největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Jídlo
»
Co jíst
Co jíst
4 321
–
4 350
/
4 990
První strana
Předchozí strana
140
143
144
145
146
147
150
Následující strana
Poslední strana
Co je pro nás při koupi potravin nejdůležitější? Cena to není
Ministerstvo zemědělství chtělo vědět, podle čeho si vybíráme potraviny. Z následného průzkumu jsme pak vyšli jako labužníci. Určující prý je chuť.
Kateřina Čepelíková
7. 11. 2012
Pangas je sladkovodní ryba ze znečištěné řeky
Je oblíben z mnoha důvodů. Kvalita pangase je však závislá na kvalitě vody, obsahu přídatných látek a dalších parametrech. Ani sebekvalitnější nikdy nebude mít přednosti mořské ryby.
Jana Poncarová
7. 11. 2012
Svatomartinské slavnosti: Kam na ně vyrazit?
Aktualita
Víte, jak chutná pravá svatomartinská husa? A co takhle svatomartinské koláčky? Nabízíme kompletní seznam Svatomartinských slavností v ČR, kde budete moci tyto tradiční pokrmy ochutnat.
Kateřina Čepelíková
6. 11. 2012
Na Vánoce o medvěda více
Naši redakci zaplavily vánoční trháky z řad potravin. Vybrali jsme pro vás „svatou trojici“, která vám obrátí kapsy, nebo taky ne. Podívejte se, s čím se v obchodech budete setkávat.
Kateřina Čepelíková
5. 11. 2012
Za vodu přidanou v rybě zaplatíte i dvě stovky navíc
Aktualita
Analýza časopisu dTest opět potvrdila, že zmrazené ryby a výrobky z ryb obsahují mnohem více vody, než je nám i našim peněženkám milé.
Lenka Krbcová
5. 11. 2012
Tomáš Čupr rozjíždí po Slevomatu nový projekt: Dáme jídlo?
ROZHOVOR – Nekvalitní služby a mentální blok, že správná hospodyně má vařit, to jsou podle Tomáše Čupra důvody, proč Češi nevyužívají rozvoz jídla. Chce nabídnout kvalitní alternativu.
Lenka Krbcová
5. 11. 2012
Luštěniny: dobrý důvod k namáčení
Luštěniny jíme míň a míň. A je to škoda. Vedle mnoha pozitiv mají snad jediné negativum. Ale proč myslíte, že je už naši předci namáčeli?
Petr Havel
2. 11. 2012
Bez sacharidů si ani neškrtneme
Zelenina a ovoce nehraje v našich jídelníčcích prim. Vyřazujeme přílohy v honbě za lepší postavou, ale na druhou stranu si neodpíráme bagety a hambáče. Co na to Iva Málková ze STOBu?
Kateřina Čepelíková
1. 11. 2012
Anticena: Vybírá se nej-ÉČKO-vější potravina. Zapojte se!
Aktualita
Blog o jídle, éčkách a potravinách CoJíme.cz vyhlásil anketu o nej-ÉČKO-vější potravinu, kterou je možné koupit v českých supermarketech.
Lenka Krbcová
31. 10. 2012
Nápisy na potravinách: Cukry a sacharidy nejsou totéž
Pokud sledujete obaly potravin, všimli jste si údajů typu: 100 gramů výrobku obsahuje 30 gramů sacharidů, z toho 8 gramů cukru. Rozdíl mezi tzv. pomalými a rychlými cukry je přitom značný.
Petr Havel
31. 10. 2012
Kdo si mastí kapsu na chlebu? Pekaři to nejsou
Chleba se po šedesáti letech našeho odříkání trochu víc prodává. Žádný zázrak to ale není. Chceme chleba, který umějí prodávat jen řetězce, ale vyrobit ho za desetikorunu neumí nikdo.
Kateřina Čepelíková
30. 10. 2012
Farmářský trh na Jiřáku oslavuje dýně
Aktualita
Ve středu 31. října se na Jiřáku oslavuje plodina, která se pomalu začíná vracet do našich domácností. Řeč je o dýni a dýních, kterých jen v Čechách pěstujeme spousty druhů.
Lenka Krbcová
29. 10. 2012
Po tofu a drůbeži v nelegální výrobně volně pobíhaly kočky
Aktualita
GALERIE – Jednoho výrobce vyhnala inspekce z nevyhovujících prostor už loni. Brzy se tam usadil jiný. A opět v příšerných podmínkách vyráběl potraviny.
Lenka Krbcová
29. 10. 2012
Kombinace „s cukrem a náhradním sladidlem“ je úplně nesmyslná
Obvykle se tváří jako lehké, zdravé a dietní. Bez kalorií, a přitom sladké. Je to ale něco za něco. Potraviny nadupané sladidly vedou k tomu, abychom se cpali – a ještě měli dobrý pocit.
Táňa Lišková
29. 10. 2012
Inspekce našla přímo ve výrobně salmonelu
Aktualita
Inspektoři nelenili, do terénu vyrazili a pokutami nešetřili. Přímo ve výrobním závodě našli salmonelu, na trzích uzeniny bez původu a v ilegálních skladech přes 5000 vajec.
