Hlavní navigace

Gastro Tour 2013 – festival profesionální gastronomie je otevřen i pro veřejnost

30. 1. 2013

Sdílet

 Autor: www.gastro-tour.cz
Inspirace a novinky pro gastronomické profesionály i gurmány nabídne specializovaný festival. Začíná 7. února.

7. – 10. února 2013 v Křižíkově pavilonu B Výstaviště Praha – Holešovice otevře brány do světa profesionální gastronomie specializovaný festival GASTRO TOUR 2013.

Komponovaný odborný program pro majitele a provozovatele restaurací, kaváren, cukráren, barů, zařízení účelového stravování, či jiných gastronomických provozů přinese nejen oborové setkání s možností výměny zkušeností mezi profesionály, ale i zajímavou víkendovou nabídku pro milovníky kvalitní gastronomie z řad veřejnosti, slibují pořadatelé.

Festival nabídne přehlídku gastronomických konceptů, odborné přednášky, semináře, kulaté stoly, kulinářské kurzy, kuchařské exhibice spojené s degustací nápojů a gastronomických výrobků. Na programových scénách vystoupí řada předních osobností české gastronomie a kuchařů zvučných jmen.

V rámci festivalu se uskuteční několik prestižních soutěží, bude tu řada prezentačních pódií, na kterých významné osobnosti domácí gastronomické scény a hotelnictví představí formou přednášek, živých prezentací a degustací novinky a trendy v oboru, nové suroviny a technologie.

„Na scéně JIPA – CREATIVE CULINARY budou mít registrovaní hosté možnost vařit po boku předních kuchařů. Scéna INTERGAST STAGE nabídne pohled do světa nejmodernějších gastronomických technologií a jejich využití v různých typech provozů. Pódium CAFFÉ & TEA & PATISSERIE se zaměří na trendy v kavárenství, pohled do světa čajové kultury a kvalitní cukrářskou výrobu. Premiéru bude mít samostatná scéna určená pro zástupce hotelnictví – HOTREQ FÓRUM. Zde je připraven lákavý program zaměřený na hotelovou gastronomii v samostatném tématu „Gastronomie – marketingový nástroj hotelnictví“, a také na ukázky hotelového a gastronomického designu a dalších témat s novými inspiracemi pro nadcházející sezónu. GASTRO TOUR představí mimo jiné farmářskou gastronomii, moderní českou i zahraniční kuchyni a nevyhne se ani tématu, jakým je problematika školního stravování,“ říká Ivan Foral, marketingový a kreativní ředitel společnosti T&M CREATIVE, s.r.o., která festival organizuje. „Vzhledem k tomu, že počet míst pro návštěvníky jednotlivých programových bloků je omezen, doporučujeme zájemcům včasnou registraci prostřednictvím www.gastro-tour.cz. Registraci a rezervaci míst na vybrané programové bloky lze provést proklikem, přímo u jednotlivých částí programu festivalu.“

Laický milovník gastronomie uvidí v akci domácí a zahraniční gastronomické špičky a bude moci ochutnat výsledky jejich práce. „Na návštěvníky čeká také mnoho druhů dobré kávy a čaje, řada pivních speciálů a dalších nápojů, špičková čokoláda, cukrářské výrobky a rozmanité delikatesy,“ popisuje Mirka Helmichová, ředitelka festivalu. „Program nově rozšíří i téma barmanství – účastí České barmanské asociace, která ve spolupráci se svými partnery připravila pro návštěvníky a hosty festivalu pestrý program s lákavou nabídkou nápojů.“

GASTRO TOUR 2013 – základní informace

termín konání: 7. – 10. 2. 2013
místo konání: Praha – Výstaviště Holešovice, Křižíkův pavilon B
vstupné: čt – pá 80,– Kč
pro registrované odborníky vstup bezplatný
so – ne: 150,– Kč, rodinné vstupné 300,–
pro registrované odborníky je vstup bezplatný
studenti odborných škol vstup zdarma (seznam studentů s razítkem školy je nutné předložit u pokladny, pedagogický dozor platí plné vstupné)

otevírací doba:
čtvrtek, pátek 7. a 8. 2.       10 – 18
sobota 9. 2.                          9 – 18
neděle 10. 2.                        9 – 17

registrace a další informace www.gastro-tour.cz

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Redaktorka, editorka, dlouholetá šéfredaktorka serveru Vitalia.cz (do června 2022)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).