Hlavní navigace

Nerušit, prosím! Podávám léky

21. 4. 2010

Sdílet

Jednou z hlavních příčin chyb při medikaci v nemocnicích je nedostatek koncentrace sester. Při podávání léků jsou často rušeny okolními vlivy. V některých zahraničních nemocnicích snižují toto riziko tím, že sestry mají pro tyto účely vestičky, které nabádají pacienty i lékaře k ohleduplnosti. Čtěte téma: Nemocnice blízké budoucnosti V některých zahraničních nemocnicích se čipem značí léky. Sestra pak u lůžka pacienta čtečkou zkontroluje čip a zároveň náramek s identifikací pacienta. Snadno tak…

Jednou z hlavních příčin chyb při medikaci v nemocnicích je nedostatek koncentrace sester. Při podávání léků jsou často rušeny okolními vlivy.

V některých zahraničních nemocnicích snižují toto riziko tím, že sestry mají pro tyto účely vestičky, které nabádají pacienty i lékaře k ohleduplnosti.

Čtěte téma: Nemocnice blízké budoucnosti

V některých zahraničních nemocnicích se čipem značí léky. Sestra pak u lůžka pacienta čtečkou zkontroluje čip a zároveň náramek s identifikací pacienta. Snadno tak zjistí, jestli má správný lék pro správného člověka. Omyly s tragickými následky jsou omezeny na minimum.

Jak informuje server odborného týdeníku Medical Tribune v České republice začal s touto praxí Masarykův onkologický ústav. Sestry zde, zatím na jedné klinice, na sobě nosí vestičky s červeným nápisem: „Nerušit, prosím, při podávání léků!“

Týdeník vyzývá odborníky k diskuzi, jak se na to díváte vy, pacienti? Získaly by tímto způsobem sestry větší klid při podávání léků? Vadily by vám vesty?

Zdroj:  www.tribune.cz

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).