Hlavní navigace

Billa spustila e-shop s potravinami. Rozváží ale zatím jen v Praze a Brně

Sdílet

 Autor: Billa
Aktualizováno: Doplnili jsme podrobnosti o nabídce i dovozu potravin. (6. 3. 2023 16:41)
Billa se v minulých dnech zařadila po bok velkých hráčů na trhu, Tesca, Globusu nebo Makra či Coopu, a rozjela svůj vlastní e-shop s potravinami.

Už na podzim roku 2021 informoval řetězec Billa, že spustí svůj vlastní e-shop. Dojít k tomu mělo v roce 2022. Hovořil tehdy o nabídce 15 tisíc produktů, možnosti doručení nákupu až domů, případně jeho vyzvednutí v jedné z více než dvou stovek prodejen. Rok 2022 ale nebyl tím, který Billu zařadil mezi online prodejce. Je jím až rok 2023, konkrétně minulé týdny, kdy Billa spustila testovací fázi nového Billa e-shopu.

E-shop nabízí i speciální sekci Šetříme jídlem

Podle informací získaných z obchodního řetězce, nabídne Billa zákazníkům v počáteční fázi na 7 000 výrobků včetně oblíbených privátních značek. Už dnes tedy můžete na webu shop.billa.cz nakupovat ovoce, zeleninu, pečivo, mléčné výrobky, maso, ryby, trvanlivé a mražené potraviny, nápoje, drogerii, ale i regionální produkty či květiny, případně produkty pro domácí mazlíčky. Půjde tedy o sortiment na nějž jsou lidé zvyklí z kamenných prodejen Billa.

Takhle vypadá e-shop Billy

Autor: Vitalia.cz

Vybrat si můžete i ze skupiny Šetříme jídlem, zde najdete produkty s krátkou dobou expirace. Expirační lhůta produktů je při doručení 1–3 dny. Vše v této sekci je zlevněné o 50 procent. Cena je za balení, jeho váha se může lišit, sleva 50 procent ale zůstává. Včera bylo v této kategorii například celé kuře za 67 korun nebo sto gramů výběrové šunky za cca 13 korun.

E-shop nabídne i dovážku lahůdek nebo obložených baget, mís nebo hotových jídel. „Zákazník, který je zvyklý objednávat si potraviny on-line, je velmi náročný, navíc přesně ví, co požaduje, a nedělá při nakupování svých oblíbených produktů kompromisy,“ uvádí Liam Casey, generální ředitel Billa Česká republika.

Nákup na e-shopu Billa

  • Minimální hodnota objednávky je 200 korun
  • Svůj nákup si může zákazník převzít už za 3 hodiny od objednání, a to prostřednictvím technologicko-logistické služby DODO.
  • Na svůj první nákup získá uživatel e-shopu 10% slevu a pozornost v podobě malého dárku.
  • Zákaznícinepřicházejí o možnosti sbírat své body na Billa Bonus kartu nebo je naopak uplatňovat v rámci všech věrnostních akcí.

Rozvozy jsou zatím jen po Praze a Brně, ale je to jen začátek

„Naší vizí je být zákazníkům dostupnější tak, aby každý, kdo u nás chce nakoupit, našel svoji oblíbenou Billu za rohem. Proto dlouhodobě usilujeme o rozšiřování naší sítě tak, abychom tuto vizi naplnili. Spuštění nového e-shopu nám v naplňování tohoto cíle velmi pomáhá, byť je v testovací fázi dostupný pouze v Praze a Brně,“ říká Liam Casey.

Nový e-shop společnosti Billa je řízen z velkoskladů v Praze a Brně, což společnosti umožňuje dovoz potravin již tři hodiny od objednání a zaručí vysokou kvalitu nejen čerstvého ovoce a zeleniny, ale i chlazeného, mraženého a suchého zboží při garanci zachování teplotního řetězce dodávaných potravin.

Po zkušebním provozu a vyhodnocení zpětné vazby zákazníků,  přistoupí Billa ke spuštění ostrého provozu. „Jakmile testovací fází projdeme, budeme usilovat o co nejrychlejší spuštění i ve zbytku České republiky,“ uvádí Liam Casey a dodává: „Testujeme zatím jen několik týdnů, ale už teď se nám seběhlo několik pozitivních reakcí. Děkujeme lidem, kteří nám dali svou důvěru a nebáli se naši novinku vyzkoušet. Velmi si toho vážíme a uděláme maximum, aby Billa jejich očekávání naplňovala i nadále,“ uzavírá Liam Casey.

Nakupujete potraviny a drogerii online?

  • Ano
    74 %
  • Ne, ale jen proto, že nemám kde
    8 %
  • Ne, neláká mě to
    18 %

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Redaktorka serveru Vitalia.cz se zaměřuje zejména na kvalitu potravin a kvalitu jejich prodeje. Věnuje se také zdravotní problematice.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).