Hlavní navigace

Další řetězec zavedl bedýnky s mixem ovoce a zeleniny. Tři kila pořídíte za 49 korun

Sdílet

 Autor: Globus
Ačkoliv na ně opravdu musíte mít velké štěstí, mizí totiž velkou rychlostí, řetězce je stále nabízejí. Šetří tím nejen svou, ale i naši kapsu. Bedýnky s ovocem a zeleninou už po Lidlu, Penny a Albertu nabízí i další řetězec. Globus.

Řetězce se ve snaze neplýtvat potravinami v posledních letech věnují prodeji potravin, kterým končí expirace, ale jsou v zásadě v pořádku, nebo se jim roztrhl původní obal, případně mají menší vady na kráse. Takové potraviny pak nabízejí se slevou, mnohdy velmi atraktivní. Kdo už bedýnky má a kdo se nově přidal?

Průkopníkem bedýnek byl Lidl

Průlomové byly tříkilové bedýnky s ovocem a zeleninou od Lidlu za 25 Kč v rámci projektu S Lidlem šetři jídlem (dnes jsou bedýnky nahrazeny taškami). Lidl s nimi přišel přesně před dvěma lety. Podobnou strategii zvolilo loni i Penny, které nabízí dvoukilové bedýnky za necelou dvacku v rámci projektu Šetříme hezky česky. Nově nabízí i potravinové balíčky za 79 Kč, ovšem s překvapením.

Galerie: Bedýnky ovoce a zeleniny za 25 Kč v Lidlu

Po Lidlu a Penny Marketu začali bedýnky skládat i loni v létě v Albertu. Říkají jim záchranářské a jejich obsahem je ovoce a zelenina, kterou zaměstnanci daného sektoru vyhodnotí jako tu, která už nesplňuje požadavky na prvotřídní zboží. V rámci projektu Pomozte nám neplýtvat nabízí tříkilové bedýnky za třicet korun.

Bedýnky s ovocem a zeleninou za pár korun už nabízí i Penny a Albert Přečtěte si také:

Bedýnky s ovocem a zeleninou za pár korun už nabízí i Penny a Albert

I Globus už má bedýnky 

První bedýnky se v řetězci Globus v rámci pilotního projektu začaly prodávat v březnu letošního roku a jen na některých pobočkách. V posledních týdnech už je seženete ve všech šestnácti hypermarketech Globus. Dlužno dodat, že Globus mix „zachráněných plodů“ patří mezi všemi řetězci k těm nejdražším. Tři až tři a půl kilogramu nejméně čtyř druhů ovoce nebo zeleniny vyjde za 49 Kč.

I tak se ale rámci projektu Zachraň mě v Globusu prodalo už 21 tisíc bedýnek a zájem podle řetězce stále narůstá. „Jde tedy o zachráněné plody převyšující hmotnost 63 000 kilogramů, ročně tak můžeme dosáhnout záchrany 150 000 kilogramů ovoce a zeleniny,“ říká Aneta Turnovská, tisková mluvčí řetězce.

Galerie: Penny nabízí potravinové balíčky s překvapením za 79 Kč

V bedýnkách se ocitá ovoce a zelenina ve velmi dobré kondici, jak uvádí Globus, a to v průběhu dne podle přebytků plodů v regálech. „Častými artikly v bedýnkách jsou sezónní produkty jako nyní rajčata, okurky, kapie, výpěstky jednodenní spotřeby, jakými jsou ředkvičky či jarní cibulka, ale nechybí mnohdy citrusy, kiwi a podobně,“ řekla Aneta Turnovská. Zákazníci bedýnky najdou na stojanech s názvem „Zachraň mě“ u pokladen.

Další novinku v prodeji čerstvých potravin Globus aktuálně testuje. Brzy přineseme bližší informace.

Koupili jste si někdy bedýnky z Lidlu za 25 korun?

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Redaktorka serveru Vitalia.cz se zaměřuje zejména na kvalitu potravin a kvalitu jejich prodeje. Věnuje se také zdravotní problematice.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).