Čerstvé mléko po pár dnech zkysne. Trvanlivé mléko po více dnech shnije. Opravdu si můžeme být jisti, že dvě mléka s takto rozdílným chováním budou mít na organizmus stejný vliv? Opravdu se dají všechny vlastnosti popsat jen chemickými vzorci?
Přilejte do trvanlivého trochu nakyslého čerstvého a zkysne úplně stejně, je to jen a pouze o dodání patřičných baktérií, nikoli o odlišnosti mléka.
Viz výše - je to o likvidaci baktérií působících kysnutí (plná pasterizace, u čerstvého jen částečná). Pokud je dodáte, tak to bude kysnout klasicky...
Dobrý den, děkujeme za zajímavý dotaz, o vysvětlení jsme požádali odborníka: https://www.vitalia.cz/clanky/proc-cerstve-mleko-kysne-a-trvanlive-horkne/
LK, Vitalia.cz
Internet Info Vitalia.cz (www.vitalia.cz)
Chytře na život. ISSN 1802-8012
Copyright © 2009 – 2021 Internet Info, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Vitalia.cz využívá zpravodajství ČTK