Hlavní navigace

Lékem proti otiskům prstů

1. 6. 2009

Sdílet

Některým onkologickým pacientům mohou zmizet otisky prstů. Může za to lék zvaný Capecitabine, který užívají, informoval o tom server Aktuálně. Lék slouží k léčení několika druhů nádorů (zejména nádorů hlavy, krku, prsu, břicha, tlustého střeva a konečníku). Pokud by jej chtěli zneužívat zloději, rozhodně by je nečekalo nic příjemného – lék má řadu nepříjemných vedlejších účinkům, například chronický zánět dlaní nebo chodidel, kůže se může odlupovat, krvácí a vytváří se na ní vředy nebo puchýře.…

Některým onkologickým pacientům mohou zmizet otisky prstů. Může za to lék zvaný Capecitabine, který užívají, informoval o tom server Aktuálně. Lék slouží k léčení několika druhů nádorů (zejména nádorů hlavy, krku, prsu, břicha, tlustého střeva a konečníku). Pokud by jej chtěli zneužívat zloději, rozhodně by je nečekalo nic příjemného – lék má řadu nepříjemných vedlejších účinkům, například chronický zánět dlaní nebo chodidel, kůže se může odlupovat, krvácí a vytváří se na ní vředy nebo puchýře. K tomu se může přidat nepravidelnost v činnosti srdce, dále pak zažívací potíže a poruchy krvetvorby.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Své profesní působení v médiích zahájila v týdeníku Reflex. Pracovala v kreativním týmu TV NOVA a vedla sekci Sport a relax serveru Vitalia.cz vydavatelství Internet Info. Podílela se také na jeho dalším projektu, serveru 120na80.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).