Hlavní navigace

Dovolená bude letos dražší

19. 5. 2009

Sdílet

Kvůli propadu koruny se pro Čechy letošní dovolená ve většina zemí prodraží. Nejdražší bude dovolená v Itálii a Francii, nejlevněji pak vyjde dovolená v Bulharsku a Maďarsku. Informoval o tom server iDnes.cz. Podle předpovědí České národní banky není nutné se směnou korun na eura spěchat. Eura i dolary by v nejbližších měsících měly být buď na stejné úrovni jako teď, nebo by mohly z českého pohledu zlevnit.

Kvůli propadu koruny se pro Čechy letošní dovolená ve většina zemí prodraží. Nejdražší bude dovolená v Itálii a Francii, nejlevněji pak vyjde dovolená v Bulharsku a Maďarsku. Informoval o tom server iDnes.cz.

Podle předpovědí České národní banky není nutné se směnou korun na eura spěchat. Eura i dolary by v nejbližších měsících měly být buď na stejné úrovni jako teď, nebo by mohly z českého pohledu zlevnit.

Dovolená se prodraží ve většině zemí, kam Češi rádi jezdí. Například v Egyptě budou mít pocit, že se ceny zvedly o čtvrtinu.

Naopak mírné zlevnění mohou Češi očekávat v Maďarsku a ve Velké Británii. Jejich domácí měny totiž propadly vůči euru ještě více než koruna.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autorka během své krátké redaktorké dráhy vystřídala psaní recenzí pro tištěný hudební časopis za internetový server Vitalia.cz. Mezitím také přispívala do norského školního časopisu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).