Hlavní navigace

Názory k článku Vyšetření může odhalit roztroušenou sklerózu

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 9. 9. 2010 19:07

    Martin (neregistrovaný)

    Absolvoval jsem toto vyšetření před dvěma roky. Na radu lékařky jsem zakoupil lepší (tzv. atraumatickou) jehlu. Lepší proto, že její konstrukce méně při vpichu narušuje okolní vlákna. Tedy je menší šance, že vás pak bude bolet hlava, apod. Jehlu neplatí pojišťovna, ale není to tak hrozné (cena cca 400,–Kč). Samotné vyšetření oproti popisu probíhalo v sedě, nikoliv v leže. Po tom jsem u lékařky strávil další cca hoďku v leže na břiše. Pak jsem byl propuštěn domů. Samotné vyšetření je sice nepříjemné, ale nikterak moc. Bylo to mnohem lepší, než jsem čekal. Když jsem přijel domů, tak jsem celý zbytek dne odpočíval a ležel (je to doporučeno). Po nějaké zákroku vás pak začnou bolet záda, jako by Vám je přejeli autem. Nebyla to žádná silná bolest, ale bylo nepříjemné, že trvala celé odpoledne. Takže klidně se člověk nevyspí, spíš leží a pořád se vrtí.

  • 13. 9. 2010 13:14

    TM (neregistrovaný)

    Mam za sebou odber z patere (mel jsem leptospirozu a z pocatku nevedeli jestli to neni zanet mozkovych blan). Samotny odber neni tak hrozny. Jak psal kolega vyse – i u me odber probihal v sede. Samotne bodnuti neni tak bolestive a da se vydrzet. Jedinou veci ktera se povedla u me bylo ze se doktorce podarilo skrtnout jehlou o nejaky nerv a v tu chvili jsem citil bolest v cele leve noze – od konecku prstu az po stehnu. Bolest nebyla velka jen jsem najednou na dve vterinky ucitil komplet vsechno na noze :-)
    Horsi byl nakazany klid na luzku po odberu kdy jsem musel 20 hodin lezet jen na boku a nesmel vstavat (kdyz vam k tomu spolubydlici na pokoji pusti v sedm rano Rozhlas Ceske Budejovice a vypne ho az v devet vecer tak je to pekelna kombinace ;-)

  • 15. 2. 2011 11:22

    Irena (neregistrovaný)

    lubálni pukce mi byla udělana aby zjistili roztroušenou sklerozu bala jsem se v pichu na lubálni punkci nic to neni nemusi mit lidi stach stoho jen vysledek aby byl dobry

  • 14. 7. 2019 10:56

    bez přezdívky

    Já byl na lumbalní punkci dvakrát a říkat že to nic není nebudu, pakliže máte páteř v pořádku je to pohoda, ale já ji mám v háji a pokusi se trefit mezi obratle je velice bolestivé

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).