Hlavní navigace

Muži prý nesnášejí slepičí prdelky a blábolení o ničem

Sdílet

 Autor: Copyright © 123RF Stock Photos
Co na ženách muži milují, a co je naopak odrazuje? Podívejte se na tradované rady odborníků a médií. Co myslíte, mají pravdu?

Problematika vztahů je více než složitá a v žádném takovém tématu se jistě nedá obsáhnout vše. Ostatně, to ani není cílem následujícího článku. Vybrali jsme nejčastější tvrzení, posuďte sami, nakolik odpovídají skutečnosti:


Autor: Copyright © 123RF Stock Photos

Co na ženách muži milují a za co jsou ochotni je obletovat? A co jim naopak vadí, čím je ženy dokáží odradit či dokonce odstrašit třeba hned na prvním rande? Pánové mohou posoudit, jak dalece se s body ztotožňují a dámy se zase třeba něčím inspirovat.

Muži prý na ženách milují, když…

…o sebe dbají

Každý muž chce mít atraktivní ženu, které není jedno, jak vypadá. Některé ženy mají sklon, jakmile muže získají, přestat o sebe pečovat tak, jako předtím. Jenže to je zásadní chyba. Pravidelná kadeřnice, kosmetika a nákup módního oblečení sice něco stojí, ale šetřit se na tom nevyplatí.

…se umí chovat, vystupovat, jsou šarmantní

Všechny tyto projevy dokáží z nevýrazných žen udělat přitažlivou bytost, která muže okouzlí. Neexistuje návod, jak se tomu naučit, ale člověk se může alespoň vzdělávat, rozšiřovat si obzory a pracovat na sobě. Oslňující kráska, za jejíž chování se muži budou stydět, je mnohem horší, než průměrně vypadající šarmantní žena.

…se smějí

Muži nemají rádi nafoukané, věčně nespokojené „šíleně smutné princezny“. Naopak je zaujmou ty, které se zdají být v pohodě, spokojené, umí se usmívat a od srdce zasmát. Samozřejmě nemluvíme o hraném úsměvu, ale o tom opravdovém. Smích musí každopádně působit příjemně i sluchu. Husičkovské hihňání, puberťácké řehtání a hysterické kvílení muže určitě nenadchne.

…je obdivují

Muži zkrátka potřebují, aby byli svými partnerkami obdivováni. Jenomže právě s tímto mají ženy dost problém a naopak se často uchylují ke kritice.

…jsou zdravě sebevědomé

Zdravé sebevědomí je hotová mucholapka na chlapy. Žena, která si nevěří, muže moc neláká. Z neustálé sebekritiky asi muž na zadek zrovna nepadne a nebude ho bavit ženu pořád přesvědčovat o opaku. Se sebevědomím by se to ale nemělo přehánět, jinak to hraničí s namyšleností.

…z nich vyzařuje ženskost

Protiklady se přitahují. Silné mužské pohlaví touží po citlivé, něžné a vnímavé ženě. Nedbalost, vulgarismy, necitlivost a hrubé chování se u žen „nenosí“.

…se umí bavit

A to buď s mužem, anebo bez něj. Muže nebaví domácí puťky a ženy, které se od nich nehnout za celý večer ani na krok. Ačkoliv se muži mnohdy pokouší si ženu podmanit a řídit ji, o takovou ženu v podstatě nemají zájem.


Autor: Copyright © 123RF Stock Photos

…jsou trochu tajemné a neprozradí všechno

Čili pravý opak toho, když někoho nazveme slepičí prdelkou. Prvek tajemnosti je vzácným elixírem, který ze vztahu odhání nudu. Podobné je to i s oblečením – většině mužů připadá víc vzrušující, když má žena na sobě spodní prádlo, než když rovnou ukáže všechno.

…jsou tak trochu mrchy

Toto platí u obou pohlaví. Ženy více přitahují „nehodní“ muži, muže zase potvory. Když se tedy podaří protějšku vás „ochočit“, může vám to paradoxně ubrat na bodech.

Anketa: Co vás dokáže na ženě odradit a čím naopak dokáže zaujmout?

Marek (26), projektový manažer: „Žena mě zaručeně dokáže odradit, když o sebe nepečuje a neumí se chovat. Naopak když je žena upravená, ví co si obléct a je inteligentní, tak mne zaujme.“

Tomáš (25), operátor letenkového call centra: „Nesnáším, když holka kouří a je falešná. Čím mě dokáže zaujmout? No kdybych neřekl tím, jak vypadá, tak bych lhal… Musí se mi líbit. Zaujme mě ale taková, která není žádná primadona, umí se usmívat, je milá, inteligentní a přátelská. No a taky musí mít něco v sobě (ale to se těžko popisuje) – nemyslím návykové látky. Jinak to je asi případ od případu, nedávám na první dojem.“

Jan (36), pracovník ostrahy: „Na ženě mě dokáže odradit, když mluví jen proto, aby zabila čas. Mám na mysli takové to blábolení o ničem. A zaujmout mě dokáže samozřejmě vzhledem, ale pokud je ten obal sice krásný, ale trochu poloprázdný, zase mě rychle odradí.“ 

Muži prý na ženách nesnášejí, když…

…příliš mluví a ještě k tomu nudně

Když nastane ticho, nemusí se hned vyplňovat bezduchým povídáním. Dva lidé se spolu mohou cítit dobře i v tichu. 


Autor: Copyright © 123RF Stock Photos

…se nedokáží uvolnit a být přirozené

To bývá často způsobeno nervozitou a těžko se s tím bojuje. Může pomoct třeba sklenka vína, ale víc určitě ne. Snažit se udělat dobrý dojem chce asi každý z nás, ale pachtění se za dokonalostí nemá význam.

…jsou příliš snadnou kořistí

Muži jsou od přírody lovci, svou vyvolenou touží dobývat a bojovat o ni. Tedy aspoň většina chlapů. Žena, která není tak lehce k mání, je mnohem přitažlivější.

…se k nim chovají jako k dětem

Přeslazené chování muže odrazuje, a to obzvláště oslovování zdrobnělinami typu „myšáčku, lásečko, Ládíku“ apod. Chlap se vedle ženy chce cítit jako chlapák a ne jako bábovka. Náklonnost jde dát najevo i jinými způsoby.

…jim nenechají žádné tajemství a „prostor“

To, abychom se o druhém dozvěděli něco více a vzájemně se poznali, chce čas. Podrobování křížovému výslechu tedy není na místě. Partner, který je zahnaný do kouta a „svázaný“, chce utéct. Obdobnou chybou je i plánování moc dopředu.

…s nimi vždy souhlasí a nemají vlastní názor

Může se to dít kvůli tomu, že se žena chce muži zalíbit, a tak mu na vše kývá. Stálý souhlas je ale více než podezřelý. Nekonečné pochlebování k ničemu dobrému nevede a naopak vzbuzuje dojem „jednoduchosti“ dotyčné osoby.

…mluví o expříteli

I když bude žena svého ex kritizovat, muži nesnášejí jakékoliv řeči o expartnerovi. A ruku na srdce, nesnáší je nikdo bez ohledu na pohlaví. Je to známka toho, že se člověk přes svůj bývalý vztah ještě úplně nepřenesl.

Souhlasíte?

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Psaní článků pro internetové magazíny se věnuje již od roku 2010. Na serveru Vitalia.cz se zaměřuje zejména na zdravotní problematiku.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).