s ní líbilo, měl dojem, že jim oběma něco chybí – Milenin orgasmus – a rozhodl se to napravit.

„Jaké to bylo?“ zeptal se jednou, „měla jsi orgasmus?

„Neměla, ale to nevadí, líbilo se mi to. Je mi moc hezky,“ odpověděla.

„Jak ti může být hezky, když jsi neprožila vyvrcholení?“ zeptal se Jindřich dotčeně, „to je jako bys řekla, že je ti hezky na dovolené u moře, kde by žádné moře nebylo. Podstatou milování je přece vyvrcholení, to ti potvrdí každý doktor,“  tvrdil  Jindra důrazněji, než bylo třeba.

„Já nevím, co by mi potvrdil každý doktor, ale mně bylo hezky, i když jsem neměla orgasmus,“ snažila se Milena odvrátit spor. Jenže marně. Jindra byl přesvědčený o své pravdě a to, že Milena neprožívá extázi  během milování s ním, bral jako svoje selhání. Jeho žena nemá orgasmus, přitom si před ní  nikdy žádná nestěžovala. Všechny ho měly. O tom byl přesvědčený. Chyba tedy nemůže být v něm.  Je frigidní, běželo Jindrovi hlavou a vymyslel strategický plán, jak ženu uzdraví. Na konci důmyslně vymyšlené sexuální terapie stála psychicky zlomená manželka a partnerství  v troskách.

Čtěte téma: Existuje G bod, nebo ne? Vědci nemají jasno…

Tajemný G bod, centrum ženského sexuálního potěšení, je prý výmysl…

Natrénujeme orgasmus

„Civilizovaný člověk zapojil do veškerého svého konání  rozum a zadělal si tak na problémy,“ dočteme se v knize Mýty a pověry v sexu, jejímž autorem je sexuolog Radim Uzel. Podle jeho slov jedinci mentálně postižení nemají se sexem žádný problém, zatímco my, kteří umíme číst, psát, mluvit a přemýšlet, platíme za tuto vymoženost krutou daň v podobě více či méně častých sexuálních poruch.


Autor: Isifa.cz

„Je otázkou, jestli je osvěta pro lidstvo vždycky přínosem,“ dodává k tématu psycholožka Magdalena Frouzová, „tak třeba sex. Vždyť to je dnes horor, žena aby se bála vůbec vlézt do postele, že nebude mít orgasmus a bude to muset vysvětlovat. To by se ženám před sto lety vůbec nestalo,“ tvrdí psycholožka.

Z intimního života Mileny a Jindry se vytratila radost. Už to nebyla jejich společná chvilka, kdy si byli nejblíž, otevřeli si  víno, mazlili se, milovali, probrali  věci, na něž jindy nebyl čas nebo atmosféra. Milena milovala ty intimní chvilky, jenže Jindra už nebyl spřízněná duše. Stal se z něho tyran a jediným jeho zájmem se stal trénink na Mileniny orgasmy. Neprožila ani jeden od oné osudné noci, kdy vše začalo,  a byla si stále jistější, že s tímhle mužem už nikdy ani žádný neprožije. Nebylo to snadné zjištění, vedle v pokoji spaly jejich dvě malé děti. Navíc Jindra býval skvělý partner, jenže kde je mu konec? Propast mezi partnery narůstala.

„To, že je partner blízko, ještě nemusí znamenat, že je blízký,“ říká k tématu psycholog Petr Knotek, „není horší samoty než ve dvou,“ dodává.

 „Tak co?“ zeptal se zase jednou Jindra, když propukl noční sexuální teror.

„Já myslím, že už to trochu bylo,“ snažila se mu Milena udělat radost.

 „Frigido!“ zařval Jindra a vlepil jí facku.

To byla poslední kapka. Milena se z ložnice odstěhovala do obývacího pokoje na rozkládací pohovku. Druhý den se objednala do partnerské poradny.

Přečtěte si: Milujeme se, aniž bychom chtěli

Kolikrát jste se milovali jen proto, aby „byl doma klid“?

Ne všechny TO mají

„Význam ženského orgasmu je temný,“ praví se v knize Ženská sexualita, jejímž autorem je sexuolog Zlatko Pastor. „Neexistuje teorie, která by vysvětlovala jeho význam,“ pokračuje s tím, že ostatní sexuální funkce jsou reprodukčně účelové, ale pro ženský orgasmus to neplatí.

„Potřeba sexu je u lidí mimořádně silná,“ pokračuje sexuolog, podle něhož příroda neponechala nic náhodě. Pokud by chuť na sex byla ponechána jen na libovůli mužů, bůh ví, jak by to s lidstvem dopadlo. Jenže muži jsou od přírody puzeni k relativně vysoké sexuální aktivitě. Odměnou jim je vyvrcholení. Anorgasmie se u mužů téměř nevyskytuje.

U žen ano. Udává se, že dokonce každá šestá žena nikdy neprožije orgasmus. Může si za to sama?

„To je těžké takhle říct,“ pokračuje sexuolog Zlatko Pastor, „ale pravdou je, že nejčastější příčinou anorgasmie u ženy je kombinace vlivů sexuálního založení, výchovy a vztahu k vlastnímu tělu. Prožít orgasmus může ženě pomoct autoerotika, při níž pozná, jak její tělo reaguje na různé způsoby dráždění a v kterých místech je vzrušivá. Má-li pocit, že onanie a sex je něco špatného, není divu, že orgasmus je v nedohlednu. Jenže nikdo ho za ni neprožije, ani neobjeví, jak se právě ona k vyvrcholení dostane. Dopracovat se k němu musí sama tím, že dokonale pozná své tělo. Je to hodně náročné, ale není  vyloučené, že na to časem přijde,“ tvrdí sexuolog.

„Sexuální styk není sportovní zápolení, neexistuje žádná výhra, ani prohra,“  tvrdí ve své knize sexuolog Radim Uzel. „Stejně jako každé mazlení a líbání nemusí skončit souloží, tak každé milování nekončí orgasmem ženy. Pokud tohle muži pochopí, přestanou partnerky vyžadováním jejich vyvrcholení obtěžovat. Vždyť mnohé z nich o to, aby měly pokaždé orgasmus, ani nestojí,“ dodává sexuolog.

Milena a Jindra navštěvují společně už rok párovou terapii. Oba se chtějí vrátit do doby před nešťastným honem na Milenin orgasmus. Šrámy na její duši jsou hodně hluboké, ale dobrá zpráva je, že chtějí propast mezi sebou překonat. Podaří se jim to?

Láska

Máte-li výjimečný a silný příběh lásky, o který se chcete podělit, napište nám na adresu laska2010@vita­lia.cz

V případě, že váš příběh budeme mít zájem publikovat, spojíme se s vámi. Chápeme, že témata lásky jsou citlivá, a proto můžeme v zájmu zachování anonymity vaše jméno v článku změnit.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Říkají mi sběratelka příběhů. Nebo taky, že jsem svou nadměrnou zvědavost přetransformovala v profesi...

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).