největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Témata
»
cukrárna
cukrárna
1
–
15
/
15
Ani slavní kuchaři nemají tak drahé cukroví jako pražská cukrárna
Ne každý tráví předvánoční čas s vykrajovátky. Přibývá lidí, kteří si cukroví kupují už hotové. Nabízí ho soukromníci, malé místní cukrárny i některá slavná jména. Na kolik tak vyjde?
Radka Wallerová
11. 12. 2025
Prodává kilo cukroví za více než tři tisíce. Je to nedoceněná práce, říká majitel cukrárny
Jeho cukrárna nabízí snad nejdražší cukroví v Česku. Kilo stojí letos skoro o tisícovku více než loni. Na odbyt jde poněkud méně – trochu jsem to přepálil, přiznává majitel cukrárny, ale z ceny nesleví.
Kateřina Čepelíková
9. 12. 2025
Vyráběl zmrzliny ze syrečků i chleba, zákazníkům ale stejně nevíc chutná pistáciová
Deset let, šest provozoven, přes 200 zaměstnanců a 1130 tun vyrobené zmrzliny. Crème de la Crème slaví desáté výročí od otevření první zmrzlinárny v pražské Husově ulici. Kde příběh řemeslné zmrzliny začal a jakou nejbláznivější příchuť zmrzliny jste tu mohli ochutnat?
Kateřina Čepelíková
9. 4. 2025
Restaurace vsadily na jedinou surovinu. Kde vaří z brambor a kde servírují avokádo?
Restaurací zaměřujících se na jeden konkrétní produkt rychle přibývá. A stávají se stále oblíbenějšími. Které podniky staví menu hlavně na jedné surovině nebo jídle, a přesto, nebo právě díky tomu uspěly?
Kateřina Čepelíková
21. 10. 2022
Máslové dorty už nikdo nechce, říkají v rodinné cukrárně. Míša zůstává
Nabídka cukrářských výrobků se mění, trendem jsou produkty s ovocem a lehké, nadýchané náplně. Tradiční zákusky jako věnečky, laskonky nebo kremrole jsou ale zřejmě nesmrtelné, stejně jako dort Míša. Cukrářka Adéla Žáčková z Elce Pelce prozradila i rodinný recept.
Petr Havel
27. 10. 2021
Cukrárna Ollies peče v Čechách francouzskou pochoutku. Tajemství éclairs je ve složení odpalovaného těsta
Jsou výjimečné svou velikostí i kombinací několika náplní a zdobením. Podobné francouzské éclairs (nebo také „eklérky“) koupíte jen v cukrárnách Ollies. V čem tkví výjimečnost těchto dezertů, nám pověděla Tereza Gondková, spolumajitelka cukrárenského řetězce.
Kateřina Čepelíková
7. 10. 2019
V kuchyni Zdeňka Pohlreicha jsem prozřela, říká cukrářka Iveta Fabešová
Rozhovor
ROZHOVOR – Byla manažerkou v korporátní firmě, pak se zúčastnila jedné kuchařské soutěže a její život se kompletně změnil. Kam se Iveta Fabešová posunula po osmi letech od účasti v show Na nože, jak vypadá její cukrářská akademie a kolik slavných citronů denně vyrobí kavárna IF Café?
Kateřina Čepelíková
25. 7. 2019
Cukrářské trendy 2019? Zlato a malované květiny na dortech
Chystáte se letos připravit svým ratolestem, manželovi či rodičům dort k výročí či narozeninám? Zkuste se inspirovat trendy, které jsou platné právě pro tento rok. Bez zlata, barev a štětce se ale neobejdete.
Redakce
21. 3. 2019
Punkové cukrářství s čerstvými větrníky a křivými vizitkami
Cukrářství čp. 1 jsme našli na Vinohradech v místě, kde roky sídlila čistírna. Kabát nám tu už nevyčistí, ale můžeme si ho tu odložit, posadit se, dát si poctivý větrník, makronku, a když nám ho někdo nevyfoukne před nosem, tak i cheesecake.
Kateřina Čepelíková
5. 2. 2019
V Koláčovém království frčí rustikální koláče i chleba s vajíčkovou pomazánkou
V Koláčovém království pečou jen ze základních surovin, chemie a náhražky jim do kuchyně nesmí. A na chuti je to znát. Pokud nefandíte předraženým nafintěným dezertům, ale máte rádi klasiku se špetkou domácí pohody, vyražte s námi do pražských Nuslí.
Kateřina Čepelíková
7. 1. 2019
Cukroví z másla? U nás samozřejmost, říkají v Koláčovém království
Když člověk nestíhá a zároveň se nechce ochudit o vůni a chuť cukroví, může vsadit na to kupované. To, v němž je skutečně máslo, kde se nešetřilo ořechy ani dobrou čokoládou. Jeden takový podnik jsme objevili a olizovali jsme se až za ušima.
Kateřina Čepelíková
4. 12. 2018
Lidé mi do cukrárny chodí kvůli paštice, směje se Katka Antošová
Vyrobila čokoládové minidortíky – koule, nad kterými srdce zaplesá, ale na Hithitu s nimi propadla. Neúspěch v kampani ji však neodradil, svému produktu věřila, a tak dnes vlastní útulnou cukrárnu a koulí koule o sto šest. A k tomu pořádá kurzy a servíruje paštiku s Proseccem.
Kateřina Čepelíková
7. 8. 2018
Salima 2016: Trojice českých výrobců, kterou musíte znát
Před pár dny skončil jubilejní ročník potravinářského veletrhu Salima, který hostil nepřeberné množství vystavovatelů, chutí, vůní i výrobků, které ještě neznáte. Poznejte trojici těch, kteří nás nejvíce zaujali.
Kateřina Čepelíková
25. 2. 2016
Dortletky vyrábí majitelka prvorepublikové cukrárny sama. Tři dny
Přestože se celý život věnovala umění a historii, dnes je hrdou majitelkou cukrárny, která dělá jedinečné dortletky. Minidortíky, které sbírají jednu cenu za druhou.
Kateřina Čepelíková
14. 12. 2015
Historické cukrárny
Pozvánka
V regionálním muzeu v Jílovém u Prahy je do 2. 3. 2014 k vidění výstava Historické cukrárny. Nechybí na ní ani prodejna s atrapami cukroví a původní formy či další cukrářské pomůcky.
Redakce
27. 1. 2014
1
–
15
/
15
PODCAST: Na oční bychom měli jít nejpozději ve čtyřiceti
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji