Hlavní navigace

Na farmářském trhu ve Varech najdete vítězné potraviny

13. 9. 2011

Sdílet

V Karlových Varech se chystají pro letošek předposlední farmářské trhy. Přijďte ochutnat nejlepší regionální potraviny! Farmářské trhy v Karlových Varech organizuje město díky podpoře revolvingového fondu ministerstva životního prostředí, podobně jako tomu je na mnoha dalších místech (k tématu Deset miliónů pro farmářské trhy). V tomto roce již předposlední trhy se tu konají v pátek 16. září, poslední pak v pátek 14. října.

V Karlových Varech se chystají pro letošek předposlední farmářské trhy. Přijďte ochutnat nejlepší regionální potraviny!

Farmářské trhy v Karlových Varech organizuje město díky podpoře revolvingového fondu ministerstva životního prostředí, podobně jako tomu je na mnoha dalších místech (k tématu Deset miliónů pro farmářské trhy). V tomto roce již předposlední trhy se tu konají v pátek 16. září, poslední pak v pátek 14. října.

Co bude na zářijovém trhu k mání?

Mimo jiné ochutnávka všech vítězných regionálních potravin, produkty bude nabízet a představovat organizátor této soutěže ing. Zdeněk Perlinger ve svém stánku. „Nově se na trhu objeví pan Diviš se svým velice oblíbeným trvanlivým pečivem, za zmínku stojí úžasné trubičky,“ zve Božena Turoňová, která se na pořádíní trhů podílí. „Poprvé bude možné koupit různé druhy domácích nudlí z Kolové, které dokáže na skus neboli al dente uvařit i nezkušená kuchařka.“

Ovoce a zelenina na farmářském trhu v Karlových Varech se pyšní certifikáty zelinářské unie. „Kvalita zboží se samozřejmě promítne do ceny,“ upozorňuje Božena Turoňová. „Záleží jen a jen na zákazníkovi, zda dá přednost kvalitě před kvantitou.“

Pozvání na farmářské trhy tentokrát přijal ing. Lněníček, vlastnící soukromou pražírnu kávy v Kralupech. Ke kávě patří sladké, a tak bude možné koupit svatební koláčky, medovníky, perníky, koláče aj. Nebude chybět tradiční sortiment farmářských trhů – ryby, bio maso, šunka a jiné uzeniny, chlazená drůbež, sýry, mléčné výrobky, bylinky anebo med.

Chléb Doktor, Božídarský nebo Chyšský nabídne opět pekařství pana Jaroše.

Nejen chlebem živ je člověk…

A proto na závěr pozvánka: Zatímco opona nad farmářskými trhy v Karlových Varech pomalu padá (14. října se budou konat naposledy), právě ve stejný den se v krásné, architektonicky cenné divadelní budově opona zvedá. Někdejší oblíbení členové zrušeného souboru obnovují tradici vlastních představení. Tento ansámbl Karlovarákům chyběl sedm let a jeho znovuzrození vítají. Přijďte se podívat!

Vše o farmářských trzích najdete u nás:

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).