...musí jít opravdu o středomořskou kuchyni a ne o českou parodii středomořské kuchyně, která do omáček všech těstovin přidává smetanu, křehčené kuřecí a "zesilovače chuti".
přesně, zdá se to jednoduché, ale stojí to na kvalitě surovin a to u nás může být trochu problém
Nebyl by to problem, kdyz zde budou tyto stredomorske suroviny dostupne za stredomorske ceny.
V ceske restauraci zcela nemozne. Tzv. rozlevana vina nemaji s vinem prakticky nic spolecneho a davat si denne k obedu lahev s marzi 400%, to take neni uplne ono.
Existuji gumove spunty s vakuoovou pumpou. Spunt se oplachne, aby se namocily stycne plochy a lepe to tesnilo (zejmena, je-li spunt jiz starsi), z flasky se vypumpuje vzduch a vino v ni tak vydrzi docela dlouho. Obvykle to clovek staci vypit, nez se zvrhne. Zejmena ve dvou lidech.
Jako že si v restauraci dám k obědu sedmičku a při odchodu řeknu vrchnímu "Strčte mi do toho ten speciální špunt a dejte to do lednice, já to během týdne dopiju"?
Nevim, zda-li uvedena tvrzeni stale jeste plati pro Italii. Nevim, jak v tech ostatnich zemich, ale Italove maji nyni dost tendenci si usnadnovat zivot. A tak se cpou porad testovinami, pricemz omacky jsou casto koupene hotove ze supermarketu. Vsimnete si, ze Italove posledni dobou take jiz maji problem s nadvahou a muze za to urcite strava a moderni zpusob zivota, kdy spousta lidi travi zivot v kancelari, aute a nasledne na kanapi pred televizi. Staci, aby svlekli svuj posledni vykrik od Armaniho a navlekli se do plavek a neni to kolikrat zadna slava.
Internet Info Vitalia.cz (www.vitalia.cz)
Chytře na život. ISSN 1802-8012
Copyright © 2009 – 2021 Internet Info, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Vitalia.cz využívá zpravodajství ČTK