největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Témata
»
hygiena
hygiena
91
–
101
/
101
První strana
Předchozí strana
1
2
3
4
Následující strana
Poslední strana
Kdo zastaví blafy v restauracích? Kvalita je kontrolována minimálně
Hygienici jsou dnes v pozici „ferda mravenec, práce všeho druhu“. Veterináři restaurace kontrolovat nesmí. A obchodní inspekce sleduje zejména šizení spotřebitele, ne kvalitu potravin.
Petr Havel
13. 3. 2013
Nejhorší potraviny roku 2012
Potraviny na pranýři fungují již půl roku. Podívali jsme se na to, které potraviny mají opakovaně potíže s kvalitou a v kterých obchodech nevidí plíseň, ani kdyby se regály zelenaly.
Lenka Krbcová
8. 1. 2013
Prkýnka plná bakterií: pomluvy, nebo realita?
Průměrné kuchyňské prkénko má na sobě o 200 % více fekálních bakterií než průměrné záchodové prkénko. Praví web ministerstva. Tak se na to podíváme. Máme v kuchyni takové nechutnosti?
Lenka Krbcová
19. 11. 2012
Místo 3 až 10 milionů. Novela potravinářského zákona chce vyšší pokuty
Aktualita
Je to nejrozsáhlejší změna v potravinovém právu za 15 let od přijetí zákona o potravinách. Ministerstvo zemědělství přichází se svým návrhem a mnohé chce změnit.
Lenka Krbcová
13. 11. 2012
Hledali metanol a našli neuvěřitelný binec
Aktualita
GALERIE – Inspekce uzavřela dvě prodejny pro mimořádně vážné hygienické nedostatky. Živé myši byly dokonce i v chladicím zařízení s jogurty, jejich mrtvolky pak v přepravkách s pečivem.
Redakce
1. 10. 2012
Restaurace na prohibici kašlaly. Alkohol nabízely v jídle
Prohibice zakazuje prodej i jiné formy nabízení tvrdého alkoholu. My jsme ale našli restaurace, které ho hostům podávají – v jídle. Může se to? Ne, ale nikoho to nezajímá.
Kateřina Čepelíková
26. 9. 2012
Kolik institucí u nás vlastně kontroluje potraviny?
Situace v systému kontroly potravin v ČR je dosti nepřehledná. O některé komodity je tahanice, naopak v zákulisí restaurací je ring volný. Kdo všechno hlídá kvalitu a podmínky výroby?
Petr Havel
29. 8. 2012
Na pracovním stole je 400x více bakterií než na záchodovém prkénku
Podrobná studie ukázala, že nikoli toalety, ale pracovní stoly a kuchyňky jsou pravým rájem bakterií. K tomu přispívá i to, že skoro čtvrtina lidí si nemyje ruce po použití záchodu.
Redakce
18. 6. 2012
Uslintaná madla, špinavé vozíky a mrtvolky myší pod pokladním pásem
Důkladná očista prodejních prostor stojí nemalé peníze. Proč je platit, když naše legislativa nic takového nepožaduje? A když se nebouříme ani my, zákazníci? Víte, co je na vozíku?
Kateřina Čepelíková
5. 6. 2012
Zarážející: Hygiena prodeje potravin nemá žádná konkrétní pravidla
Úředníci vymýšlejí nesmysly, a naopak chybí jasná pravidla v případech, kde je to žádoucí. Počínaje zaneřáděnými madly nákupních vozíků až po mnohdy otřesnou hygienu zázemí obchodů.
Petr Havel
20. 4. 2012
Cvičením a plaváním ku zdraví? Ve špíně to neplatí
Rádi, nebo neradi, většinou sportujeme s vidinou zlepšení nejenom figury, ale hlavně zdraví. Chuchvalce prachu, upocené činky či cizí rohovina ve sprše nám ale dvakrát dobře neudělají.
Kateřina Čepelíková
12. 3. 2012
91
–
101
/
101
První strana
Předchozí strana
1
2
3
4
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
Dieta
Dítě
Farmářské trhy
Hubnutí
jídlo
Kvalita potravin
Psychologie
Vztahy
Zdravá výživa
zdraví
Všechny témata
PODCAST: Nutriční terapeutka vysvětluje, kolik jíst příloh
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji