Hlavní navigace

Jarní slavnosti nabízejí bylinky od pažitky po angínovník

20. 4. 2017

Sdílet

 Autor: Archetyp, www.ftpraha.cz
Farmářské tržiště Náplavka zve všechny milovníky bylinek. V sobotu nakoupíte na výsadbu i do kuchyně, klasiku i exotické byliny, na místě ochutnáte a odnesete si rady a recepty.

Milujete bylinky, květiny, zajímáte se o klasiku i léčivky nebo i exotičtější druhy bylin? Vyhovuje vám ryze přírodní nebo domácí kosmetika, zajímají vás chutě bylinkové gastronomie? Pak přijďte na Jarní bylinky na Náplavce v sobotu 22. dubna, pod částí zvanou Výtoň od 8 do 16 hodin.

Kromě slavnosti Jarní bylinky najdete na obvyklém místě od 8 do 14 hodin i běžný farmářský trh Náplavka, který můžete navštěvovat už osmou sezónu.

 

Slavnosti jarních bylinek

Čeká vás voňavá záplava bylin, květin a sazenic k sázení na zahradě, balkonech nebo květináčích. Pažitky, máty, šalvěj, oregano, meduňky, bazalky, medvědí česnek, rukola, libeček, rozmarýn, majoránka trvalka, tymián, koriandr, ale také i exotičtější: stévie, kari, máty, chilli, kajenský pepř, citronová mateřídouška, ženšen pětilistý, ašvaganda, angínovník čínský, česneková pažitka, pravý francouzský estragon, pravé řecké oregano, šanta kočičí, velkolistý tymián, zajímavé chilli odrůdy a mnoho dalších.

„Náplavku provoní i přírodní a domácí kosmetika založená na síle bylin a květin. Pokud se chcete pustit i do výroby vlastní kosmetiky nebo drogerie, není problém, vyrobíte si prostředky ekologičtější, a dokonce ekonomičtější, suroviny poskytne například Květena a další. Můžete se na místě informovat o recepturách a suroviny si nechat navážit, mimo jiné nově i do vlastních přinesených nádob,“ říká za pořadatele Jiří Sedláček z Archetypu. Spolek také na květen připravuje další nový trh na Praze 7 s názvem Heřmaňák.

Slavnosti Jarních bylinek na Náplavce doplní i tematický program pro děti i dospělé, soutěž a živá hudba. „Pro ty, co rádi zkouší neotřelé chutě, doporučujeme zajímavé food koncepty, které pracují s bylinkami: zákusky, bylinkové sušenky, sendviče, quiche, cake, cupcaky, pesta, nápoje z bylin… Na čepu bude bylinkové pivo, čaje z divokých jedlých bylin,“ zve Jiří Sedláček.

Podívejte se, jak se pěstují bylinky do supermarketů:

Zdroj: TZ Archetyp, www.ftpraha.cz

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).