Kateřina Čepelíková
26. 10. 2012
Nenechte se napálit: krabí tyčinky jsou ve skutečnosti rybí
„Vy ale máte ráda kraba!“ pravila přátelská pokladní, když markovala nákup k tomuto článku. No, kraba… ani v jediném z výrobků na fotkách ho nenajdete. Nic, ani kousek.
Jana Poncarová
26. 10. 2012
Co nevíte o náplních do pečiva?
Co je základem alginátového ovoce? Ovoce? Ne, mořské řasy. Pokud je mák hořký, znamená to, že je žluklý? Buď, nebo jde o mák technický, který je nezdravý. A jak je to s ovocnými složkami?
Petr Havel
25. 10. 2012
Hnus fialovej: Plesnivé párky a živé larvy v jídle
Aktualita
Státní zemědělská a potravinářská inspekce našla v osmi obchodech třiadvacet prohřešků. Jídlo deklarované jako „bez éček“ a přitom s éčky, plesnivé párky i živé larvy molů. Kde?
Kateřina Čepelíková
24. 10. 2012
Falešné hovězí bylo nasáklé barvou. Z Maďarska do ČR nesměřovalo
Aktualita
V posledních dnech se objevily zprávy o vepřovém mase, které se, patřičně obarvené, vydávalo za hovězí svíčkovou. Do českých obchodů se nedostalo, uklidňují veterináři.
Lenka Krbcová
24. 10. 2012
Na Moravě se čtyři roky zkoumaly zmrzliny. Proč?
Aktualita
V provozovnách stravovacích služeb Moravskoslezského kraje se sledoval obsah syntetických barviv u zmrzlin, které nebyly vyrobeny průmyslovou cestou. Máme pro vás výsledky z laboratoře.
Kateřina Čepelíková
23. 10. 2012
Znáte desítku nejlepších barů v Česku?
Aktualita
Přinášíme tabulku deseti nejlepších barů v České republice. Kvalitu servisu, jídla i interiéru hodnotili nezávislí návštěvníci z rozličných koutů naší země.
Kateřina Čepelíková
22. 10. 2012
Kateřina Cajthamlová: Spotřebitel je líný krájet chleba
Domácí pekárny prý mohou za ohromný pokles spotřeby chleba. „Nesmysl,“ říká Kateřina Cajthamlová, „ženy doma nevaří, natož aby pekly chleba.“ Důvod je mnohem prozaičtější.
Kateřina Čepelíková
22. 10. 2012
Na pranýři visí dalších 41 závadných potravin
Aktualita
Potravinynapranyri.cz za poslední měsíc našly plesnivé piškoty, chleba, oslizlé párečky a klobásy. Výjimkou nebyly ani plesnivé arašídy. Jaké jsou ty konkrétní výrobky a obchody?
Kateřina Čepelíková
19. 10. 2012
Pomazánkové máslo je český fenomén. Komu vadí?
Pomazánkové máslo na trh nesmí. Rozhodnuto, šmytec. Přitom EU místní speciality podporuje. Problém vidí ve slovu „máslo“. Jedním metrem ale neměří, másla-nemásla se vyrábějí i jinde.
Petr Havel
19. 10. 2012
Jak se při koupi chleba nenapálit
Víte, jak poznat v obchodě ten nejlepší chléb bez rozblácené střídky? Jak ho doma uchovat, aby vydržel co nejdéle? Tipy a triky v zmrazování chleba poskytne Svaz pekařů a cukrářů.
Kateřina Čepelíková
18. 10. 2012
Burger není žádný karbanátek v housce
Hamburger z fastfoodu nemá nic společného s burgerem, který si připravíte doma. Zapomeňte na shánění vajec, majoránky a mouky. Připravte si originál burger s profíkem.
Kateřina Čepelíková
18. 10. 2012
O lokální a kvalitní potraviny je zájem, otvírají se další prodejny
Aktualita
Rostoucí počet obchodů s lokálními potravinami ukazuje, že je o tyto produkty zájem. Rozhodující je kvalita a jasný původ, ať už se jedná o prodejny tzv. farmářské nebo jinak nazvané.
Lenka Krbcová
17. 10. 2012
Husa i kachna bývaly tučnější
Husy i kachny jsou na indexu. Přitom husí sádlo je mnohem zdravější než vepřové a je otázka, zda trend méně tučné drůbeže není na škodu. Tradici svatomartinské husy netřeba opouštět.
Petr Havel
17. 10. 2012
No sláva, mizí smažená jídla a přibývají saláty
Aktualita
V restauracích se najíme zdravěji než před třemi lety, ukázal průzkum. Saláty k obědu nabízejí už dvě třetiny z nich, můžete mít i menší porce. Platí to i u vás? Pokud ne, chtějte to.
Lenka Krbcová
16. 10. 2012
Rybí orgie na výlovu Rožmberka
Aktualita
GALERIE – 150 tun ryb. Zhruba takovou porci vylovili rybáři při víkendovém výlovu našeho největšího rybníka. A hned na místě jste se do nich mohli pustit. Ochutnejte!
Lenka Krbcová
15. 10. 2012
4 321
–
4 350
/
4 990
První strana
Předchozí strana
140
143
144
145
146
147
150
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
PODCAST: Zahoďte všechny cigarety. Nezkoušejte jen snížit počet
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji