Hlavní navigace

Mega zabijačka: Farmářské trhy slaví masopust

20. 2. 2012

Sdílet

 Autor: Isifa.cz
Žižkovský masopust s mega zabijačkou a farmářskými dobrotami – to je pozvánka tohoto týdne. Do kalendáře si poznamenejte úterý! Ale tím to nekončí. Zabijačky a farmáře najdete i jinde.

Mráz je snad za námi a farmářské trhy se vrací, tento týden na některých místech navíc doplněné o masopustní hodování a zabijačku.

Žižkovský masopust s farmářským trhem na Jiřáku

Farmářské tržiště Jiřák se přidalo k tradičním oslavám masopustu. Kromě tradičních prodejních dnů ve středu a sobotu čeká tedy návštěvníky navíc úterní masopust, zabijačka a farmáři s dobrotami.


Autor: SXC

Zabijačkové speciality najdete na trhu od devíti do devíti

Největší a nejstarší fašankové oslavy v Praze, Žižkovský masopust, probíhají již podevatenácté v Praze 3. Čtyřdenní program vyvrcholí v úterý 21. února velkým masopustním průvodem, který projde Žižkovem z náměstí Jiřího z Poděbrad. Pořadatelem masopustu je městská část Praha 3, ale do programu se letos zapojí také řada dalších subjektů z Prahy 3. „Rozhodli jsme se letos zapojit do programu Žižkovského masopustu,“ říká Jiří Sedláček z občanského sdružení Archetyp, pořadatel farmářských trhů. „Srdečně zveme všechny návštěvníky na tradiční mega zabijačku, která bude probíhat 21. února od devíti ráno do devíti večer na farmářském trhu na náměstí Jiřího z Poděbrad. Stánky budou samozřejmě také obsazeny našimi farmáři s všelijakými pochutinami, na které jste zvyklí. Zaměříme se však speciálně na pochutiny uzenářské a masové. Nebudou ale chybět také vynikající sýry a například nakládané speciality. Tak se přijďte našťouchnout, protože od Popeleční středy do Velikonoc budou mít mnozí z nás od masových pochoutek utrum!“ dodává.

Takže nezapomeňte – masopust na Jiřáku – úterý 21. února 2012, od 9 do 21 hodin – zabijačkové speciality a dobroty od farmářů, muzika a tradiční průvod masek… více.

Masopustu a zabijačky si užijete taky v Ústí nad Labem či Bystřici nad Pernštejnem. Ve čtvrtek 23. února začínají Severočeské farmářské trhy Ústí u OC Forum, tentokrát ve formě masopustu, který bude doplněný o produkty z farmářských trhů. Připraveny jsou zabijačkové speciality, staročeské občerstvení, teplé nápoje a další dobroty… více.

Zimní farmářské trhy v Bystřici nad Pernštejnem jsou v sobotu 25. února doplněny zabíjačkou a zvěřinovými specialitami… více.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Redaktorka, editorka, dlouholetá šéfredaktorka serveru Vitalia.cz (do června 2022)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).