Hlavní navigace

A tady pro paní jednoho beránka bez hlavy

Sdílet

 Autor: Vitalia
Když už se pro letošní rok rozhodnete velikonočního beránka koupit, nemá cenu chodit z obchodu do obchodu a zkoumat ceny. Průměrná cena je sedmdesát korun za čtyřsetgramového přežvýkavce. A někde nesleví ani když je beránek „pokažený“.

Když teď vyrazíte do obchodu, nenajdete v něm žádnou pečenou ovci s čokoládovou polevou ani třené jehně, ba ani špaldového skopce. Tito členové ovčí rodiny mají smůlu, touhle předvelikonoční dobou se v čelech regálů hřeje vždycky jenom beránek.

S polevou bílou, hnědou i bez. Z třeného těsta i z perníkového. Se špaldovou moukou i z čistě pšeničné. Za ceny příznivé i dechberoucí. Ve velikosti kapesní i taškové. S hlavou i bez. Však se podívejte do naší galerie, jaké parádníky jsme v regálech našli.

Beránků jsou v obchodech celá stáda

Koupit beránka, a ne ho upéct, může být pro někoho, kdo nevlastní formu na beránka nebo šikovné ruce, poměrně jasná volba. A v obchodech jsou právě na takové zákazníky náležitě připraveni. Vyberete si od celé řady výrobců. My jsme ve čtyřech obchodech našli beránky od Penamu, Odkolku, Jizerských pekáren i privátky Lidlu Favoriny.

Většina z nich váží čtyři sta gramů, i když jsme narazili i na miniberánka o váze osmdesáti gramů. Protože ale velký beránek stojí průměrně sedmdesát korun a mrňous třicet, tak je nasnadě, že velký beránek se vyplatí víc. Navíc velký beránek má velkou hlavu, která v mnohých rodinách bývá trofejí, o níž se každoročně svádějí lité boje. Z nějakého záhadného důvodu ji chce každý sníst (ideálně celou na posezení).

A kolik by stál jeden takový pokažený?

À propos, pokud vám jde vyloženě o tu hlavu a na vzhledu vám až tak nesejde, pak si můžete pořídit i beránka bez hlavy. I takového jsme v obchodech našli. Když ho doma dobře naaranžujete, špejlemi hlavu řádně podepřete a krk mašlí mnohokrát obtočíte, budete mít beránka jako nového. Navíc beránek bez hlavy = sleva šestnáct korun. I když jinde jsme našli pochroumaného bezhlavého jedince za plnou cenu. Nekupte to!

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Redaktorka serveru Vitalia.cz se zaměřuje zejména na kvalitu potravin a kvalitu jejich prodeje. Věnuje se také zdravotní problematice.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).