Hlavní navigace

Jak se stát profesionální chůvou (nebo „chůvákem“)?

7. 2. 2011

Sdílet

Rodiče malých dětí, maminky i tatínkové, kteří by rádi občasnému hlídání dětí svých kamarádů dali profesionální základ, mají možnost bezplatně absolvovat seminář Nejlepší chůva. V rámci dvouhodinového setkání se rodiče seznámí s možností, jak lze získat kvalifikaci jako odborný pečující, a dále se doví o komplexním Vzdělávacím programu pro pečující o malé děti.

Rodiče malých dětí, maminky i tatínkové, kteří by rádi občasnému hlídání dětí svých kamarádů dali profesionální základ, mají možnost bezplatně absolvovat seminář Nejlepší chůva.

V rámci dvouhodinového setkání se rodiče seznámí s možností, jak lze získat kvalifikaci jako odborný pečující, a dále se doví o komplexním Vzdělávacím programu pro pečující o malé děti.

Vzdělávací aktivity jsou vedeny občanským sdružením Prostor pro rodinu, které vzniklo nejprve jako prostor pro setkávání rodičů malých dětí a následně i jako centrum vzdělávání v péči o děti. Myšlenka doplnit vzdělávací aktivity pro ostatní rodiče vychází z potřeb samotných zakladatelek sdružení, které stejně jako každý rodič řešily, komu lze dát dítě na hlídání a netelefonovat každou minutu, zda je všechno v pořádku.

Seminář Nejlepší chůva se bude konat v Dětském klubu Karlík, Kollárova 6, Karlín, 8. března od 9.30 hodin, rezervace je nutná na telefonním čísle 224 829 470.

Seminář je zdarma a je realizován za finanční podpory ESF a Magistrátu hl. m. Praha. Každý z účastníků si odnese základní informační materiál. O děti se během semináře postarají tety Karlíku nebo se mohou přímo zapojit do programu semináře, který je nejmenším přizpůsoben.

Muži – chůváci jsou rovněž vítáni.

Více informací o seminářích také na www.prostorpro­rodinu.cz a www.detskeklu­by.cz.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).