Hlavní navigace

Jak bude vypadat Praha? Podívejte se, co vám vyroste za humny

1. 6. 2010

Sdílet

Koncept nového územního plánu bude znovu vystaven v Infocentru rozvoje hl. m. Prahy. Po velkém ohlasu a přání Pražanů připravil Útvar rozvoje hlavního města Prahy znovu výstavu konceptu připravovaného nového územního plánu. Desítky výkresů se vrací do Informačního centra rozvoje hl. m. Prahy v Jungmannově ulici. Lidé si je mohou prohlédnout od 1. června do konce prázdnin.

Koncept nového územního plánu bude znovu vystaven v Infocentru rozvoje hl. m. Prahy.

Po velkém ohlasu a přání Pražanů připravil Útvar rozvoje hlavního města Prahy znovu výstavu konceptu připravovaného nového územního plánu. Desítky výkresů se vrací do Informačního centra rozvoje hl. m. Prahy v Jungmannově ulici. Lidé si je mohou prohlédnout od 1. června do konce prázdnin.

Občané Prahy se tak mohou podívat, co se v okolí jejich bydliště v konceptu nového územního plánu chystá. „Na základě velkého zájmu občanů jsme se rozhodli znovu vystavit koncept územního plánu, aby se s ním lidé mohli seznámit, zjistit, co se v jejich okolí může v blízkých letech změnit,“ říká ředitel Útvaru rozvoje hl.m. Prahy Ing. Bořek Votava. V současnosti se zpracovávají připomínky ke konceptu územního plánu, je jich evidováno 16 tisíc

„I přes velkou kampaň, která proběhla na podzim minulého roku v rámci podávání námitek a připomínek ke konceptu, stále chodí lidé a ptají se, co je v konceptu pro ně nového,“ potvrzuje pracovnice informačního centra v Jungmannově ulici Zdena Pacáková.

„Občané, kteří nestihli podat připomínky a námitky k územnímu plánu, budou mít další příležitost až při projednání návrhu. Nejprve se ale musí vyhodnotit již zmíněné obrovské množství připomínek a připravit pro ZHMP odborný podklad, na základě kterého předloží pořizovatel a zastupitel, určený jednat v této věci, Zastupitelstvu hl. m. Prahy návrh pokynů pro zpracování návrhu územního plánu,“ uvádí vedoucí urbanistické koncepce Ing. arch. Kateřina Szentesiová.

„Pokyny říkají především, kterým námitkám a připomínkám je nutno v návrhu vyhovět, kterým ne, a které varianty konceptu budou upřednostněny. Až bude návrh na základě schválených pokynů zpracován, bude předložen k veřejnému projednání, v rámci kterého se opět vyjádří orgány státní správy i široká veřejnost. Šanci vyjádřit se novému územnímu plánu města budou mít občané tady ještě jednou. To však bude zhruba až za dva roky,“ dodává Kateřina Szentesiová.

Více podrobností o konceptu zjistí zájemci na webu www.uppraha.cz.

Informační centrum rozvoje hl.m. Prahy, Jungmannova 35, 110 00 Praha 1, Magistrát hl. m. Prahy, pasáž Škodova paláce, vchod také z Charvátovy ulice.

Aktuální informace z oblasti územního plánování naleznou občané na stránkách Magistrátu  http://magistrat­.praha.eu/ v sekci Územní plánování.

Zdroj: Magistrát hl. města Prahy

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).