Hlavní navigace
největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Přihlásit
Zůstat přihlášen
Registrovat
Zapomenuté
heslo
nebo
jméno
Vitalia.cz
»
Témata
»
párek
párek
1
–
8
/
8
Evropa rozhodla: Řízek ani steak nemusí být jen z masa
Na půdě Evropského parlamentu se v minulém týdnu rozhodovalo o názvech potravin, které by podle zpracovatelů masa měly být vymezeny výhradně pro masné produkty. Potraviny s čistě rostlinnou složkou by podle nich neměly nést názvy jako párek, steak nebo řízek.
Kateřina Čepelíková
27. 10. 2020
Počet nových komentářů
3
Kolik masa obsahuje hot dog z IKEA? Žádné
Po klasickém hot dogu přichází IKEA na trh s nemasovou variantou. Víme, co obsahuje masová i vegetariánská verze, kolik stojí i kolik se jich ročně prodá.
Kateřina Čepelíková
9. 8. 2018
Počet nových komentářů
6
Jak se vyrábí párky
Kolik stojí přírodní střívko, do kterého se plní párky? K čemu je v párku dobrá kaše z kůže? Nahlédli jsme do výrobny Kosteleckých uzenin, kde se nejen párky vyrábí.
Kateřina Čepelíková
8. 1. 2015
Počet nových komentářů
18
Neříkejte separátu separát, přejí si výrobci uzenin
Párky z masa u zákazníků brutálně pohořely. Víc chutnají ty s drůbežím separátem, totiž strojně odděleným masem. A to přesto, že separát má image odpadu. Právem?
Lenka Krbcová
12. 8. 2013
Počet nových komentářů
25
Anatomie párku – jak poznat dobrý párek, když etikety lžou
Věřte svým smyslům a zkušenosti. Dobrý párek poznáte spíš podle chuti a vůně než podle etikety, radí David Kukla ze Sklizeno. Párek nemusí být dokonale pravidelný a růžový. Naopak.
Lenka Krbcová
10. 4. 2013
Počet nových komentářů
3
Vídeňské párky obsahují méně masa, než tvrdí výrobci
Aktualita
Mnozí výrobci vídeňských párků uvádějí na obalech vyšší podíl masa, než jaký v nich je ve skutečnosti obsažen. U šesti výrobků z patnácti to prokázaly testy časopisu dTest.
Lenka Krbcová
2. 4. 2013
Počet nových komentářů
3
Konečně párky, které jsou dětské - nejen názvem
Aktualita
Pročítat se složením všech potravin, které skončí v nákupním vozíku, stojí fůru času. Usnadnit práci vám pomůže logo CEFF, kterým byly oceněny další potraviny bez chemie.
Kateřina Čepelíková
31. 1. 2013
Počet nových komentářů
1
Špekáčková vyhláška garantuje podíl masa. Ale jen v českých uzeninách
To na snímku vlevo je špekáček hodný svého jména podle tuzemské legislativy. To vpravo je „takyšpekáček“. Obsahuje sóju a barviva a špekáček se mu říkat nesmí. Pokud je ovšem český.
Petr Havel
9. 3. 2012
Počet nových komentářů
2
1
–
8
/
8
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
Dieta
Dítě
Farmářské trhy
Hubnutí
jídlo
Kvalita potravin
Psychologie
Vztahy
Zdravá výživa
zdraví
Všechny témata
PODCAST: Vycvičit se dá i bolest vystřelující ze zad do nohy
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji