Hlavní navigace

Světové celebrity řeší své problémy pomocí hypnózy

9. 3. 2011

Sdílet

Moderní hypnoterapie se využívá pro nejrůznější účely hubnutí až po zvládání závislostí. Co mají společného Courtney Love, Robbie Williams a Britney Spearsová? Všichni už se jednou nechali hypnotizovat. Hvězdy využívají hypnózu k řešení menších nebo větších problémů: hypnóza se čím dál více ukazuje jako seriózní terapie, a stává se tak tajným tipem hvězd a hvězdiček, napsal německý list Süddeutsche Zeitung. 

Moderní hypnoterapie se využívá pro nejrůznější účely hubnutí až po zvládání závislostí.

Co mají společného Courtney Love, Robbie Williams a Britney Spearsová? Všichni už se jednou nechali hypnotizovat. Hvězdy využívají hypnózu k řešení menších nebo větších problémů: hypnóza se čím dál více ukazuje jako seriózní terapie, a stává se tak tajným tipem hvězd a hvězdiček, napsal německý list Süddeutsche Zeitung. 

Moderní hypnoterapie se využívá pro různé účely od zvládání stresu, hubnutí, přes léčbu úzkostných stavů, závislostí až po zvyšování kreativity.

Jednou z hlavních domén moderní hypnoterapie je odvykání kouření. K prominentním bývalým kuřákům, jejichž závislost na nikotinu ukončila hypnóza, patří američtí herci Matt Damon, Ben Affleck, Samuel Jackson a Drew Barrymoreová. 

Courtney Love se u proslulého britského hypnotizéra Paula McKenna zbavila přebytečných kil. Fergie, frontmanka hudební skupiny Black Eyed Peas, vyhledala pomoc hypnotizéra, aby si přestala okusovat nehty.

Hypnotizér Olf Stoiber popisuje, na čem zvlášť záleží při práci s prominentními klienty: „Lidé, kteří toho v životě mnoho dokázali, nemají ani čas ani trpělivost absolvovat deset nebo dvacet sezení, než nastane změna,“ říká mnichovský hypnotizér. „To musí kouč vzít v úvahu a od prvního sezení pracovat tak, aby nastaly citelné změny. Vyvinuli jsme proto široké spektrum nástrojů, které pomáhají samozřejmě nejen prominentním zákazníkům, ale skutečně každému našemu klientovi,“ tvrdí

Jiná mnichovská hypnoterapeutka Sidonie Carstensenová říká: „Většina našich klientů klade velký důraz na naši spolehlivou mlčenlivost. V Německu může být koučování nebo terapie stále ještě předmětem stigmatizace a lidé o tom neradi hovoří. Proto zaručujeme každému klientovi, bez ohledu na to, jestli je to herec, zpěvák, sportovec nebo ‚obyčejný‘ zákazník, plnou diskrétnost.“ 

O využívání hypnózy se příliš nemluví, ale pro mnoho lidí je jednou z možností, jak se bez dlouhých terapií pokusit ovlivnit důležité oblasti života.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).