Seriál Tradiční české polévky

Polévky upadly poslední dobou v zapomnění až nemilost - a je to škoda. Jsou rychlé, výživné, není nijak těžké je uvařit a vyjdou levně. Navíc v nich můžeme využít čerstvé místní suroviny.

Základem slepičí polévky bývaly pařáty

Kulajda – polévka pro ty, kteří nemilují koprovou omáčku

Rajskou polévku by měli jíst hlavně starší pánové

Gulášová polévka s párkem? Ne, prosím!

Květáková polévka je dietní a brání před revmatismem

Přípravu dršťkové polévky urychlí předvařené dršťky

Čočková polévka – optimální zdroj přirozených cukrů

5 tajných výhod špenátu a špenátová polévka navíc

Vývar s játrovými knedlíčky: nejzdravější játra jsou „mladá“

Bramboračka – polévka, která nasytí, ale netloustne se po ní

Hrachová polévka – vhodná pro sportovce, těhotné i děti

Mrkev v zimě? Polévka je ideální k detoxikaci

Česnečka – osvědčený „vyprošťovák“

Rybí polévka: Používejte maso z rybích hlav

Pórková polévka: nutričně jedna z nejhodnotnějších

Hovězí vývar: K čemu je dobrá morková kost

Krupicová polévka: klasika, která má množství variant

Zelňačka – tradiční polévka pro sychravé dny

Uvařte si dršťkovou polévku z kotrče

Na tradiční cibulačku smažte cibuli půl hodiny