Hlavní navigace
největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Databáze léků
Hledat
Přihlásit
Zůstat přihlášen
Registrovat
Zapomenuté
heslo
nebo
jméno
Vitalia.cz
»
Nálepky
»
draslík
draslík
1
–
9
/
9
Hrušky nikdy neloupejte a nedávejte je poblíž jiného ovoce, zkazilo by se
Voní, rozplývají se na jazyku, skvělé jsou samotné, ale i se sýrem či masem. Obecně si jich ale málo vážíme a považujeme je jen za jeden z nejobyčejnějších druhů ovoce. Hrušky přitom mají co nabídnout, a to nejenom po stránce gastronomické.
Kateřina M. Košutová
21. 9. 2022
Obohaťte svůj jídelníček o kedlubny a zkuste třeba kedlubnové zelí
Jednu z možností, jak v současné době vysokých cen potravin alespoň trochu ušetřit a zároveň udělat něco pro své zdraví, představuje vyšší než obvyklá konzumaci kedlubnů. Připravte si z nich ne úplně obvyklou přílohu.
Petr Havel
15. 7. 2022
Vodní meloun není jen šťavnaté osvěžení, ale také bohatý zdroj řady cenných látek
Málokdo si umí představit léto bez šťavnatého melounu. Dokáže osvěžit, zahnat žízeň a navíc skvěle chutná. Ale to není všechno. Skrývá v sobě řadu živin, které pomáhají lidskému zdraví v mnoha oblastech a nenacházejí se jenom v dužině, ale i v dalších částech melounu.
Kateřina M. Košutová
13. 7. 2022
Kterých prvků je v lidském těle nejvíce a jakou plní funkci?
V periodické tabulce prvků je jich celkem 118 a tak se nabízí myšlenka, že lidské tělo je tvořeno většinou z nich. Ale tak to není. V organismu mají některé naprostou převahu. Více než 98 % jeho hmotnosti totiž tvoří pouhých 6 prvků.
Kateřina M. Košutová
8. 7. 2022
Je možné solit stejně, ale náhražkou soli? Nejlepší cestou je nedosolovat
Nadměrná a zdraví škodlivá spotřeba soli vede vědce a výzkumníky k hledání cest, jak v populaci snížit spotřebu soli, tedy chloridu sodného. Tím by se mimo jiné omezila rizika kardiovaskulárních chorob.
Petr Havel
9. 9. 2021
Počet nových komentářů
3
Nejlepší zdroje minerálních látek. Co jíst, abychom měli dostatek vápníku, hořčíku a draslíku
Minerály patří spolu s vitamíny a stopovými prvky k látkám nezbytným pro naše zdraví. Naše tělo si je – až na výjimky – neumí vyrobit samo, a proto mu je musíme dodávat vhodným jídlem. Odborníci připravili příklady, z nichž získáte dostatek tzv. mikronutrientů.
Lenka Krbcová
1. 9. 2021
Deset nejoblíbenějších salátů: nej je ledový
V obchodech je k mání kolem dvaceti různých druhů salátů. Víte, jak s kterým nakládat, k jaké úpravě se hodí a jak podpoří naše zdraví? Nabízíme přehled deseti nejoblíbenějších druhů.
Kateřina Čepelíková
6. 8. 2013
Počet nových komentářů
2
Recepty s jahodami: mají víc „céčka“ než pomeranče
Dopřejte si jahod, co hrdlo ráčí. Jsou plné vitamínů, pomáhají při vysokém tlaku, artróze i revmatismu. Dejte si jen tak nebo z nich udělejte dort a jahodové capuccino podle receptů.
Kateřina Čepelíková
21. 6. 2013
Solničky máme věčně prázdné a ordinace plné
Češi solí dvakrát víc, než by měli. Dodávají si ji hlavně v sýrech, uzeninách a vejcích. A pak se diví vysokému krevnímu tlaku, řídnutí kostí a i infarktům. Kde všude je vlastně sůl?
Kateřina Čepelíková
22. 11. 2012
Počet nových komentářů
4
1
–
9
/
9
Domácí lékař
Artróza
Tourettův syndrom
Tenisový loket
Rakovina hrtanu
Rakovina prsu
Kuří oko
Onemocnění prostaty
Kašel
HIV / AIDS
Mentální anorexie
Všechny nemoci
Dieta
Dítě
Farmářské trhy
Hubnutí
jídlo
Kvalita potravin
Psychologie
Vztahy
Zdravá výživa
zdraví
Všechny nálepky
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji