Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Jak si správně čistit uši? Nijak od X - mi kdysi říkal, že do uší se nešahá,...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 31. 3. 2013 22:16

    X (neregistrovaný)

    mi kdysi říkal, že do uší se nešahá, že si poradí samy. Časem jsem přišel na to, že nejlepší je klasická kancelářská sponka.

  • 10. 4. 2013 16:23

    miron (neregistrovaný)

    Víš prd.
    Ta sponka je přesná. Její oblouk je hladký, drát taky. Rozhodně hladší než obruba trysky té velké stříkačky, kterou ti do ucha nacpe doktor.
    Maz se lehce podebere a nezatlačí dovnitř.

  • 3. 4. 2013 2:33

    frr (neregistrovaný)

    Vatové uchošťoury jsou použitelné na spoustu jiných věcí, ale na čištění ucha jsou vysloveně nevhodné!

    Souhlas - nějaký placatý předmět s tupým koncem. Třeba kancl.sponka. Nebo v některých manikůrních soupravách bývá taková "lopatka" s kulatým koncem. Finta spočívá v tom, nezatlačit maz dovnitř, ale opatrně ho shrábnout směrem ven. Dospělý člověk si zvládne takový nástroj opatrně zavést do zvukovodu, aniž by se dotkl bubínku. Dětem bych to doma nedělal - to bych nechal na odbornících.

    Když už se Vám povede natlačit maz až na bubínek, tak nezbývá než vypláchnout. Nejlíp se ucho čistí pravidelným plaváním pod vodou :-) Pokud nejste pravidelným návštěvníkem bazénu, dá se to navléknout i jinak. Kdosi mi poradil dobrou věc: injekční stříkačku 20 ccm (bez jehly) naplnit vlažnou až teplou vodou (nemá být nepříjemně teplá) a ucho tenkým proudem opatrně a opakovaně proplachovat. Propláchnout, počkat pár minut, propláchnout, atd. Pokud si troufnete a máte zdravé bubínky, přidejte maličko mýdla - urychlí rozpouštění mazu (na závěr propláchněte čistou vodou). Může se stát, že zbytek vody po proplachu nebude chtít hned odtéct. Stačí si lehnout uchem dolů - pokud tam nezbyl maz tak voda po chvíli odteče.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).