Hlavní navigace

Procter & Gamble stahuje některé fixační krémy

16. 9. 2010

Sdílet

Společnost Procter & Gamble oznámila, že dobrovolně stahuje některé fixační krémy blend-a-dent v těchto zemích: Německo, Švýcarsko, Rakousko, Velká Británie, Španělsko, Česká republika, Slovensko, Maďarsko a Chorvatsko. Toto opatření se v České republice týká výrobku BAD fixační krém Extra Stark Neutral, tuba 47g.

Společnost Procter & Gamble oznámila, že dobrovolně stahuje některé fixační krémy blend-a-dent v těchto zemích: Německo, Švýcarsko, Rakousko, Velká Británie, Španělsko, Česká republika, Slovensko, Maďarsko a Chorvatsko.

Toto opatření se v České republice týká výrobku BAD fixační krém Extra Stark Neutral, tuba 47g.

Společnost k tomuto preventivnímu kroku přistoupila poté, co ve fixačních krémech, vyrobených v německém závodě v Gross Gerau, objevila velmi malé množství bakterie „Burkholderia cepacia”. 

Společnost uvádí, že pro zdravého člověka nepředstavuje bakterie „Burkholderia cepacia“ v podstatě žádné zdravotní riziko. Nicméně u osob s výrazně oslabeným imunitním systémem nebo u osob s chronickým onemocněním plic, jako je cystická fibróza, může bakterie vyvolat infekci. Doposud však nebyl hlášen žádný výskyt onemocnění.

Společnost P&G zjistila výskyt bakterie během rutinní kontroly kvality ve výrobním závodě a okamžitě přijala příslušná opatření. „Neustále zjišťujeme příčiny tohoto problému a analýza společnosti prokázala, že se na český trh k dnešnímu dni vyexpedovala jen jedna šarže tohoto výrobku,“ uvádí.

Opatření se v České republice týká výrobku BAD fixační krém Extra Stark Neutral, tuba 47g, číslo šarže 0155829301.

Číslo šarže je uvedeno jak na vnějším obalu, tak i na tubě s výrobkem. Spotřebitelé by měli tento výrobek přestat používat a vyhodit.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).