Hlavní navigace

Farmářské trhy - termíny na celý týden

30. 5. 2011

Sdílet

 Autor: SXC
Jednou z novinek tohoto týdne bude představení kodexu farmářských trhů. Povede ke zkvalitnění nabídky a lepší orientaci zákazníků? A kde všude se tento týden bude prodávat?

Jako obvykle je největší výběr trhů v sobotu, ale nakupovat se dá po celý týden. Připravili jsme pro vás pravidelný přehled termínů z celé ČR. Rádi bychom vás také upozornili na některé novinky a zajímavosti:

Kodex farmářských trhů je na světě

Ministr zemědělství ČR Ivan Fuksa představí v úterý 31. května kodex farmářských trhů. Určuje základní pravidla prodeje na farmářských trzích. Podle prohlášení ministerstva má především napomáhat zákazníkům v orientaci. Prodejci, kteří se zavážou k jeho dodržování, budou pro nakupující na první pohled odlišitelní speciálním logem… více


Další vydání časopisu Farmářské trhy

Časopis je věnován Farmářským trhům, představení jednotlivých dodavatelů a farmářů, zdravému životnímu stylu a zmapování obdobných aktivit v Praze i jinde. Časopis vydává občanské sdružení Farmářské trhy, které je pořadatelem Farmářských trhů na Kulaťáku.

Třetí číslo časopisu Farmářské trhy bude k dispozici zdarma na Farmářských trzích na Kulaťáku v sobotu 4. 6. nebo na www.farmarske-trhy.cz.


Farmářské trhy na Zelném rynku, Brnovíce

V rámci akce Jídlo z blízka najdete po dva víkendy na brněnském Zelném rynku i farmářské trhy (3. a 4. 6., 10. a 11. 6.).

Gastronomické slavnosti „Jídlo z blízka“ naservírují na začátku června Brňanům i návštěvníkům města regionální pochoutky s pestrou kulturní oblohou. Od 1. do 12. června proběhne v Brně oslava toho nejlepšího, co může nabídnout regionální moravská gastronomie. V rámci slavností „Jídlo z blízka“ budou mít Brňané ideální příležitost vychutnat si místní, tradičně zpracované produkty a podpořit lokální zemědělce a řemeslné výrobce kvalitních potravin… více


Farmářské trhy Šumperkvíce

Pravidelné Farmářské trhy Šumperk se potkají se Slavnostmi města Šumperka. Namísto tradičního prvního pátku v měsíci je proto budete moci navštívit nejenom v pátek 3. června, ale i v sobotu 4. 6. a nákup spojit s bohatým programem, který je na slavnosti připraven… více

Vše o farmářských trzích najdete u nás:

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).