Hlavní navigace

Zkoušky zvládnete v klidu – díky homeopatii

30. 1. 2017

Sdílet

 Autor: Depositphotos.com
Dlouhodobá únava z nevyspání, ztráta koncentrace, nervozita a stres. To zná většina studentů zejména v období zkoušek. Pomoci jim může homeopatie.

Přetěžování nervové soustavy intenzivním učením v kombinaci s nedostatečným odpočinkem a obecně zhoršením životního stylu: zejména nedostatkem pohybu a nevyváženým jídelníčkem…

Studenti vědí, o čem je řeč – o přípravě na důležité zkoušky. Ať už přijímací na střední a vysokou školu, nebo třeba státnice.

Během nervového vypětí

Nervovou soustavu můžete zklidnit jednak osvědčenými triky, jako jsou například procházka na čerstvém vzduchu, meditační cvičení, pravidelný přísun minerální vody (zejména s magneziem) a samozřejmě vyvážený jídelníček bohatý na vitaminy.

V lékárně vám pak mohou doporučit mnohé potravinové doplňky s výtažky z listů jinanu dvoulaločného (ginkgo biloba), případně tablety s lecitinem (extrakt ze sójových bobů nebo vajec) a mnohé další.

Vyzkoušet můžete také homeopatii: „Na zvýšení soustředění u studentů je výborné užívat dvakrát denně pět kuliček Kalia phosphorica 15CH,“ doporučuje lékařka-homeopatka Eva Kettmannová.

O správném homeopatickém léku, ředění a dávkování je vhodné poradit se se svým lékařem-homeopatem.

Zmíněný homeopatický lék pomáhá i při bolestech hlavy, zejména při přecitlivělosti na hluk nebo dotyk. Stejně tak při pocitu tíhy v týle a okolo očí nebo s nespavostí způsobenou právě intelektuálním vytížením. V tomto případě můžete zvýšit dávky na třikrát až čtyřikrát denně.

Dávky si rozdělte do celého dne a nezapomeňte na pět granulí před spaním, a to zejména v případě, kdy v důsledku psychické únavy nemůžete usnout a přitom víte, že teď už spát musíte, jinak se ráno neprobudíte dostatečně odpočinutí.

Nervozita a stres před zkouškou

Samotné zkoušky doprovází nervozita a stres. Pravidelné hluboké dýchání nepomáhá, srdce tluče stále hlasitěji a vy se víc a víc potíte. „Zkombinujte výše zmíněný lék s Magnesiem phosphoricou 15CH – pět granulí ideálně ještě večer před spaním,“ radí lékařka Kettmannová a dodává, že se na ni obracejí i klienti se strachem ze zkoušek způsobeným nedostatečným sebevědomím. K tomu dodává: „V tomto případě bych už doporučila individuální konzultaci s lékařem-homeopatem.“

Máte okno?

Dalším vhodným lékem, který můžete užít před zkouškami je Gelsemium sempervirens 15CH. Vhodný je zejména pro ty, kteří cítí trému a výpadky paměti. Mají tzv. okno a jsou přesvědčeni, že si nevybaví žádné z naučených vědomostí. Může se dostavit i emoční průjem a třes.

Užívá se pět granulí večer před zkouškami, dalších pět granulí ráno a pět granulí zhruba hodinu před emočně náročnou situací. 

Se zvládnutím trémy může pomoci například tzv. metoda STOP a další techniky, kterým se věnujeme v článku 10 kroků pro zvládnutí trémy.

Roztěkaní studenti

Studenti, kteří se nedokážou koncentrovat a přeskakují z jednoho tématu na druhý, jsou zbrklí a neklidní, mohou užít večer před zkouškami, ráno po probuzení a cca hodinu před zkouškou pět granulí homeopatického léku Argentum nitrium 15CH.

Studenti, kteří mají hlavu plnou učení

Poslední homeopatický lék je vhodný naopak pro studenta, který má hlavu plnou probírané látky a nedokáže myslet na nic jiného. Špatně spí a má pocit knedlíku v krku.

Rozptýlit jej může pět granulí Ignatia amara 15CH.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Své profesní působení v médiích zahájila v týdeníku Reflex. Pracovala v kreativním týmu TV NOVA a vedla sekci Sport a relax serveru Vitalia.cz vydavatelství Internet Info. Podílela se také na jeho dalším projektu, serveru 120na80.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).