Hlavní navigace

hranolky

Spočítáno: co obsahuje jedno fast food menu

Kolik tuku, soli a transmastných kyselin přijmete z jednoho jídla v rychlém občerstvení? Odborníci analyzovali šestnáct vzorků menu skládajícího se z hamburgeru a hranolků.

Redakce

19. 6. 2018 12:19
Doba čtení: 2 minuty

DJ, který v Karlíně připravuje kanadskou specialitu poutine

Za oceánem, kde od svých jedenácti let bydlel, ho živila hudba. Po návratu do Čech začal prodávat hranolky. Ale ne jen tak ledajaké. Jde o speciální kanadskou recepturu, které dominuje na zakázku dělaný sýr a omáčka.

Kateřina Čepelíková

4. 3. 2016 0:00
Doba čtení: 5 minut

Co všechno koluje o jídlech z McDonald's?

Omelety dělají v mekáči ze sušených vajec, nugety ze zářivě růžové hmoty a maso do hamburgerů se barví karmínem. Pravda, nebo lež?

Redakce

27. 1. 2016 13:00
Doba čtení: 5 minut

Hranolky v McDonald's se stříkají cukrem

Hranolky pro český McDonald's jsou dílem polského závodu Farm Frites. Jak taková výroba probíhá a proč se hranolky stříkají hroznovým cukrem?

Kateřina Čepelíková

5. 1. 2016 0:00
Doba čtení: 3 minuty

McDonald's: Maso i hranolky máme z Polska

McDonald's prý nic netají, všechno řekne pěkně na rovinu a odtajní i své dodavatele. Dozvíte se, odkud berou mléko, hranolky, i proč si nechávají ze Slovenska vozit umytou balenou zeleninu.

Kateřina Čepelíková

21. 12. 2015 0:00
Doba čtení: 3 minuty

Pečicí papír snižuje tvorbu akrylamidu

Akrylamid vzniká hojně při pečení či smažení. Většina potravin však obsahuje tuto rizikovou látku jen v zanedbatelném množství. Hlavním zdrojem jsou pak brambůrky a hranolky.

Petr Havel

28. 11. 2013 0:00
Doba čtení: 5 minut

Neloupat, nekrájet - připravíte se tak o to nejlepší z brambor

Přestože na ústupu, brambory stále patří mezi čtyřicítku nejběžnějších potravin. Podzim je navíc ideální doba k jejich konzumaci, i brambory totiž stárnou.

Petr Havel

5. 9. 2012 0:00
Doba čtení: 6 minut

Jídlo ve fast foodech je nezdravé. Ale ne kvůli tučnosti, to je to nejmenší

Řada lidí si myslí, že problém je v množství kalorií. Když hubnout nechci, proč se omezovat? Kdyby tušili, co jídlo z fast foodu opravdu obsahuje a proč tak dobře chutná, změní názor.

Lenka Reichová

23. 7. 2012 0:00
Doba čtení: 8 minut

Fritování bez tuku? Ne tak docela

Fritovací hrnce, které potřebují k osmažení minimum oleje, jsou hit. Jenže příznivci smaženého jídla musí být výsledkem nutně trochu zklamaní. Ani délka přípravy nepotěší.

Anna Příhodová

29. 2. 2012 0:00
Doba čtení: 4 minuty